Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Καύσωνας: Οι υψηλές εσωτερικές θερμοκρασίες μπορεί επίσης να αποδειχθούν επικίνδυνες

Καύσωνας: Οι υψηλές εσωτερικές θερμοκρασίες μπορεί επίσης να αποδειχθούν επικίνδυνες

«Πρέπει να σκεφτούμε τρόπους για να κάνουμε τα οικιστικά περιβάλλοντα πιο ασφαλή», είπε η Σχοινάσι. «Οι άνθρωποι που δεν έχουν πόρους και κοινωνική υποστήριξη θα είναι οι άνθρωποι που θα φέρουν το βάρος σε ένα κύμα καύσωνα».

Καύσωνας: Κατά τη διάρκεια του ζεστού καιρού -όπως το κύμα ημερών άνω των 90 βαθμών που θα βιώσει ο Philly αυτή την εβδομάδα- το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής του κοινού εστιάζεται στην εκτίναξη των εξωτερικών θερμοκρασιών που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές ιατρικές επιπλοκές όπως θερμοπληξία. Αλλά για πολλούς ανθρώπους, ειδικά εκείνους που δεν έχουν πρόσβαση σε κλιματισμό, οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό μπορεί να γίνουν επίσης επικίνδυνες, είπε η Leah Schinasi, επίκουρη καθηγήτρια Περιβαλλοντικής και Επαγγελματικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο Drexel.

Σε ένα πρόσφατα δημοσιευμένο άρθρο που ανασκόπησε την έρευνα για την υπερθέρμανση εσωτερικών χώρων, η Schinasi και άλλοι ερευνητές της Drexel σημείωσαν ότι πολλοί ευάλωτοι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των πολύ ηλικιωμένων και νέων, περνούν τον περισσότερο χρόνο τους σε εσωτερικούς χώρους—αλλά μπορεί να μην μπορούν να δροσίσουν επαρκώς τα σπίτια τους σε ένα κύμα ζέστης. Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο περιοδικό Heliyon. “Μπορεί πραγματικά να γίνει πιο ζεστό σε εσωτερικούς χώρους παρά έξω και αυτό είναι ένα πραγματικά σημαντικό ζήτημα περιβαλλοντικής δικαιοσύνης”, είπε ο Schinasi. «Πολλοί άνθρωποι με χαμηλότερο εισόδημα δεν έχουν πρόσβαση σε σύστημα κλιματισμού, και αν έχουν, πολλοί δεν είναι σε θέση να αντέξουν οικονομικά το ενεργειακό κόστος που σχετίζεται με τη χρήση τους». Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνα υψηλές θερμοκρασίες στο εσωτερικό, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την υγεία ενός ατόμου, έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης. Η υπερθέρμανση σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα, υψηλότερο κίνδυνο θρόμβων αίματος και διαταραχή της νεφρικής λειτουργίας, μεταξύ άλλων προβλημάτων.

Η υπερβολική ζέστη προκαλεί περισσότερους θανάτους κατά μέσο όρο από οποιοδήποτε άλλο ακραίο καιρικό φαινόμενο στις Ηνωμένες Πολιτείες, σημείωσαν οι ερευνητές, υπογραμμίζοντας μια έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. “Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η ζέστη είναι επικίνδυνη για την υγεία των ανθρώπων. Ιστορικά, δεν έχει αναγνωριστεί ως περιβαλλοντικός κίνδυνος”, είπε η Σχοινάσι. Οι κίνδυνοι των υψηλών εσωτερικών θερμοκρασιών δεν έχουν ερευνηθεί επαρκώς, πρόσθεσε, λέγοντας ότι είναι ζωτικής σημασίας για τους αξιωματούχους δημόσιας υγείας να λάβουν υπόψη τις ανάγκες των ανθρώπων που δεν μπορούν να στεγαστούν σε ένα κλιματιζόμενο σπίτι κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα. Πώς να αντιμετωπίσετε τα «θερμικά νησιά» της πόλης Κατά τη διάρκεια των κυμάτων καύσωνα, οι άνθρωποι μπορούν να κλείνουν τα στόρια για να εμποδίσουν τη θερμότητα που ακτινοβολεί, να παραμείνουν ενυδατωμένοι, να φορούν ελαφριά ρούχα και να κάνουν ντους για να δροσιστούν. Μερικοί άνθρωποι θα χρειαστεί να βρουν δροσερές τοποθεσίες πέρα ​​από το σπίτι τους, όπως τα κέντρα ψύξης που ανοίγουν οι υγειονομικοί υπάλληλοι της Φιλαδέλφειας κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης λόγω θερμότητας. Οι άνθρωποι θα πρέπει επίσης να εξετάσουν το ενδεχόμενο να ελέγξουν τους γείτονες που μένουν μόνοι και μπορεί να μην έχουν επαρκή κλιματισμό. (Η μελέτη σημείωσε ότι οι ηλικιωμένοι μερικές φορές δυσκολεύονται να αντιληφθούν πόσο ζεστό είναι και μπορεί να μην συνειδητοποιήσουν ότι κινδυνεύουν από δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία τους.)

