ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ηπατίτιδα παιδιά: Η εξάπλωση των αδενοϊών οδηγεί σε αύξηση παθήσεων στο ήπαρ

Ηπατίτιδα παιδιά: Η εξάπλωση των αδενοϊών οδηγεί σε αύξηση παθήσεων στο ήπαρ

Ηπατίτιδα παιδιά: Οι εργαστηριακές εξετάσεις απέκλεισαν τους ιούς της ηπατίτιδας τύπου Α, Β, C και Ε που συνήθως προκαλούν τέτοιες ασθένειες. Οι αξιωματούχοι λένε ότι δεν γνωρίζουν διεθνή ταξίδια ή άλλους παράγοντες που μπορεί να έχουν θέσει τα παιδιά σε κίνδυνο.

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι σε πολλές χώρες ερευνούν μυστηριώδεις περιπτώσεις σοβαρής ηπατικής νόσου σε παιδιά και πιστεύουν ότι μπορεί να σχετίζεται με ένα είδος ιού που συνήθως σχετίζεται με το κρυολόγημα. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ερευνήσει τουλάχιστον 74 περιπτώσεις στις οποίες παιδιά παρουσίασαν ηπατίτιδα ή φλεγμονή του ήπατος, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Τρεις παρόμοιες περιπτώσεις στην Ισπανία και μερικές στην Ιρλανδία διερευνώνται, ανέφερε ο ΠΟΥ. Εν τω μεταξύ, αξιωματούχοι υγείας των ΗΠΑ λένε ότι εξετάζουν εννέα παρόμοιες περιπτώσεις. Όλοι ήταν στην Αλαμπάμα, αλλά οι αξιωματούχοι λένε ότι ψάχνουν να δουν αν υπάρχουν περισσότερα αλλού.

“Δεδομένης της αύξησης των κρουσμάτων που αναφέρθηκαν τον τελευταίο ένα μήνα και των ενισχυμένων δραστηριοτήτων αναζήτησης κρουσμάτων, είναι πιθανό να αναφερθούν περισσότερα κρούσματα τις επόμενες ημέρες”, ανέφεραν αξιωματούχοι του ΠΟΥ σε ανακοίνωσή τους. Τα παιδιά στις ΗΠΑ ήταν ηλικίας από 1 έως 6 ετών και χρειάστηκαν δύο μεταμοσχεύσεις ήπατος. Τα ευρωπαϊκά κρούσματα βρίσκονται σε παρόμοιο ηλικιακό εύρος, αν και ορισμένα ήταν μεγαλύτερα, δήλωσαν αξιωματούχοι του ΠΟΥ. Ο ΠΟΥ ενημερώθηκε για πρώτη φορά για τις ασυνήθιστες ασθένειες στις αρχές του μήνα, όταν έμαθε για 10 παιδιά στη Σκωτία με ηπατικά προβλήματα. Ο ένας αρρώστησε τον Ιανουάριο και οι άλλοι εννέα τον Μάρτιο. Όλοι αρρώστησαν βαριά και διαγνώστηκαν με ηπατίτιδα αφού μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Το συκώτι επεξεργάζεται τα θρεπτικά συστατικά, φιλτράρει το αίμα και καταπολεμά τις λοιμώξεις. Οι λοιμώξεις προκάλεσαν συμπτώματα όπως ίκτερο, διάρροια και κοιλιακό άλγος. Η ηπατίτιδα μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Έκτοτε, οι Βρετανοί υγειονομικοί υπάλληλοι έχουν εντοπίσει τουλάχιστον 64 ακόμη κρούσματα. Κανένας δεν πέθανε, αλλά έξι χρειάστηκαν μεταμοσχεύσεις ήπατος, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο ΠΟΥ. Οι εργαστηριακές εξετάσεις απέκλεισαν τους ιούς της ηπατίτιδας τύπου Α, Β, C και Ε που συνήθως προκαλούν τέτοιες ασθένειες. Οι αξιωματούχοι λένε ότι δεν γνωρίζουν διεθνή ταξίδια ή άλλους παράγοντες που μπορεί να έχουν θέσει τα παιδιά σε κίνδυνο.

