Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

ΗΠΑ: Οι πνιγμοί αυξάνονται για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες

ΗΠΑ: Οι πνιγμοί αυξάνονται για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες

ΗΠΑ: Τα ποσοστά πνιγμού ήταν «σημαντικά» υψηλότερα μεταξύ 2020 και 2022 σε σχέση με πριν από την πανδημία, ενώ περίπου 40 εκατομμύρια ενήλικες δήλωσαν ότι δεν ήξεραν κολύμπι.

Οι θάνατοι από πνιγμό αυξήθηκαν για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες μετά την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με ανάλυση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Περισσότεροι από 4.500 άνθρωποι πνίγηκαν θανάσιμα κάθε χρόνο μεταξύ 2020 και 2022, αναφέρει η υπηρεσία. Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην έκθεση Vital Signs του οργανισμού, διαπίστωσε μια απότομη αύξηση στα ποσοστά πνιγμού πριν από την πανδημία, ειδικά μεταξύ των μικρών παιδιών.

Τα ποσοστά πνιγμού ήταν «σημαντικά» υψηλότερα μεταξύ 2020 και 2022 σε σχέση με πριν από την πανδημία, γράφουν οι ερευνητές. Το 2019, 1,2 ανά 100.000 άτομα πνίγηκαν κατά λάθος, αλλά αυτός ο αριθμός αυξήθηκε σε 1,4 το 2020 και το 2021 πριν μειωθεί ελαφρώς σε 1,3 ανά 100.000 άτομα το 2022. Άνδρες και αγόρια είχαν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από πνιγμό, αν και η μελέτη έδειξε επίσης αύξηση 22,2 τοις εκατό στους πνιγμούς μεταξύ γυναικών και κοριτσιών το 2021. Τα υψηλότερα ποσοστά πνιγμού σημειώθηκαν σε παιδιά ηλικίας 1 έως 4 ετών και σε ενήλικες άνω των 65 ετών.

Η απότομη αύξηση των ακούσιων πνιγμών μεταξύ των παιδιών θα μπορούσε να αντανακλά τις διακοπές της εποχής της πανδημίας και την αυξημένη έκθεση σε πισίνες στην πίσω αυλή, σημειώνουν οι ερευνητές. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, οι τυχαίοι πνιγμοί διέφεραν ανάλογα με τη φυλή και την εθνικότητα. Η έρευνα ανέφερε επίσης ότι περίπου 40 εκατομμύρια ενήλικες δήλωσαν ότι δεν ήξεραν κολύμπι. Οι γυναίκες, οι ηλικιωμένοι και οι μαύροι ενήλικες ήταν πιο πιθανό να ανέφεραν ότι δεν ήξεραν κολύμπι.

Ενώ το 51,8 τοις εκατό των λευκών ενηλίκων ανέφεραν ότι είχαν κάνει μαθήματα κολύμβησης κάποια στιγμή στη ζωή τους, μόνο το 36,9 τοις εκατό των Μαύρων και το 28,1 τοις εκατό των Ισπανόφωνων ενηλίκων δήλωσαν ότι είχαν κάνει μαθήματα κολύμβησης. Οι μαύροι ενήλικες ανέφεραν επίσης ότι περνούσαν λιγότερο χρόνο κολυμπώντας σε σύγκριση με τους λευκούς ενήλικες. Αυτό αντανακλά τα συνεχιζόμενα εμπόδια στη συμμετοχή στην κολύμβηση, γράφουν οι ερευνητές, όπως το κλείσιμο πισινών, οι ελλείψεις προσωπικού και η έλλειψη πολιτιστικά ανταποκρινόμενων προγραμμάτων δεξιοτήτων κολύμβησης και ασφάλειας στο νερό.