Και οι πόλεις θα πρέπει να λάβουν μακροπρόθεσμα μέτρα για την καταπολέμηση του φαινομένου της «θερμικής νησίδας» που καθιστά ιδιαίτερα δύσκολο για τους κατοίκους των πόλεων να αντιμετωπίσουν ένα κύμα καύσωνα. Οι γειτονιές της Φιλαδέλφειας χωρίς πολύ σκιά από τα δέντρα και τα παλαιότερα σπίτια μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρηθούν δροσερές. H Schinasi είπε, “Σκεφτείτε αυτά τα σπίτια από τούβλα, τα παλιά κατοικίδια που βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους, όπως ένα φούρνο – μπορούν να ζεσταθούν πολύ, πολύ. Και οι επίπεδες, σκοτεινές στέγες που βλέπουμε σε ορισμένα μέρη της Φιλαδέλφειας απορροφούν αντί να αντανακλούν θερμότητα, πράγμα που μπορεί να συμβάλει σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες στο εσωτερικό». Η φύτευση δέντρων ή οι κτιριακές κατασκευές που παράγουν σκιά μπορεί να μειώσουν τις θερμοκρασίες του πεζοδρομίου. Τα σκούρα πεζοδρόμια μπορούν να βαφτούν σε πιο ανοιχτά χρώματα, ώστε να αντανακλούν, όχι να απορροφούν, τη θερμότητα. Και, είπε ότι οι αξιωματούχοι θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να προσφέρουν συστήματα κλιματισμού σε άτομα χωρίς αυτά, καθώς και να επιδοτούν το κόστος ψύξης το καλοκαίρι. Η Πενσυλβάνια έχει ένα πρόγραμμα που βοηθά τους δικαιούχους κατοίκους να αποκτήσουν δωρεάν κλιματιστικά. ένα παρόμοιο πρόγραμμα του Νιου Τζέρσεϋ που βοηθά τους κατοίκους να καλύπτουν τους λογαριασμούς ενέργειας. «Πρέπει να σκεφτούμε τρόπους για να κάνουμε τα οικιστικά περιβάλλοντα πιο ασφαλή», είπε η Σχοινάσι. «Οι άνθρωποι που δεν έχουν πόρους και κοινωνική υποστήριξη θα είναι οι άνθρωποι που θα φέρουν το βάρος σε ένα κύμα καύσωνα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τρόποι Προστασίας από τον Καύσωνα

Ο αντίκτυπος της ακραίας ζέστης στην ψυχική υγεία

Πώς ο καύσωνας επιδρά στην ψυχική υγεία 

Ο παγκόσμιος καύσωνας προκαλεί μεγάλα προβλήματα υγείας στις έγκυες γυναίκες

Καύσωνας ΗΠΑ: 645 θάνατοι που σχετίζονται με τη ζέστη στο Φοίνιξ πέρυσι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Σήμερα η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα απόψε ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου θα ανοίξει ώστε να υποδεχθεί τους περίπου 1000 καλεσμένους για την επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

ΠΙΣ: Επαίσχυντη η ρύθμιση του Υπουργείου Υγείας που επιτρέπει την επίταξη των ιδιωτών γιατρών

ΠΙΣ: Είναι προφανές πως το Υπουργείο Υγείας, με την επονείδιστη ρύθμιση που εισάγει προς ψήφιση, αποπειράται να συγκαλύψει τη δική του ανικανότητα, χρησιμοποιώντας μεθόδους που προσιδιάζουν μόνον σε αυταρχικά καθεστώτα.

Ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της φωτιάς στο Φαλακρό Δράμας

Φωτιά Δράμα: Συνεχίζεται η τεράστια προσπάθεια των εναέριων και επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξεκίνησε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης στο όρος Φαλακρό της Δράμας

Κλιμάκια κτηνιάτρων της χώρας κάνουν την επιδημιολογική παρακολούθηση των κτηνοτροφικών μονάδων στην περιοχή της Λάρισας

Κτηνίατροι πανώλη: Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί να εργάζονται τα κλιμάκια των δεκάδων κτηνιάτρων (περίπου 100) από κάθε γωνιά της χώρας για την επιδημιολογική παρακολούθηση των κτηνοτροφικών μονάδων στην περιοχή της Λάρισας

Close Icon