Ωστόσο, σημείωσαν ότι υπήρξε μια πρόσφατη αύξηση στην εξάπλωση των αδενοϊών. Υπάρχουν δεκάδες αδενοϊοί, πολλοί από τους οποίους σχετίζονται με συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα, πυρετό, πονόλαιμο και επιπεφυκίτιδα. Αλλά ορισμένες εκδοχές μπορεί να προκαλέσουν άλλα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της φλεγμονής στο στομάχι και τα έντερα. Οι αδενοϊοί είχαν προηγουμένως συνδεθεί με ηπατίτιδα στα παιδιά, αλλά κυρίως σε παιδιά με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Μερικά από τα παιδιά στην Ευρώπη βρέθηκαν θετικά στον αδενοϊό και ορισμένα θετικά στην COVID-19. Ωστόσο, απαιτείται περισσότερη εργαστηριακή εργασία για να διερευνηθούν τυχόν πιθανές συσχετίσεις με συγκεκριμένους ιούς, δήλωσε ο ΠΟΥ.

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι της Αλαμπάμα λένε ότι εξετάζουν την αύξηση της ηπατίτιδας στα παιδιά από τον Νοέμβριο. Σε κάθε περίπτωση, το παιδί βρέθηκε θετικό στον αδενοϊό. Οι αξιωματούχοι διερευνούν μια σύνδεση με μια συγκεκριμένη έκδοση – τον αδενοϊό 41 – που συνήθως σχετίζεται με τη φλεγμονή του εντέρου. Κανένα από τα κρούσματα της Αλαμπάμα δεν είχε υποκείμενες παθήσεις που να φαίνεται να τους θέτει σε κίνδυνο για ηπατική νόσο, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας. “Αυτή τη στιγμή ο αδενοϊός μπορεί να είναι η αιτία για αυτά, αλλά οι ερευνητές εξακολουθούν να μαθαίνουν περισσότερα – συμπεριλαμβανομένου του αποκλεισμού των πιο κοινών αιτιών ηπατίτιδας”, ανέφεραν τα CDC σε δήλωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων ηπατίτιδας στο Ηνωμένο Βασίλειο

1 στους 4 ενήλικες με ηπατική διαταραχή και υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου

Λιγότερες εξετάσεις για ΣΜΝ λόγω πανδημίας καταγράφει η Αγγλία

Ολιστική αντιμετώπιση της μη αλκοολικής λιπώδους νόσου ήπατος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η υπόθεση ορόσημο της Κίνας #MeToo επιστρέφει στο δικαστήριο μετά από αποτυχία

Το κίνημα #MeToo της χώρας έχει σκοντάψει από το 2018, όταν ένα κύμα γυναικών δημοσίευσε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον καθηγητών πανεπιστημίου. Απειλούμενοι εκείνη την εποχή από την προοπτική ενός ανεξέλεγκτου μαζικού κινήματος, οι λογοκριτές του Διαδικτύου άρχισαν γρήγορα να μπλοκάρουν τα hashtags και τις λέξεις-κλειδιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Διάκριση για το ΕΚΠΑ στην παγκόσμια κατάταξη «Webometrics Ranking Web of Universities»

Tο ΕΚΠΑ βρίσκεται στην 251η θέση παγκοσμίως μεταξύ 12.000 Πανεπιστημίων, στην 53η θέση μεταξύ των 3411 Πανεπιστημίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντίστοιχα στην 1η θέση στην Ελλάδα μεταξύ των ελληνικών Πανεπιστημίων που περιλαμβάνονται στην κατάταξη.

Monkeypox στην Αμερική: Ποιος κινδυνεύει και γιατί

Ο Γκάουντερ είπε ότι ορισμένα θέατρα στη Νέα Υόρκη, για παράδειγμα, εξετάζουν πώς θα μπορούσαν να προστατεύσουν τους εργαζομένους τους από πιθανές μολύνσεις από ευλογιά των πιθήκων μέσω επαφής με κοινά κοστούμια.

Νέος ιός προκαλεί ανησυχία στην Κίνα – 35 άτομα θετικά με πιθανή μετάδοση από ζώο

Στη συγκεκριμένη μελέτη αναφέρεται πως «δεν υπήρχε στενή επαφή ή κοινό ιστορικό έκθεσης μεταξύ των ασθενών, γεγονός που υποδηλώνει ότι η μόλυνση στον ανθρώπινο πληθυσμό μπορεί να είναι σποραδική.

Αγγειίτιδα του Ashton Kutcher, μια σπάνια αυτοάνοση διαταραχή: Τι είναι;

Ένας γιατρός μπορεί να διαγνώσει την αγγειίτιδα με βάση τα συμπτώματα, το ιατρικό ιστορικό ενός ατόμου, τη φυσική εξέταση και τις εργαστηριακές εξετάσεις. Μπορούν επίσης να πραγματοποιηθούν σαρώσεις αιμοφόρων αγγείων και καρδιάς, καθώς και βιοψίες ιστών, σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ.