Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Κίνα: Τα γηροκομεία της χώρας αγωνίζονται να κρατήσουν τους ενοίκους ασφαλείς από το κύμα COVID

Κίνα: Τα γηροκομεία της χώρας αγωνίζονται να κρατήσουν τους ενοίκους ασφαλείς από το κύμα COVID

Ο νοσηλευτής, ο οποίος είχε προσφάτως κολλήσει ο ίδιος COVID και επέστρεψε στη δουλειά του μετά από μόλις τρεις ημέρες, δήλωσε ότι περισσότεροι από τους μισούς συναδέλφους του είχαν μολυνθεί τις τελευταίες ημέρες. "Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αναγκαστούμε να δουλέψουμε για να κρατήσουμε το νοσοκομείο σε λειτουργία", είπε. "Όσοι δεν έχουν πυρετό και έχουν μόνο ήπια συμπτώματα επιστρέφουν στην εργασία τους".

Κίνα: Τα γηροκομεία της Κίνας δίνουν μια δύσκολη μάχη για να κρατήσουν τους ηλικιωμένους ενοίκους τους ασφαλείς, καθώς ένα κύμα λοιμώξεων  COVID-19 σαρώνει τη χώρα μετά τη χαλάρωση της κυβερνητικής πολιτικής μηδενικής ανοχής στον ιό. Οι εγκαταστάσεις κλειδώνονται από τον έξω κόσμο με το προσωπικό να κοιμάται στον χώρο, ενώ αγωνίζεται να βρει φάρμακα. Οι αρχές έχουν προειδοποιήσει για την ταχεία αύξηση του αριθμού των περιστατικών και ο αξιωματούχος του υπουργείου Βιομηχανίας Zhou Jian δήλωσε την Τετάρτη ότι η χώρα “καταβάλλει όλες τις προσπάθειες για να αυξήσει την παραγωγή βασικών φαρμάκων”. Οι ειδικοί φοβούνται ότι η χώρα δεν είναι επαρκώς εξοπλισμένη για να διαχειριστεί το “κύμα εξόδου” των λοιμώξεων, καθώς πιέζει για την επαναλειτουργία, με εκατομμύρια ευάλωτους ηλικιωμένους να μην έχουν ακόμη εμβολιαστεί πλήρως.

Και οι εγκαταστάσεις φροντίδας ηλικιωμένων έχουν πλέον αφεθεί να τα βγάλουν πέρα μόνες τους, καθώς η κοινωνία ανοίγει ξανά, δήλωσε ο διευθυντής ενός ιδιωτικού οίκου ευγηρίας στο Πεκίνο. “Είμαστε πλήρως σφραγισμένοι”, δήλωσε στο AFP ο διευθυντής, ο οποίος ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Μόνο τρόφιμα και προμήθειες επιτρέπονται – κανείς δεν επιτρέπεται να εισέλθει ή να εξέλθει. Είπε ότι το ίδρυμα είχε παραγγείλει ιατρικές προμήθειες “σε υψηλή τιμή”, αλλά αυτές δεν είχαν φθάσει ακόμη μετά από μια εβδομάδα, με το δίκτυο logistics της πόλης να έχει πληγεί από μολύνσεις μεταξύ των εργαζομένων διανομής. Προειδοποίησε ότι θα ήταν αδύνατο να κρατηθεί ο ιός για πάντα μακριά. “Οι ταχυμεταφορείς και το προσωπικό διανομής είναι σχεδόν όλοι θετικοί στην COVID”, είπε. “Ακόμη και αν απολυμάνετε ή πετάξετε όλες τις εξωτερικές συσκευασίες, συν τις πλαστικές συσκευασίες, δεν μπορείτε να ψεκάσετε απολυμαντικό σε όλα τα τρόφιμα που έρχονται”. Πολλές κινεζικές εγκαταστάσεις φροντίδας ηλικιωμένων έχουν ήδη αποκλειστεί για εβδομάδες μετά από οδηγίες της τοπικής κυβέρνησης, με το Yuecheng Senior Home στο Πεκίνο να δηλώνει την περασμένη εβδομάδα ότι είχε ήδη σφραγιστεί για σχεδόν 60 ημέρες. Στη Σαγκάη, ο οίκος ευγηρίας Xiangfu δήλωσε αυτήν την εβδομάδα ότι θα συνεχίσει την “κλειστή διαχείριση”, αναγκάζοντας όλους τους υπαλλήλους να κοιμούνται στον χώρο και κάνοντας καθημερινά τεστ νουκλεϊκών οξέων στο προσωπικό. “Καθώς η κοινωνία βελτιστοποιεί τις πολιτικές πρόληψης και ελέγχου, το ίδρυμά μας θα πρέπει ειδικότερα να διατηρεί υψηλή επαγρύπνηση”, ανέφερε το ίδρυμα στην ανακοίνωσή του.

