Ρεπορτάζ Υγείας

ΙΣΑ: Να αυξηθεί η χρηματοδότηση για την ΠΦΥ & να βρεθεί λύση για το clawback

ΙΣΑ: Να αυξηθεί η χρηματοδότηση για την ΠΦΥ & να βρεθεί λύση για το clawback

Αύξηση της χρηματοδότησης για την  ΠΦΥ και εξεύρεση λύσης για το clawback , ζητούν οι γιατροί

Η αύξηση της χρηματοδότησης της ΠΦΥ και η διασφάλιση της βιωσιμότητας των Φορέων στο επίκεντρο της επικοινωνίας του Προέδρου του ΙΣΑ με τον Υπουργό Υγείας.Το κρίσιμο ζήτημα της αύξησης της χρηματοδότησης της ΠΦΥ, ετέθη από τον Πρόεδρο του ΙΣΑ Γ.Πατούλη, στον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.


Ειδικότερα σε επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Υγείας ο κ.Πατούλης ζήτησε για άλλη μια φορά αύξηση της χρηματοδότησης της ΠΦΥ και εξεύρεση λύσης για το clawback που απειλεί τη βιωσιμότητα των Φορέων .Από την πλευρά του, ο Υπουργός Υγείας, έκανε αποδεκτό το αίτημα για ενίσχυση της ΠΦΥ και δεσμεύθηκε ότι  θα υπάρξει ενίσχυση στον προϋπολογισμό για το 2022 με ελάττωση της προείσπραξης του clawback, καθώς και θεσμικά μέτρα για την ελάττωση του clawback  με ορισμό μέγιστου ύψους για το 2023. Για το θέμα θα υπάρξει συνεννόηση με το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων της ΠΦΥ, με το οποίο θα έχει συνάντηση ο Υπουργός Υγείας σήμερα.

Ο ΙΣΑ θα παρακολουθεί τις εξελίξεις για να παρέμβει προς όφελος της δημόσιας Υγείας και του ασθενή.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ευλογιά των πιθήκων, κορωνοϊός και οξεία ηπατίτιδα στο επίκεντρο της σύσκεψης του ΙΣΑ

Νέο εργαλείο στην κατανόηση της γνωστικής κόπωσης ασθενών με ΣΚΠ

Συσκευές βιοανάδρασης πυελικού εδάφους-Πόσο αποτελεσματικές είναι

ΕΔΕΛ-Μεγάλη αύξηση στο ιικό φορτίο στον Άγιο Νικόλαο

Άτμισμα-Επιβλαβές ακόμη και όταν είναι παθητικό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Gilead Sciences θα δώσει 5 εκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις για πόρους ΛΟΑΤΚΙ για την ευλογιά των πιθήκων

«Με αυτή τη συνεργασία θα είμαστε σε θέση να κάνουμε περισσότερα», είπε. Τα κεφάλαια θα βοηθήσουν τις ομάδες να παράγουν βίντεο, γραφικά και άλλες πηγές πληροφοριών για διανομή στα μέσα ενημέρωσης και σε κοινοτικά κέντρα, μπαρ, νυχτερινά κέντρα, πάρτι και εκδηλώσεις.

Το tweet της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας για εστιατόριο της Ταϊβάν προκαλεί γελοιοποίηση στο διαδίκτυο

Το tweet της Κυριακής απέχει πολύ από την πρώτη φορά που οι διπλωμάτες του Πεκίνου σήκωσαν τα φρύδια με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που η δική τους κυβέρνηση απαγορεύει.

Οι γυναίκες θέλουν απεγνωσμένα να εργαστούν στο Αφγανιστάν που κυβερνούν οι Ταλιμπάν

Ακόμη και πριν από την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία, το Αφγανιστάν ήταν μια βαθιά συντηρητική, πατριαρχική χώρα με την πρόοδο στα δικαιώματα των γυναικών να περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό στις μεγάλες πόλεις.

Συμβούλεψε τους νέους να κάνουν ένα τεστ κορωνοϊού πριν επιστρέψουν στα σπίτια τους μετά τις καλοκαιρινές τους διακοπές η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ υπογράμμισε ότι πλέον δεν μιλάμε για ανοσία της αγέλης και θύμισε ότι οι ειδικοί ανέφεραν πως μια πανδημία κρατά από 3 έως και 5 χρόνια, και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν θα εμφανιστεί κάποια μετάλλαξη – έκπληξη.

Οποιαδήποτε επίθεση σε πυρηνικό εργοστάσιο είναι «αυτοκτονική», λέει ο Γκουτέρες

«Βρισκόμαστε μάρτυρες μιας ριζοσπαστικοποίησης στη γεωπολιτική κατάσταση που κάνει τον κίνδυνο ενός πυρηνικού πολέμου ξανά κάτι που δεν μπορούμε να ξεχάσουμε εντελώς», είπε.