Ημερίδες Νέα

ΙΣΑ Ημερίδα: Ευλογιά των πιθήκων, κορωνοϊός και οξεία ηπατίτιδα στο επίκεντρο της σύσκεψης

ΙΣΑ Ημερίδα: Ευλογιά των πιθήκων, κορωνοϊός και οξεία ηπατίτιδα στο επίκεντρο της σύσκεψης

Ο ΙΣΑ και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής θα παραμείνουν σε εγρήγορση ενώ έχουν προγραμματίσει δράσεις για την ενημέρωση των πολιτών.

ΙΣΑ Ημερίδα: Σύσκεψη για την ευλογιά των πιθήκων, την οξεία ηπατίτιδα, αλλά και για την πανδημία covid είχε χθες ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, παρ΄όλο που στη χώρα μας ακόμη δεν έχει σημειωθεί κανένα κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων. Ωστόσο, την ώρα που οι ειδικοί τονίζουν πως οι πιθανότητες να μην έρθει ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα μας είναι λίγες, ο ΙΣΑ επισημαίνει πως οι πολίτες πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση και να είναι ενημερωμένοι. Όσον αφορά τον κορωνοϊό, οι ειδικοί εξέφρασαν την ανησυχία τους για ένα νέο επιδημικό κύμα.

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες επεσήμαναν τον κίνδυνο διασποράς νέων στελεχών του ιού τους καλοκαιρινούς μήνες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέο επιδημικό κύμα. Τονίστηκε ότι δεν θα πρέπει να ατονήσουν οι κανόνες πρόληψης και ότι παραμένει ισχυρή σύσταση για χρήση της μάσκας στους χώρους με συνωστισμό, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες.

Παράλληλα, επισημάνθηκε η ανάγκη για εντατικοποίηση των εμβολιασμών με την τέταρτη δόση στις ομάδες του πληθυσμού που έχουν ένδειξη.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είναι σημαντικό τους επόμενους μήνες να μην ατονήσει η προσοχή μας και να συνεχίσουμε να τηρούμε σχολαστικά τους κανόνες πρόληψης της μετάδοσης του κορωνοϊού που θα μας προστατέψουν και από άλλες λοιμώξεις.

Ο ΙΣΑ και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής θα παραμείνουν σε εγρήγορση ενώ έχουν προγραμματίσει δράσεις για την ενημέρωση των πολιτών.

Είναι στο χέρι μας να περάσουμε ένα ασφαλές καλοκαίρι και να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τους συμπολίτες μας.»

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι κ.κ. Γιώργος Σαρόγλου, Ομότιμος καθηγητής Παθολογίας- Λοιμωξιολογίας, Χαρίλαος Κουτής, Ομότιμος καθηγητής Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας, Χρυσούλα Νικολάου, Καθηγήτρια Βιοπαθολογίας Ανοσολογίας Αντιπροέδρου ΚΕ.ΣΥ, Ανδρέας Πάγκαλης, ειδικός Παθολόγος, Χρήστος Τζιβανίδης, Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ, Μαντώ Λιάπικου, Πνευμονολόγος, Ευφροσύνη Νομικού, Αιματολόγος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ κ.κ. Φ. Πατσουράκος Α΄ Αντιπρόεδρος, Γ. Μαρίνος, Τ. Χατζής, Γ. Κεχρής, Π. Λεονάρδου και εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής ο Α. Βαθιώτης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

5.080 νέες λοιμώξεις και 12 νέοι θάνατοι από COVID-19 σήμερα

Ο ΠΟΥ αξιολογεί τον κίνδυνο της οξείας ηπατίτιδας ως μέτριο, άγνωστης και υπό διερεύνηση αιτιολογίας

ΕΟΔΥ Rapid Test: Τα σημεία δωρεάν ελέγχου Covid-19 σήμερα 31/05

Οι επιστήμονες ακόμη αναζητούν τα αίτια πίσω από την οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λεμφοίδημα και Λεμφικές Παθήσεις

Εκπαιδευτική Ημερίδα: Στην Ημερίδα αυτή θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις και στρογγυλά εκπαιδευτικά τραπέζια που καλύπτουν όλο το φάσμα της Λεμφολογίας

ΕΚΑΠΤΥ – ΕΚΠΑ : Ημερίδα για την διασύνδεση υγείας και τεχνολογίας

Η σύγχρονη τεχνολογική έρευνα και η καινοτομία καθώς και την εκπαίδευση αλλά και την εξέλιξη των υπηρεσιών υγείας θα βρεθούν  στο επίκεντρο της ενδιαφέρουσας επιστημονικής ημερίδας υπό τον τίτλο «Υγεία και Τεχνολογία: Διασύνδεση Πανεπιστημίου – καινοτομίας – βιομηχανίας – ποιότητας», που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας Υγείας (ΕΚΑΠΤΥ) σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 15.00 – 20.00 στο Κεντρικό Κτήριο του ΕΚΠΑ (Πανεπιστημίου 30).

Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων προχωρά σε βελτιώσεις και αλλαγές στον χώρο των μεταμοσχεύσεων

Οι βασικές διαδικασίες και αρχές ποιότητας των μεταμοσχεύσεων, καθώς και οι όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας όλων των εμπλεκομένων φορέων, θα συζητηθούν σε επιστημονική διημερίδα, με τίτλο «Βελτιώνοντας τις Διαδικασίες και την Ποιότητα των Μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα», που πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων ΕΟΜ στις 14-15 Οκτωβρίου στο Μουσείο Μπενάκη.