Ρεπορτάζ Υγείας

ΗΠΑ Γιατροί: Παροτρύνουν το CDC να αναθεωρήσει τα αυστηρά μέτρα covid για τα παιδιά

ΗΠΑ Γιατροί: Παροτρύνουν το CDC να αναθεωρήσει τα αυστηρά μέτρα covid για τα παιδιά

Μια μελέτη διαπίστωσε πέρυσι ότι η κάλυψη των μέσων ενημέρωσης των ΗΠΑ ήταν πολύ πιο αρνητική από τις αντίστοιχες στον υπόλοιπο κόσμο, με δραστικές συνέπειες, ιδιαίτερα για τους πιο φιλελεύθερους αναγνώστες.

ΗΠΑ Γιατροί: Τα παιδιά είναι μερικοί από τους «πιο ανυπεράσπιστους ανθρώπους στην Αμερική» όσον αφορά τις πολιτικές για την COVID, λέει ο Δρ Μάρτι Μάκαρι Ο Μπάιντεν κάνει κρυπτικά σχόλια για την επερχόμενη «δεύτερη πανδημία» μιλώντας για παιδικά εμβόλια Κατά τη διάρκεια των προεδρικών δηλώσεων σχετικά με τα εμβόλια κατά της COVID-19 για παιδιά κάτω των πέντε ετών, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανησύχησε τους ανθρώπους στο Twitter όταν μίλησε για την προετοιμασία της κυβέρνησης για τη «δεύτερη πανδημία».

Προσπαθώντας να βοηθήσει ανθρώπους που ένας υπογράφων είπε ότι είχαν «παρασυρθεί» από τις δρακόντειες κατευθυντήριες γραμμές για την COVID-19, μια επιστολή από εξέχοντες επαγγελματίες του ιατρικού τομέα αυτή την εβδομάδα καλούσε την κυβέρνηση Μπάιντεν να αναθεωρήσει σθεναρά τις κατευθυντήριες γραμμές μετριασμού της covid για τα παιδιά.

«Οι πιο ανυπεράσπιστοι άνθρωποι στην Αμερική έχουν παρασυρθεί από πολλές πολιτικές για την COVID», είπε ο Δρ Μάρτι Μάκαρι στο Fox News Digital. “Οι τελευταίοι άνθρωποι στην Αμερική που αναγκάστηκαν να φορούν μάσκες ήταν σερβιτόροι, σερβιτόρες και παιδιά…

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να σταματήσουμε τους υπερβολικούς περιορισμούς που συνεχίζουν να βλάπτουν τα παιδιά. Και γι’ αυτό υπέγραψα.”

Ο Makary ήταν ένας από τους 29 γιατρούς και επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Επείγοντος του Κανονικού Urgency of Normal, η οποία σχηματίστηκε λόγω ανησυχιών ότι τα συνεχιζόμενα μέτρα COVID-19 για τα παιδιά των ΗΠΑ κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό και απορρίπτουν μια ολιστική προσέγγιση για την παιδιατρική υγεία.

Απευθυνόμενοι στον Συντονιστή Αντίδρασης του Λευκού Οίκου για την COVID-19, Δρ. Ashish Jha και στη Διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων, Δρ. Rochelle Walensky, δήλωσαν ότι η φάση έκτακτης ανάγκης του κορωνοϊού έχει τελειώσει και είπαν ότι είναι καιρός να αποκατασταθεί η «ισότιμη και μέγιστη πρόσβαση στην εκπαίδευση, τον αθλητισμό και την κοινωνική σύνδεση για όλα τα παιδιά.

Η υγεία και η ευημερία τους εξαρτώνται από αυτό».

«Σας προτρέπουμε σθεναρά να αναθεωρήσετε τις κατευθυντήριες γραμμές του CDC για την COVID-19 όσον αφορά τις δοκιμές, την απομόνωση και τις συστάσεις εμβολίων για τα παιδιά, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι πολιτικές δημόσιας υγείας δεν κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό», ανέφερε η επιστολή τους, με επικεφαλής τον Δρ. Vinay Prasad και τη Δρα. Lucy McBride. Συνυπογράφηκε από δεκάδες οργανώσεις γονέων, πολλές από τις οποίες δημιουργήθηκαν για να προτρέψουν την επαναλειτουργία των σχολείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Πολλές ευρωπαϊκές χώρες, πολιτείες των ΗΠΑ και επαρχίες του Καναδά έχουν ήδη ενημερώσει τις πολιτικές τους για την COVID-19 για να αντικατοπτρίζουν ότι τα εμβόλια και η ανοσία που αποκτήθηκε από λοιμώξεις έχουν μειώσει τον κίνδυνο σοβαρής έκβασης της COVID-19 για τη νεολαία και να αναγνωρίσουν ότι όλα τα μέτρα μετριασμού δεν έχουν σκοπό συνέπειες.

