Ρεπορτάζ Υγείας

ΗΠΑ Ουισκόνσιν: Αναφέρει τον πρώτο θάνατο που πιθανώς συνδέεται με το αινιγματικό ξέσπασμα ηπατίτιδας στα παιδιά

ΗΠΑ Ουισκόνσιν: Αναφέρει τον πρώτο θάνατο που πιθανώς συνδέεται με το αινιγματικό ξέσπασμα ηπατίτιδας στα παιδιά

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανέφερε 169 περιπτώσεις οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας, ηλικίας από 1 μήνα έως 16 ετών, με περίπου το 10% να απαιτεί μεταμόσχευση ήπατος τουλάχιστον έναν θάνατο, σύμφωνα με έκθεση της 23ης Απριλίου.

ΗΠΑ Ουισκόνσιν: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε 169 περιπτώσεις οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας Το Υπουργείο Υπηρεσιών Υγείας του Ουισκόνσιν (DHS) εξέδωσε προειδοποίηση για την υγεία αυτή την Τετάρτη σχετικά με τον πρώτο παιδικό θάνατο στις Ηνωμένες Πολιτείες που πιθανώς συνδέεται με το μυστηριώδες ξέσπασμα παιδικής ηπατίτιδας και τον αδενοϊό, σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση. “Από τότε που ενημερώθηκε για αυτό το σύμπλεγμα ηπατίτιδας που σχετίζεται με τον αδενοϊό, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας DHS διερευνά τώρα τουλάχιστον τέσσερις παρόμοιες περιπτώσεις μεταξύ παιδιών στο Ουισκόνσιν.

Αυτό περιλαμβάνει δύο παιδιά που είχαν σοβαρά αποτελέσματα, μία μεταμόσχευση ήπατος και έναν θάνατο.”

Η δήλωση παροτρύνει τους κλινικούς γιατρούς στις Ηνωμένες Πολιτείες να εξετάσουν το ενδεχόμενο εξέτασης για αδενοϊό σε παιδιατρικούς ασθενείς που έχουν ηπατίτιδα άγνωστης αιτιολογίας και να αναφέρουν αυτές τις περιπτώσεις στα κρατικά εργαστήρια δημόσιας υγείας τους και στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Ο Οργανισμός εξέδωσε για πρώτη φορά επίσημη προειδοποίηση για την υγεία την περασμένη εβδομάδα σχετικά με ένα σύμπλεγμα 9 προηγουμένως υγιών παιδιατρικών περιπτώσεων με ηπατική νόσο, συμπεριλαμβανομένων τριών με ηπατική ανεπάρκεια και δύο που χρειάζονταν μεταμόσχευση ήπατος, που εισήχθησαν σε ένα μεγάλο νοσοκομείο παίδων στην Αλαμπάμα μεταξύ Οκτωβρίου 2021 και Φεβρουαρίου 2022. Πέντε από τα εννέα δείγματα βρέθηκαν θετικά για μόλυνση από αδενοϊό τύπου 41.

Δύο παιδιά «σχολικής ηλικίας» στη Βόρεια Καρολίνα που ανέπτυξαν σοβαρή ηπατίτιδα έχουν αναρρώσει, δήλωσε ο Μπέιλι Πένινγκτον, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών της πολιτείας.

Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Ιλινόις διερευνά τρεις ύποπτες περιπτώσεις ηπατίτιδας κάτω των 10 ετών που πιθανώς συνδέονται με αδενοϊό, συμπεριλαμβανομένων δύο στα προάστια του Σικάγο, όπου το ένα χρειάστηκε μεταμόσχευση ήπατος.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανέφερε 169 περιπτώσεις οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας, ηλικίας από 1 μήνα έως 16 ετών, με περίπου το 10% να απαιτεί μεταμόσχευση ήπατος τουλάχιστον έναν θάνατο, σύμφωνα με έκθεση της 23ης Απριλίου.

Ο Οργανισμός σημείωσε ότι η πλειονότητα αυτών των περιπτώσεων μέχρι στιγμής είναι στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η χώρα «…έχει πρόσφατα παρατηρήσει σημαντική αύξηση στις λοιμώξεις από αδενοϊό στην κοινότητα (ιδιαίτερα ανιχνεύθηκε σε δείγματα κοπράνων σε παιδιά) μετά από χαμηλά επίπεδα κυκλοφορίας νωρίτερα από την πανδημία COVID-19».

