Ρεπορτάζ Υγείας

ΗΠΑ Ουάσιγκτον: Η διαδήλωση «Νίκησε τις Εντολές» είναι κρίσιμη για την άρση των περιορισμών covid

ΗΠΑ Ουάσιγκτον: Η διαδήλωση «Νίκησε τις Εντολές» είναι κρίσιμη για την άρση των περιορισμών covid

Οι μέσοι ημερήσιοι θάνατοι παρέμειναν χαμηλότεροι από ό,τι ήταν μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου 2020 και μεταξύ Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου 2021.

ΗΠΑ Ουάσιγκτον: Ο συντονιστής της διαδήλωσης Will Witt λέει ότι το νόημα της συγκέντρωσης δεν είναι να αμφισβητηθούν τα εμβόλια αλλά «η αντίσταση στις εντολές». Οι εντολές του Μπάιντεν για τα εμβόλια δεν «έχουν νόημα»: Ken Paxton Ο διοργανωτής μιας πορείας ενάντια στις εντολές εμβολίων κατά του κορωνοϊού που πραγματοποιείται στην Ουάσιγκτον, DC, την Κυριακή λέει ότι ελπίζει ότι η εκδήλωση θα δώσει στους ανθρώπους την εμπιστοσύνη να μιλήσουν ενάντια σε τέτοιες απαιτήσεις. Ορισμένες μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, όπως η Ουάσιγκτον D.C., η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Σικάγο, η Μινεάπολη και η Βοστώνη, έχουν εφαρμόσει κανόνες σε όλη την πόλη που απαιτούν από τους κατοίκους να επιδεικνύουν αποδείξεις εμβολιασμού κατά της COVID-19 σε ορισμένες εγκαταστάσεις, όπως εστιατόρια και γυμναστήρια.

«Θα ακούσετε πολλούς ανθρώπους να μιλούν για τους αριστερούς να λένε ότι πρόκειται για μια μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στην παρανομία — είναι άνθρωποι που έρχονται για να αρνηθούν την επιστήμη», ο διοργανωτής της πορείας Will Witt, συγγραφέας και πολιτικός σχολιαστής της μη κερδοσκοπικής PragerU είπε στο Fox News Digital, «αλλά αυτή η πορεία αφορά την εντολή και αυτή η πορεία αφορά τα δρακόντεια μέτρα που βλέπουμε σε όλη τη χώρα αυτή τη στιγμή, ειδικά σε μέρη όπως η Ουάσιγκτον DC, η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο. ”

Οι επικριτές των κανονισμών λένε ότι αυτές οι πόλεις μπορεί να έχουν ρίξει το όπλο στην επιβολή εμβολίων, καθώς η παραλλαγή omicron της COVID-19 έχει αποδείξει την ικανότητά της να αποφεύγει την ανοσία που προσφέρουν τα εμβόλια και ότι τέτοιες απαιτήσεις είναι παιχνίδι εξουσίας από τους πολιτικούς.

Ενώ το εμβόλιο αποτρέπει σοβαρές αντιδράσεις στον ιό – ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους και σε αυτούς με υποκείμενες παθήσεις – τα κρούσματα στις ΗΠΑ έχουν εκτοξευθεί σε υψηλά επίπεδα τις τελευταίες εβδομάδες καθώς ο ιός μολύνει τόσο εμβολιασμένους όσο και μη εμβολιασμένους.

Ο Witt είπε ότι το 90% των ομιλητών στην πορεία είναι εμβολιασμένοι. Ωστόσο, αρκετοί ομιλητές υψηλού προφίλ έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της εθνικής συζήτησης σχετικά με τα εμβόλια και τις εντολές για την COVID-19, όπως ο Δρ. Robert Malone, ο Dr. Peter McCollough, ο YouTuber JP Spears και ο Robert F. Kennedy Jr., ο οποίος είπε πρόσφατα «το να δίνουμε στα παιδιά «ένα από αυτά τα εμβόλια» είναι «εγκληματικό ιατρικό λάθος» σε εκδήλωση του Δεκεμβρίου στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με το Associated Press.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός του Κένεντι, Children’s Health Defense – ο οποίος έχει δεχτεί κάποιες επικρίσεις για τα ενημερωτικά δελτία και τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αμφισβητούν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων COVID-19 στα παιδιά – χορηγεί την πορεία της Κυριακής.