Η Μασαχουσέτη, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Δανία, η Νορβηγία, η Βρετανική Κολομβία και αλλού έχουν προτείνει τον τερματισμό των συνήθων δοκιμών προσυμπτωματικού ελέγχου και τις υποχρεωτικές περιόδους απομόνωσης για τα παιδιά.

Οι περισσότερες έχουν επίσης εξαλείψει τυχόν απαιτήσεις εμβολίου COVID-19 για να συμμετέχουν πλήρως στη δημόσια ζωή τα παιδιά. ”

Η Δρ Nicole Saphier, συνεργάτης του Fox News, υπέγραψε επίσης την επιστολή. “Θα έλεγα ότι η πλειονότητα των Αμερικανών αισθάνεται ότι η COVID είναι στον καθρέφτη οπισθοπορείας για εμάς.

Οι πολιτικές μας δεν αντικατοπτρίζουν αυτό”, είπε στο Fox News Digital. Μεταξύ των εκτεταμένων εμβολιασμών, των ηπιότερων παραλλαγών και της προστατευτικής φυσικής ανοσίας, ο κορωνοϊός έχει γίνει περισσότερο κακό κρυολόγημα για τους περισσότερους ανθρώπους παρά οτιδήποτε πραγματικά σοβαρό, είπε.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη δημοτικά σχολεία που στέλνουν τα παιδιά στο σπίτι για πέντε ημέρες εάν είναι θετικά στην COVID-19, ανεξάρτητα από τα συμπτώματα, και φοιτητές που δεν μπορούν να παραμείνουν στην πανεπιστημιούπολη εάν δεν έχουν ενισχυθεί.

“Πρέπει να επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν πάντα με τα παιδιά. Δηλαδή, εάν το παιδί σας είναι άρρωστο, κρατήστε το σπίτι από το σχολείο. Εάν δεν είναι, στείλτε το στο σχολείο”, είπε η Saphier.

Η επιστολή αφορούσε τις καταστροφικές συνέπειες του παρατεταμένου κλεισίματος των σχολείων, που περιελάμβαναν απώλεια μάθησης, διεύρυνση του χάσματος επιδόσεων μεταξύ μαθητών υψηλού και χαμηλού εισοδήματος, καθώς και αυξανόμενα προβλήματα ψυχικής υγείας και μακροχρόνιες εκπαιδευτικές διαταραχές.

Τα παιδιά διέτρεχαν επίσης στατιστικά μικρό κίνδυνο σοβαρών εκβάσεων από τον ιό καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Σύμφωνα με το CDC, τα άτομα ηλικίας 0-17 ετών αποτελούν περίπου το 22,3 τοις εκατό του πληθυσμού των ΗΠΑ, αλλά αντιπροσωπεύουν περίπου το 0,1 τοις εκατό όλων των θανάτων από COVID-19.

Έχει περάσει πολύ καιρός για την κυβέρνηση Μπάιντεν να επικοινωνήσει με τον υπόλοιπο κόσμο και να χαλαρώσει τα αυστηρά μέτρα, υποστήριξε η επιστολή.

«Ποτέ δεν ελέγχαμε συστηματικά και απομονώναμε παιδιά, ούτε τα αποκλείαμε βίαια από το σχολείο ή άλλες δραστηριότητες, για άλλους ιούς του αναπνευστικού», ανέφερε η επιστολή. “Αντίθετα, τα επηρεαζόμενα άτομα μπόρεσαν να επιστρέψουν στην εργασία ή στο σχολείο αμέσως μόλις ήταν χωρίς πυρετό για 24 ώρες και τα συμπτώματα βελτιώνονταν, χωρίς εξετάσεις.

Σε αυτό το σημείο, το CDC θα πρέπει να προτείνει αυτές τις ίδιες πολιτικές κοινής λογικής για την COVID- 19, όπως έχουν κάνει και άλλα έθνη, προστατεύοντας τις ομάδες υψηλού κινδύνου ενώ διευκολύνουν την απεριόριστη επιστροφή στην εργασία και στο σχολείο».

Μεταξύ των συστάσεών τους ήταν η αντικατάσταση των ασυμπτωματικών δοκιμών με μια προσέγγιση «test-to-treat» που εστιάζει στη θεραπεία ευάλωτων και ανοσοκατεσταλμένων νέων και η ακύρωση της σύστασης του CDC κατά του εμβολιασμού και της ενίσχυσης υγιών, νέων ανθρώπων.

