Ρεπορτάζ Υγείας

Kίνα Επιτροπή: Λέει ότι η covid επιτάχυνε τη μείωση του ποσοστού γεννήσεων

Kίνα Επιτροπή: Λέει ότι η covid επιτάχυνε τη μείωση του ποσοστού γεννήσεων

Οι νέες γεννήσεις στην Κίνα πρόκειται να πέσουν σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ φέτος, λένε οι δημογράφοι, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για πτώση κάτω από 10 εκατομμύρια σε σύγκριση με 10,6 εκατομμύρια μωρά πέρυσι - επίπεδο 11,5% χαμηλότερο από το 2020.

Kίνα Επιτροπή: Στην COVID, σε συνδυασμό με την πολιτική «μηδενικής COVID» της Κίνας, αποδίδεται η μείωση του ποσοστού γεννήσεων της Κίνας Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας δήλωσε ότι η COVID-19 συνέβαλε στη μείωση των γάμων και των γεννήσεων στη χώρα που έχει επιταχυνθεί τα τελευταία χρόνια λόγω του υψηλού κόστους της εκπαίδευσης και της ανατροφής των παιδιών.

Πολλές γυναίκες συνεχίζουν να καθυστερούν τα σχέδιά τους να παντρευτούν ή να κάνουν παιδιά, ανέφερε, προσθέτοντας ότι οι ραγδαίες οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις έχουν οδηγήσει σε «βαθιές αλλαγές». Οι νέοι που μετεγκαθίστανται σε αστικές περιοχές, ο περισσότερος χρόνος που αφιερώνεται στην εκπαίδευση και τα εργασιακά περιβάλλοντα υψηλής πίεσης έχουν επίσης παίξει τον ρόλο τους, πρόσθεσε.

Οι δημογράφοι είπαν επίσης ότι η ασυμβίβαστη πολιτική «μηδενικής COVID» της Κίνας για την άμεση εξάλειψη τυχόν κρουσμάτων με αυστηρούς ελέγχους στις ζωές των ανθρώπων μπορεί να έχει προκαλέσει βαθιά μόνιμη ζημιά στην επιθυμία τους να κάνουν παιδιά.

Η Κίνα ισχυρίζεται ότι παράγοντες που επιδεινώνονται από την COVID, όπως τα άτομα που περνούν περισσότερο χρόνο σε εργασιακά περιβάλλοντα υψηλής πίεσης, έχουν συμβάλει στη μείωση του ποσοστού γεννήσεων.

«Ο κορωνοϊός είχε επίσης σαφή αντίκτυπο στις ρυθμίσεις γάμου και τοκετού ορισμένων ανθρώπων», ανέφερε η επιτροπή. Τα σχόλια στάλθηκαν στο Reuters μέσω φαξ αργά τη Δευτέρα ως απάντηση σε ερωτήσεις σχετικά με το θέμα.

Οι νέες γεννήσεις στην Κίνα πρόκειται να πέσουν σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ φέτος, λένε οι δημογράφοι, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για πτώση κάτω από 10 εκατομμύρια σε σύγκριση με 10,6 εκατομμύρια μωρά πέρυσι – επίπεδο 11,5% χαμηλότερο από το 2020.

Η Κίνα είχε ποσοστό γονιμότητας 1,16 το 2021, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στον κόσμο και κάτω από το ποσοστό 2,1 που ο ΟΟΣΑ θεωρεί απαραίτητο για έναν σταθερό πληθυσμό.

Έχοντας επιβάλει την πολιτική του ενός παιδιού από το 1980 έως το 2015, η Κίνα έχει αναγνωρίσει ότι ο πληθυσμός της βρίσκεται στο χείλος της συρρίκνωσης – μια πιθανή κρίση που θα δοκιμάσει την ικανότητά της να πληρώνει και να φροντίζει τους ηλικιωμένους της.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, οι αρχές σε εθνικό και επαρχιακό επίπεδο εισήγαγαν τον περασμένο χρόνο μέτρα όπως φορολογικές ελαφρύνσεις, μεγαλύτερη άδεια μητρότητας, ενισχυμένη ιατρική ασφάλιση, επιδοτήσεις στέγασης και επιπλέον χρήματα για ένα τρίτο παιδί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο πληθυσμός της Κίνας αναμένεται να μειωθεί πριν από το 2025

Κίνα: 330 εκατ. εκτρώσεις

Ποια χώρα βάζει φρένο στις γεννήσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς οι φροντιστές ατόμων με άνοια μπορούν να περιηγηθούν στις διακοπές

Το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο με απώλεια μνήμης και στους φροντιστές του είναι η παρουσία σας. Οι φροντιστές συχνά δεν βγαίνουν έξω και νιώθουν μοναξιά - μια κατάσταση που επιδεινώνεται με το να είναι όλη μέρα στο σπίτι με ένα άτομο που δεν μπορεί να ασχοληθεί μαζί τους.

Οι νέοι επιζώντες από καρκίνο αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου - παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν αυτόν τον κίνδυνο

Επίσης, το εισόδημα του νοικοκυριού <$50Κ/έτος αύξησε δυσανάλογα τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου στους επιζώντες σε σύγκριση με τους χωρίς ιστορικό καρκίνου.