Ο οργανισμός διπλασίασε τα έσοδά του το 2020 στα 6,8 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τις αρχειοθετήσεις σε φιλανθρωπικές ρυθμιστικές αρχές που ελήφθησαν από το AP.

Ο Witt, ωστόσο, λέει ότι το νόημα της συγκέντρωσης δεν είναι να αμφισβητηθούν τα εμβόλια αλλά «η αντίσταση στις εντολές», οι οποίες είναι «όλες για την πολιτική εξουσία και το κέρδος».

 

“Αυτό που βλέπουμε εδώ είναι ότι οι πολιτικοί διψούν για εξουσία και λένε: “Θέλουμε να ελέγχουμε τους ανθρώπους. Θέλουμε να τους υπαγορεύσουμε πώς θα μπορούν να ζήσουν τη ζωή τους”. Και αντί να κοιτάμε την επιστήμη για το τι πραγματικά συμβαίνει στην πραγματικότητα , έτσι ενεργούν», είπε.

«Και τότε θα βρείτε ανθρώπους που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τη δύναμή τους και να ρίξουν το όπλο σε όλες αυτές τις εντολές και τους περιορισμούς».

Ο Witt πρόσθεσε ότι οι εντολές είναι μια «ολισθηρή κατωφέρεια» σε πιο αυστηρούς περιορισμούς και επεσήμανε την Αυστρία, όπου οι νομοθέτες είναι έτοιμοι να απαιτήσουν από όλους τους κατοίκους να κάνουν το εμβόλιο ή να λάβουν πρόστιμα έως και 3.600 ευρώ (4.085 $) ανά τρίμηνο, σύμφωνα με το Reuters.

Όταν η COVID-19 ήρθε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ, ο Witt είπε ότι ήταν “κατανοητό γιατί οι πολιτικοί” θέλουν να κλειδώσουν τις πόλεις, αλλά μετά από δύο χρόνια στην πανδημία, οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να βαριούνται με τους περιορισμούς όταν η μόλυνση του ιού φαίνεται σχεδόν αναπόφευκτη. “Κανένας πολιτικός δεν θέλει να είναι γνωστός ως το άτομο που δεν [κλείδωσε] την πόλη του.

Όλοι αρρωσταίνουν. Έτσι, ήταν λογικό στην αρχή, αλλά έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια τώρα”, είπε ο Witt, υποστηρίζοντας ότι υπέρ των εντολών δεν εκτίθενται σε ακριβείς πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης. “Πιστεύω ότι έχουμε μια αρκετά ξεκάθαρη κατανόηση του πώς λειτουργεί αυτός ο ιός, πώς εξαπλώνεται και τον καλύτερο τρόπο για να το καταπολεμήσουμε. Αλλά και πάλι, αυτή η πραγματική πληροφορία δεν είναι γνωστή σε πολλούς ψηφοφόρους και ανθρώπους, έτσι αυτοί έφυγαν

-Οι πτέρυγες συνεχίζουν να κυριαρχούνται από αυτές τις… εντολές», είπε.

Ο Witt θέλει ο κόσμος να φύγει από το συλλαλητήριο νιώθοντας «εξοπλισμένος με τις πληροφορίες και το θάρρος να πάει και να πολεμήσει ενάντια» στις εντολές.

«Ξέρετε, είτε αυτό σημαίνει να εμπλακείτε στην τοπική πολιτική είτε να το μοιραστείτε με ανθρώπους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή με τους φίλους σας οπουδήποτε μπορούν να αντισταθούν ειρηνικά σε τέτοιου είδους διατάγματα και υπαγορεύσεις είναι αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε στους ανθρώπους να κάνουν, είπε.