Το CDC συνεχίζει να συνιστά τη χρήση «καθολικής» μάσκας σε εσωτερικούς χώρους σε περιοχές υψηλής μετάδοσης της COVID-19, «δοκιμές προσυμπτωματικού ελέγχου για δραστηριότητες υψηλού κινδύνου όπως αθλήματα εσωτερικού χώρου και εξωσχολικές δραστηριότητες» και απομόνωση για τουλάχιστον πέντε ημέρες εάν δεν έχουν εμβολιαστεί και εκτεθούν στην COVID-19.

Η επιστολή ήρθε την ίδια εβδομάδα που η κυβέρνηση Μπάιντεν κλιμάκωσε τις προσπάθειες για τον εμβολιασμό παιδιών κάτω των 5 ετών, την τελευταία ηλικιακή ομάδα που δεν έχει εμβολιαστεί.

Ο Makary, ειδικός και χειρουργός στην πολιτική υγείας του Johns Hopkins, αναρωτήθηκε γιατί υπάρχει «δυσανάλογος ενθουσιασμός» γύρω από τον εμβολιασμό παιδιών κάτω των πέντε ετών.

«Βλέπουμε αυτό το κλείδωμα, ένα είδος κομματικής γραμμής που απλώς παραβιάζει την ίδια τη φύση ενός επιστημονικού φόρουμ», είπε ο συνεργάτης του Fox News.

“Φαίνεται ότι υπάρχει αυτή η ατζέντα σειράς πολιτικών που έρχεται σε αντίθεση με ένα μεγάλο σύνολο επιστημονικών δεδομένων…

Γιατί ανοσοποιούμε παιδιά που έχουν ήδη ανοσία; Αυτό δεν είχε ποτέ νόημα ιατρικά.”

«Πολλές ιατρικές πολιτικές για την COVID στα ιδρύματα συντάσσονται από γενικούς συμβούλους, δικηγόρους που αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούν να συμβαδίζουν με τις οδηγίες του CDC», πρόσθεσε.

“Ένας από τους στόχους της επιστολής είναι να γνωστοποιήσει ότι μια μεγάλη χορωδία γιατρών, αξιοσέβαστων γιατρών, εξέτασαν τη συνολική υγεία υπό προοπτική και όχι μόνο τη μετάδοση ενός ιού. Και η θεραπεία δεν μπορεί να είναι χειρότερη από το να απολείουμε τα παιδιά από το σχολείο, να πυροδοτούμε μια κρίση ψυχικής υγείας, όλα στο όνομα του να κάψουμε ένα χωριό για να το σώσουμε. Είναι καιρός τα παιδιά να επιστρέψουν στην κανονική ζωή. Η ανοσία του πληθυσμού είναι πάρα πολύ υψηλή.” «Πολλά μέρη κρύβονται πίσω από το δίχτυ ασφαλείας του CDC», είπε η Saphier.

“Λοιπόν, εάν κάνουν οτιδήποτε αντίκειται σε αυτό που λέει το CDC, και στη συνέχεια συμβεί κάτι, ανησυχούν για την ευθύνη, αλλά αυτό δεν πρέπει να αφορά την ευθύνη. Τι γίνεται με την ευθύνη για τη ζημιά που έχουμε κάνει σε αυτά τα παιδιά και γενικά σε άτομα με αυτές τις πολιτικές για την COVID;»

Η διευθύντρια του CDC Rochelle Walensky διακηρύσσει την ώθηση της κυβέρνησης Μπάιντεν για εμβολιασμό παιδιών κάτω των 5 ετών.

Ο Makary και η Saphier βλέπουν την ευθύνη των μέσων ενημέρωσης για τις Ηνωμένες Πολιτείες που εξακολουθούν να είναι «απομακρυσμένες» από τα μέτρα μετριασμού της COVID-19.

Μια μελέτη διαπίστωσε πέρυσι ότι η κάλυψη των μέσων ενημέρωσης των ΗΠΑ ήταν πολύ πιο αρνητική από τις αντίστοιχες στον υπόλοιπο κόσμο, με δραστικές συνέπειες, ιδιαίτερα για τους πιο φιλελεύθερους αναγνώστες.

Ο παρουσιαστής του HBO αργά το βράδυ, Μπιλ Μάχερ, επέπληξε τον φιλελεύθερο Τύπο ότι «τρόμαζε τους ανθρώπους» από τους ανθρώπους και τους οδήγησε να πιστέψουν ότι η διάγνωση του κορωνοϊού ήταν πιθανό να τους οδηγήσει στο νοσοκομείο. «Συνεχίζει να υπάρχει μια τυφλή παπαγαλία από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης των κυβερνητικών γιατρών που διατυπώνουν δογματικές πολιτικές για την COVID», είπε ο Makary.