«Οι άνθρωποι χρειάζονται πρόσβαση σε μαθήματα κολύμβησης», δήλωσε η Deborah Houry, αναπληρώτρια διευθύντρια προγράμματος και επιστήμης του CDC και επικεφαλής ιατρικός υπάλληλος, σε μια ενημέρωση ειδήσεων στις 14 Μαΐου. «Περισσότεροι από τους μισούς ενήλικες των ΗΠΑ δεν έχουν κάνει ποτέ μάθημα κολύμβησης». Οι ερευνητές συνιστούν να δώσουν έμφαση στις βασικές δεξιότητες κολύμβησης και ασφάλειας στο νερό και να επενδύσουν σε στρατηγικές πρόληψης που βασίζονται σε στοιχεία που αντιμετωπίζουν συστημικά εμπόδια στην κολύμβηση και την προπόνηση ασφάλειας στο νερό.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ερευνητικό έγγραφο υποστηρίζει την επιτάχυνση της δράσης για την παγκόσμια πρόληψη των πνιγμών

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την επιληψία και τις πρώτες βοήθειες σε μια κρίση

Σωματικά και πνευματικά οφέλη της κολύμβησης

Κολύμβηση: 6 αναζωογονητικά οφέλη για την υγεία της θάλασσας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυναικοκτονία Αλεξανδρούπολη: Σκότωσε την σύζυγό του με κατσαβίδι

Γυναικοκτονία Αλεξανδρούπολη: Παρά τις πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργού Δικαιοσύνης για αυστηροποίηση των ποινών και της διαδικασίας για θύτες ενδοοικογενειακής βίας, ένα ακόμη τραγικό συμβάν έρχεται να προστεθεί στον ήδη πολύ βαρύ απολογισμό για το 2024.

Τα φάρμακα για τον διευρυμένο προστάτη μπορεί επίσης να προστατεύσουν από την άνοια με σωμάτια Lewy

"Εάν η τεραζοσίνη και αυτά τα παρόμοια φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση αυτής της εξέλιξης - αν όχι στην πλήρη πρόληψη της νόσου - αυτό θα ήταν σημαντικό για τη διατήρηση της γνωστικής λειτουργίας και της ποιότητας ζωής σε άτομα με άνοια με Lewy Bodies DLB", λέει ο Simmering.

Κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα, οι υψηλές εσωτερικές θερμοκρασίες μπορεί επίσης να αποδειχθούν επικίνδυνες

«Πρέπει να σκεφτούμε τρόπους για να κάνουμε τα οικιστικά περιβάλλοντα πιο ασφαλή», είπε η Σχοινάσι. «Οι άνθρωποι που δεν έχουν πόρους και κοινωνική υποστήριξη θα είναι οι άνθρωποι που θα φέρουν το βάρος σε ένα κύμα καύσωνα».

Η διαταραχή χρήσης κάνναβης κατά την εγκυμοσύνη αυξάνεται κατά περισσότερο από 20% μετά τη νομιμοποίησή της στον Καναδά

"Η μελέτη μας υπογραμμίζει τη σημασία του καθολικού ελέγχου για καρδιαγγειακά νοσήματα. Επιπλέον, οι έγκυες γυναίκες με ιστορικό διαταραχής κάνναβης μπορεί να ωφεληθούν από τον επαναλαμβανόμενο έλεγχο και την ad-hoc συμβουλευτική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης."

Το περπάτημα φέρνει τεράστια οφέλη για τον πόνο στη μέση, σύμφωνα με μελέτη

Για να βασιστεί σε αυτά τα ευρήματα, η ομάδα ελπίζει τώρα να διερευνήσει πώς μπορούν να ενσωματώσουν την προληπτική προσέγγιση στη συνήθη φροντίδα ασθενών που εμφανίζουν υποτροπιάζουσα οσφυαλγία.

ΕΟΔΥ: 5 θάνατοι από Covid & 12 διασωληνώσεις - 1 αναδρομικός θάνατος από γρίπη

ΕΟΔΥ: Καταγράφηκε ένα νέο σοβαρό κρούσμα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ενώ δηλώθηκε αναδρομικά ένα σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ με ημερομηνία εισαγωγής εντός της εβδομάδας 23/2024. Επιπλέον, δηλώθηκε αναδρομικά ένας θάνατος.

Close Icon