Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Κίνδυνος πυρκαγιάς 22/6: Στα πορτοκαλί και αύριο ο χάρτης με πολύ υψηλό κίνδυνο

Κίνδυνος πυρκαγιάς 22/6: Στα πορτοκαλί και αύριο ο χάρτης με πολύ υψηλό κίνδυνο

Κίνδυνος πυρκαγιάς 22/6: Αττική, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησος υπό ασφυκτική πίεση για αύριο Σάββατο, με αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης και αύριο Σάββατο. Πιο συγκεκριμένα, σε επιφυλακή για την εκδήλωση πυρκαγιών που είναι για μια ακόμη ημέρα η χώρα με την Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας να εντάσσεται στην κατηγορία κινδύνου 4 (πολύ υψηλός) τρεις Περιφέρειες.

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)
  • Τέλος, η Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)

 

Η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακές εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη πολιτική για να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί και να αποφύγουν τις ενέργειες στο ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλάδων ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπόρια, συγκόλληση. , η χρήση υπαίθριων ψησταρίων, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιθέτως πυρκαγιά , οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να προωθήσουν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilection.gov.gr.

Δύσκολη η Παρασκευή

Μάχες με δύσκολες και επικίνδυνες πυρκαγιές έδωσαν σε όλη τη χώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις τις τελευταίες ώρες. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι πιο δύσκολες φωτιές είναι αυτές σε Μαστραντώνη Αχαΐας, Κρανίδι Αργολίδας και Αλποχώρι Ηλείας. Ειδικότερα η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε αγροτοδαστική έκταση στη Μαστραντώνη Αχαΐας κινείται πλέον στα διοικητικά όρια με την περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. Στο σημείο επιχειρούν 105 πυροσβέστες 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 38 οχήματα κι από αέρος 3 αεροσκάφη κι 1 ελικόπτερο.

Επιπλέον στην πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 15.25 στο Κρανίδι Αργολίδας επιχειρούν 48 πυροσβέστες 21 οχήματα κι από αέρος 6 ελικόπτερα. Τέλος στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο Αλεποχώρι Ηλείας γύρω στις 17.00 επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος 19 οχήματα κι από αεροσκάφη 8 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Συνολικά σύμφωνα με την Πυροσβεστική το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 64 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις 46 αντικαταστάθηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 18.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στη Λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο σε 4 Περιφέρειες

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος αύριο σε Αττική και Στερεά Ελλάδα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 5 Περιφέρειες αύριο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προβληματισμός για αντιμετώπιση από την πολιτεία του προβλήματος υποστελέχωσης των δημοσίων δομών υγείας

EKE: Έντονος προβληματισμός της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (ΕΚΕ) για την αντιμετώπιση από την Πολιτεία του προβλήματος υποστελέχωσης των δημοσίων δομών υγείας και τον τρόπο αξιολόγησης της συνταγογραφικής συμπεριφοράς των ιατρών της Επικράτειας

50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Σήμερα η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα απόψε ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου θα ανοίξει ώστε να υποδεχθεί τους περίπου 1000 καλεσμένους για την επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

ΠΙΣ: Επαίσχυντη η ρύθμιση του Υπουργείου Υγείας που επιτρέπει την επίταξη των ιδιωτών γιατρών

ΠΙΣ: Είναι προφανές πως το Υπουργείο Υγείας, με την επονείδιστη ρύθμιση που εισάγει προς ψήφιση, αποπειράται να συγκαλύψει τη δική του ανικανότητα, χρησιμοποιώντας μεθόδους που προσιδιάζουν μόνον σε αυταρχικά καθεστώτα.

Close Icon