Νοσοκομεία υπό πίεση

Οι επισκέψεις στις κλινικές πυρετού των νοσοκομείων αυξήθηκαν κατακόρυφα τις ημέρες που ακολούθησαν την άρση των περιορισμών από την Κίνα την περασμένη εβδομάδα, αν και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι ο ιός είχε ήδη εξαπλωθεί ευρέως στη χώρα, καθώς “τα μέτρα ελέγχου από μόνα τους δεν σταματούσαν τη νόσο”. Το τίμημα της απότομης απομάκρυνσης από τη μηδενική covid εξακολουθεί να ξεδιπλώνεται, με πολλά γραφεία κηδειών στην πρωτεύουσα να δηλώνουν στο AFP ότι βίωσαν πρόσφατα μια αύξηση της ζήτησης. Οι υγειονομικές αρχές δεν ανέφεραν κανέναν θάνατο από την COVID-19 την περασμένη εβδομάδα, αλλά παραδέχθηκαν ότι τα επίσημα στοιχεία δεν αποτυπώνουν πλέον την πλήρη εικόνα των εγχώριων λοιμώξεων, τώρα που οι απαιτήσεις για μαζικές εξετάσεις έπεσαν. “Είχαμε εκατοντάδες ασθενείς, με αρκετούς ασθενείς που προέρχονταν από γηροκομεία και ήταν στα 90 τους χρόνια”, αν και φάνηκε να υπάρχουν λίγα σοβαρά περιστατικά, δήλωσε στο AFP ένας νοσηλευτής σε νοσοκομείο του Πεκίνου, ο οποίος ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Ο νοσηλευτής, ο οποίος είχε προσφάτως κολλήσει ο ίδιος COVID και επέστρεψε στη δουλειά του μετά από μόλις τρεις ημέρες, δήλωσε ότι περισσότεροι από τους μισούς συναδέλφους του είχαν μολυνθεί τις τελευταίες ημέρες. “Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αναγκαστούμε να δουλέψουμε για να κρατήσουμε το νοσοκομείο σε λειτουργία”, είπε. “Όσοι δεν έχουν πυρετό και έχουν μόνο ήπια συμπτώματα επιστρέφουν στην εργασία τους”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ανώτατος Κινέζος αξιωματούχος υγείας προβλέπει 3 χειμερινά κύματα Covid

Η Κίνα ανακοινώνει εθνική χαλάρωση των περιορισμών COVID

Η Guangzhou χαρακτηρίζει την Covid εποχικό κρυολόγημα εν μέσω χαλάρωσης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέτρα προστασίας για όσους δουλεύουν σε εξωτερικό χώρο

Καύσωνας εργασία: Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης λαμβάνει έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα λόγω του καύσωνα που αναμένεται από την Τρίτη 16 Ιουλίου έως την Παρασκευή 19 Ιουλίου.

Tο φύλο και η ταυτότητα φύλου συνδέονται με τη δραστηριότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου - Έρευνα

«Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο το φύλο και η ταυτότητα φύλου επηρεάζουν τον εγκέφαλο μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη καλύτερων θεραπειών για τη θεραπεία της ψυχικής υγείας και άλλων παθήσεων», δήλωσε ο Anil K. Malhotra, MD, συνδιευθυντής του Ινστιτούτου Επιστήμης της Συμπεριφοράς στα Ινστιτούτα Feinstein.

Προσαρμόζομαι ενώ παλεύω με ασθένεια του εντέρου

Εν τω μεταξύ, η Άνι μετατρέπει τον πόνο της σε σκοπό, ράβοντας καλύμματα τσάντας στομίου για τον εαυτό της και τους άλλους. Ζώντας τη ζωή μια μέρα - και μια βελονιά - τη φορά. «Σε γενικές γραμμές, τα πάω πολύ καλά, ζω όσο καλύτερα μπορώ», λέει η Άνι.

ΠΙΣ: Προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος της έλλειψης ιατρών στο ΕΣΥ

ΠΙΣ: Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος απαντά στον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζεται ιδιαίτερα στις άγονες περιοχές με την έλλειψη ιατρικού προσωπικού.

Οι περιορισμοί στις αμβλώσεις βλάπτουν την ψυχική υγεία ιδιαίτερα των γυναικών με χαμηλό εισόδημα

Ορισμένες μελέτες εξέτασαν αποκλειστικά γυναίκες ενώ άλλες έχουν αρχίσει να συγκρίνουν νεότερους άνδρες και γυναίκες. Ενώ αυτές οι εργασίες βρήκαν ότι τα αποτελέσματα επικεντρώνονταν κυρίως σε γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία, τα αποτελέσματά μας υποδηλώνουν ότι έχει επηρεαστεί ένα ευρύτερο τμήμα του πληθυσμού.

Close Icon