Ο ΠΟΥ είπε ότι 74 κρούσματα βρέθηκαν θετικά στον αδενοϊό στο ξέσπασμα που έχει φτάσει τώρα σε 12 χώρες σε όλον τον κόσμο.

Από την έκθεσή τους, η Ιαπωνία και ο Καναδάς διερευνούν τώρα παρόμοιες περιπτώσεις, σύμφωνα με την USA Today.

Ο Οργανισμός σημείωσε επίσης ότι η «συντριπτική πλειοψηφία» των αναφερόμενων κρουσμάτων δεν έλαβε το εμβόλιο για την COVID-19. “Ενώ ο αδενοϊός είναι επί του παρόντος μια υπόθεση ως η υποκείμενη αιτία, δεν εξηγεί πλήρως τη σοβαρότητα της κλινικής εικόνας.

Η μόλυνση με αδενοϊό τύπου 41, τον εμπλεκόμενο τύπο αδενοϊού, δεν έχει προηγουμένως συνδεθεί με τέτοια κλινική παρουσίαση”, δήλωσε ο ΠΟΥ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι γιατροί στο Η.Β πιστεύουν ότι τα παιδιά νοσούν από ηπατίτιδα εξαιτίας του εξασθενημένου ανοσοποιητικού συστήματος κατά τη διάρκεια του lockdown

Γκάγκα για παιδική ηπατίτιδα: Σε πλήρη ετοιμότητα οι υγειονομικές αρχές

Μαγιορκίνης: Εξαιρετικά σπάνια επιπλοκή η οξεία ηπατίτιδα παιδιών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κίνδυνος επιδημίας λιστερίωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από θάνατο λόγω μολυσμένου τυριού

Λιστερίωση: Ένας Βρετανός πέθανε αφού έφαγε τυρί μολυσμένο με λιστέρια, καθώς οι υπεύθυνοι της υγείας διέταξαν την ανάκληση ενός τύπου τυριού που περιείχε «εξαιρετικά υψηλά επίπεδα» των βακτηρίων. 

Πώς ένα κράτος νίκησε τις εθνικές τάσεις των οπιοειδών χειρουργικής επέμβασης

Όταν οι ερευνητές απέκλεισαν τους καρκινοπαθείς ή τους ασθενείς με προβλήματα ουσιών, το Μίσιγκαν εξακολουθούσε να υπερέχει έναντι της υπόλοιπης χώρας στη μείωση της επίμονης χρήσης και στη μείωση του μεγέθους των συνταγών που χορηγούνταν στους ασθενείς.

Ερευνητές διαπιστώνουν ότι οι χρήστες καπνού στον Καναδά εκτίθενται σε υψηλότερα επίπεδα κυανίου

Η ιδέα είναι να βρεθούν αξιόπιστες μέθοδοι που μπορούν να ποσοτικοποιήσουν την πρόσφατη έκθεση στον καπνό πιο αξιόπιστα και αντικειμενικά, γεγονός που μπορεί να προβλέψει καλύτερα τον κίνδυνο ασθένειας και να δώσει προτεραιότητα στις παρεμβάσεις για τη διακοπή του καπνίσματος", λέει η Britz-Mckibbin.

Ευρώπη - Ένας στους τέσσερις με προβλήματα υγείας έως και ένα μήνα από την αλλαγή της ώρας

Σχεδόν ένας στους πέντε (19 %) έχει ήδη αργήσει να πάει στη δουλειά του το πρωί λόγω της αλλαγής της ώρας. Το 16% αναφέρει καταθλιπτική διάθεση μετά την αλλαγή της ώρας. Οι γυναίκες επηρεάζονται από προβλήματα υγείας πολύ συχνότερα (32%) από ό,τι οι άνδρες (19%). Περισσότερα από τα τρία τέταρτα (76%) των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η αλλαγή της ώρας είναι περιττή και πρέπει να καταργηθεί.

Είναι το πρόγραμμα άσκησής σας υγιές για την καρδιά;

"Έτσι, το γλυκό σημείο για τη μέτρια ένταση είναι να αναπνέετε απλώς από το στόμα, αλλά να είστε ακόμα σε θέση να μιλήσετε σε κάποιον". Για την καλύτερη συνολική υγεία, ο Δρ Φερνάντες συνιστά ένα πρόγραμμα άσκησης που περιλαμβάνει προπόνηση αντίστασης ή δύναμης, όπως η άρση βαρών, μαζί με τακτική καρδιαγγειακή άσκηση. Θυμηθείτε, συνιστάται πάντα να συμβουλεύεστε τον επαγγελματία υγείας σας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα άσκησης.