Ρεπορτάζ Υγείας

Ισπανία: Χιλιάδες υγειονομικοί απεργούν κατά των ιδιωτικοποιήσεων & περικοπών

Ισπανία: Χιλιάδες υγειονομικοί απεργούν κατά των ιδιωτικοποιήσεων & περικοπών

Ισπανία: Τα σωματεία των υγειονομικών ζήτησαν αύξηση των επενδύσεων στον τομέα της υγείας, ώστε τα δημόσια νοσοκομεία να παρέχουν ποιοτική και καθολική υπηρεσία με 100% κρατική στήριξη.

Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας πρόκειται να εντείνουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις σε διάφορες πόλεις της Ισπανίας. Οι επαγγελματίες υγείας ξεκίνησαν απεργιακές κινητοποιήσεις τον Νοέμβριο σε μια διαμάχη με την κυβέρνηση σχετικά με τις επενδύσεις σε εγκαταστάσεις και τις πολιτικές ιδιωτικοποιήσεων. Χτες χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας διαδήλωσαν στη Μαδρίτη για τις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις. Οι απεργίες θα επηρεάσουν διάφορες ειδικότητες υγειονομικής περίθαλψης σε διάφορες περιοχές.

Αρκετές χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας πραγματοποίησαν διαδήλωση στην πρωτεύουσα της Ισπανίας για τις περικοπές και τις ιδιωτικοποιήσεις που επηρεάζουν τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας της Μαδρίτης. Φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας ταμπέλες που έγραφαν «S.O.S. Δημόσια Υγεία» και «Σταματήστε τις ιδιωτικοποιήσεις», συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο του Υπουργείου Υγείας και πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης. Οι διαδηλωτές επέκριναν τις περικοπές από την περιφερειακή κυβέρνηση με επικεφαλής την Isabel Ayuso, ηγέτη του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος.

Οι περικοπές οδήγησαν σε έλλειψη πόρων και επαρκούς προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, αναγκάζοντας τους ανθρώπους να στραφούν στα τμήματα επειγόντων περιστατικών, τα οποία είναι κατακλυσμένα. Σε ανακοίνωσή τους, τα σωματεία στα οποία συνδέονται οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας ζήτησαν αύξηση των επενδύσεων στον τομέα της υγείας, ώστε τα δημόσια νοσοκομεία να παρέχουν ποιοτική και καθολική υπηρεσία με 100% κρατική στήριξη.

Οι οικογενειακοί γιατροί και οι πρώτοι που έκαναν ένα διάλειμμα κατά τη διάρκεια της περιόδου των Χριστουγέννων από μια επ’ αόριστον απεργία που ξεκίνησαν στις 21 Νοεμβρίου για πράγματα όπως υψηλότερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας δεν συναντήθηκαν από τους εκπροσώπους της περιφερειακής κυβέρνησης και αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους στο αρχή της εβδομάδας. «Υπάρχει ανάγκη υπεράσπισης των υπηρεσιών δημόσιας υγείας, ειδικά αυτή την περίοδο, επειδή η Ισπανία είναι μια από τις κορυφαίες χώρες στην υγειονομική περίθαλψη στην Ευρώπη και τη χάνει», δήλωσε η Concha Jimenez που διαδήλωσε.

Οι απεργίες στη Μαδρίτη πρόκειται να επεκταθούν και σε άλλα μέρη της χώρας, όπως η Καταλονία, η Βαλένθια, η Εξτρεμαδούρα, η Ανδαλουσία, η Ναβάρρα και η Αραγονία για παρόμοιους λόγους. Τα συνδικάτα των εργαζομένων στον τομέα της υγείας στις περισσότερες αυτόνομες διοικήσεις της χώρας ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε απεργία σε διαφορετικές ημερομηνίες. Εν τω μεταξύ, λόγω της αύξησης των απεργιών και των αναπνευστικών ασθενειών, οι μονάδες έκτακτης ανάγκης και πρώτης απάντησης σε πολλά από τα νοσοκομεία της Ισπανίας είναι υπερπλήρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Χιλιάδες νοσηλευτές στη Νέα Υόρκη απεργούν

Ο Μακρόν ανακοίνωσε την αναμόρφωση του γαλλικού συστήματος υγείας

Στον δρόμο κατεβαίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί για το νομοσχέδιο δευτεροβάθμιας περίθαλψης

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας βρίσκεται σε οριακό σημείο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επιστημονική ομάδα παρέχει νέα ανάλυση της πνευμονικής υπέρτασης

Αν και η συνολική έκθεση σε ανοσοκατασταλτικά δεν συσχετίστηκε με το αποτέλεσμα, οι ανοσοκατασταλτικές στοχευμένες θεραπείες συσχετίστηκαν με μειωμένο κίνδυνο νοσηρότητας-θνησιμότητας. Οι συγγραφείς κατέδειξαν αυτά τα ευρήματα με μια σειρά από στοιχεία που δείχνουν τον κίνδυνο διαφόρων γεγονότων με την πάροδο του χρόνου.

Στο κόκκινο οι υγειονομικές ελλείψεις στα νησιά σε εξοπλισμό, υποδομές και προσωπικό, εν μέσω τουριστικής περιόδου

Σύρος: Έκλεισε η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας γιατί οι δύο γιατροί καρδιολόγοι της ΜΑΦ μετακινήθηκαν στη καρδιολογική κλινική να καλύψουν τα κενά. Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού που εξυπηρετεί 25 αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς έμεινε με δύο γιατρούς. Επιπλέον, σύμφωνα με τις καταγγελίες, δεν υπάρχει διευθυντής στη χειρουργική κλινική, δεν υπάρχει νευρολόγος, ούτε ψυχίατρος.

Θετικός στον κορωνοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης Covid: Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, διαγνώστηκε με covid-19 και ως εκ τούτου ακυρώνεται η περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη, στη Χαλκιδική, αλλά και το διήμερο στο Άγιο Όρος όπου θα μετέβαινε με τον γιο του Κωνσταντίνο.

Περισσότεροι από 1 στους 6 ανεμβολίαστους αναφέρουν επιπτώσεις της COVID στην υγεία δύο χρόνια μετά την επιβεβαιωμένη μόλυνση

Ο σχεδιασμός μελλοντικών θεραπειών, κλινικών δοκιμών και παρεμβάσεων πολιτικής "θα εξαρτηθεί από ισχυρές μελέτες που βασίζονται σε υψηλής ποιότητας δεδομένα σε επίπεδο πληθυσμού", γράφει.