Ο Witt αναμένει ότι «δεκάδες χιλιάδες» άνθρωποι θα παραστούν στην πορεία, η οποία θα ξεκινήσει στο Μνημείο της Ουάσιγκτον στις 10:30 π.μ. και θα τελειώσει στο Μνημείο του Λίνκολν.

Τα κρούσματα COVID-19 έχουν φτάσει σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ τον τελευταίο μήνα, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να ανέρχονται κατά μέσο όρο σε περίπου 700.000 την ημέρα από τις αρχές Ιανουαρίου.

Οι μέσοι ημερήσιοι θάνατοι παρέμειναν χαμηλότεροι από ό,τι ήταν μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου 2020 και μεταξύ Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου 2021.

Οι ΗΠΑ καταγράφουν κατά μέσο όρο λίγο λιγότερους από 2.000 θανάτους την ημέρα, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Το CDC λέει ότι τα μη εμβολιασμένα άτομα έχουν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να βγουν θετικά στην COVID-19 και 15 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από τον ιό, αν και τα μη εμβολιασμένα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών έχουν πολύ υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής αντίδρασης στην COVID-19 από ό,τι νεότερα , μη εμβολιασμένα άτομα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ένας νομοθέτης στην Ουάσιγκτον θέλει να καταστήσει έγκλημα τη χρήση ή την πώληση πλαστής κάρτας εμβολιασμού για την COVID-19

Αινιγματικός ο Φαούτσι για το πότε θα τερματιστεί η πανδημία

Η επίδραση της Omicron σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ τις τελευταίες επτά ημέρες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Gilead Sciences θα δώσει 5 εκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις για πόρους ΛΟΑΤΚΙ για την ευλογιά των πιθήκων

«Με αυτή τη συνεργασία θα είμαστε σε θέση να κάνουμε περισσότερα», είπε. Τα κεφάλαια θα βοηθήσουν τις ομάδες να παράγουν βίντεο, γραφικά και άλλες πηγές πληροφοριών για διανομή στα μέσα ενημέρωσης και σε κοινοτικά κέντρα, μπαρ, νυχτερινά κέντρα, πάρτι και εκδηλώσεις.

Το tweet της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας για εστιατόριο της Ταϊβάν προκαλεί γελοιοποίηση στο διαδίκτυο

Το tweet της Κυριακής απέχει πολύ από την πρώτη φορά που οι διπλωμάτες του Πεκίνου σήκωσαν τα φρύδια με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που η δική τους κυβέρνηση απαγορεύει.

Οι γυναίκες θέλουν απεγνωσμένα να εργαστούν στο Αφγανιστάν που κυβερνούν οι Ταλιμπάν

Ακόμη και πριν από την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία, το Αφγανιστάν ήταν μια βαθιά συντηρητική, πατριαρχική χώρα με την πρόοδο στα δικαιώματα των γυναικών να περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό στις μεγάλες πόλεις.

Συμβούλεψε τους νέους να κάνουν ένα τεστ κορωνοϊού πριν επιστρέψουν στα σπίτια τους μετά τις καλοκαιρινές τους διακοπές η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ υπογράμμισε ότι πλέον δεν μιλάμε για ανοσία της αγέλης και θύμισε ότι οι ειδικοί ανέφεραν πως μια πανδημία κρατά από 3 έως και 5 χρόνια, και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν θα εμφανιστεί κάποια μετάλλαξη – έκπληξη.

Οποιαδήποτε επίθεση σε πυρηνικό εργοστάσιο είναι «αυτοκτονική», λέει ο Γκουτέρες

«Βρισκόμαστε μάρτυρες μιας ριζοσπαστικοποίησης στη γεωπολιτική κατάσταση που κάνει τον κίνδυνο ενός πυρηνικού πολέμου ξανά κάτι που δεν μπορούμε να ξεχάσουμε εντελώς», είπε.