Η Saphier, της οποίας το βιβλίο «Κρίση Πανικού» «Panic Attack» εμβαθύνει σε αυτό που αποκάλεσε το παιχνίδι πολιτικής με την επιστήμη γύρω από την COVID-19, είπε ότι τα μέσα ενημέρωσης διαδήλωναν φόβο σε όλη την πανδημία.

«Μόλις έγιναν εμφανή περισσότερα δεδομένα, θα έπρεπε να προστατεύσουμε τους ευάλωτους ενώ η υπόλοιπη χώρα να συνέχιζε», είπε. «Αλλά και πάλι, καθυστέρησαν πολύ να το αναγνωρίσουν αυτό, και ακόμη και σε ορισμένα μέρη δεν το έχουν, καθώς βλέπουμε τις εντολές στα κολέγια και ακόμη και στα παιδιά, εξακολουθούν να έχουν παιδιά στο νηπιαγωγείο στη Νέα Υόρκη που φορούν μάσκες όταν δεν υπάρχει ένα κομμάτι αποδεικτικών στοιχείων που να αποδεικνύει όφελος. Αλλά σίγουρα υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν τη ζημιά.”

«Σε αυτό το σημείο, είναι σαφές ότι τα παιδιά θα είναι πιο υγιή αν τους επιτραπεί να ζήσουν τη ζωή τους», είπε ο Makary.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το CDC συνιστά εμβόλια covid για μωρά και παιδιά κάτω των 5 ετών. Ακολουθούν 6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Οι νομοθέτες της Καλιφόρνια τροποποιούν το νομοσχέδιο που θα επέτρεπε τον εμβολιασμό των ανήλικων παιδιών χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων

ΠΟΥ: Ποιες επιδημίες κατατάσσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ως διεθνείς έκτακτες ανάγκες;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Νέα επιδείνωση του καιρού από αύριο βράδυ

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Νέα πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο το βράδυ σύμφωνα με σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία και το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού.

Στο μέλλον ίσως να μπορείτε να επιλέξετε την ανάπλαση ιστών αντί της απονεύρωσης

Ο Dr. Van Dyke εξήγησε: "επειδή η εφαρμογή του RvE1 στον οδοντικό πολφό προάγει τον σχηματισμό του τύπου των βλαστικών κυττάρων που μπορούν να διαφοροποιηθούν σε οδοντίνη (δόντι), οστό, χόνδρο ή λίπος, η τεχνολογία αυτή έχει τεράστιες δυνατότητες για τον τομέα της αναγεννητικής ιατρικής πέρα από τους ιστούς στα δόντια. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη οστών σε άλλα μέρη του σώματος".

Γρίπη χοίρων: Τι ακολουθεί μετά το 1ο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Βρετανία;

Γρίπη χοίρων: Οι χοίροι είναι μια κοινή πηγή νέων στελεχών γρίπης, επειδή μπορούν να κολλήσουν ιούς γρίπης από ανθρώπους και πτηνά που στη συνέχεια αναμειγνύονται και δημιουργούν νέες εκδοχές.

Η γρίπη βρίσκεται σε άνοδο, ενώ οι λοιμώξεις από RSV μπορεί να κορυφώνονται, λένε οι αξιωματούχοι υγείας των ΗΠΑ

Οι αξιωματούχοι υγείας της Μασαχουσέτης δήλωσαν ότι υπήρξε μια μέτρια αύξηση της πνευμονίας στα παιδιά, αλλά ότι είναι κατάλληλη για την εποχή. Στην Κίνα σημειώθηκε πρόσφατα αύξηση των αναπνευστικών ασθενειών, την οποία οι εκεί υγειονομικοί αξιωματούχοι απέδωσαν στη γρίπη και σε άλλες συνήθεις αιτίες.

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού από αύριο το απόγευμα

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Τριπλάσια τα κρούσματα πνευμονίας στη Δανία σε σχέση με τον Οκτώβριο - Παρόμοιες αναφορές και στη Σουηδία

Αν και προκαλεί ήπιες λοιμώξεις, μπορεί να έχει σοβαρές επιπλοκές που απαιτούν νοσηλεία στο νοσοκομείο. Σε μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες, οι λοιμώξεις από μυκόπλασμα μοιάζουν συνήθως με κρυολόγημα και μπορεί να περιλαμβάνουν πονόλαιμο, πυρετό, πονοκέφαλο ή βήχα που διαρκεί για εβδομάδες έως μήνες, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).