Ρεπορτάζ Υγείας

ΗΠΑ FDA: Καμία συνταγογράφηση εμβολίων COVID-19 εκτός ετικέτας σε παιδιά κάτω των 12 ετών 

ΗΠΑ FDA: Καμία συνταγογράφηση εμβολίων COVID-19 εκτός ετικέτας σε παιδιά κάτω των 12 ετών 

Το εμβόλιο απέδειξε επίσης 91% αποτελεσματικότητα, με τον Bourla να αναφέρει την ανάγκη για αναμνηστική λήψη μετά από αρκετούς μήνες. "Αυτό θα συνεχίσει να σας παρέχει το υψηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας που παρατηρήσατε αμέσως μετά τη δεύτερη δόση", είπε.

ΗΠΑ FDA: Οι γιατροί συχνά χρησιμοποιούν συνταγές εκτός ετικέτας όταν εγκρίνονται ιατρικά προϊόντα, δήλωσε κορυφαίος αξιωματούχος του FDA. Ο ιατρικός συνεργάτης του Fox News, Δρ Marc Siegel, αναλύει τον αντίκτυπο του FDA που δίνει πλήρη έγκριση και ένα όνομα στο εμβόλιο Pfizer. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν πρέπει να λαμβάνουν ακόμη εμβόλια για την COVID-19, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές περιμένουν δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και τη δοσολογία.

Το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer κέρδισε την πλήρη έγκριση του FDA τη Δευτέρα για άτομα 16 ετών και άνω, και τον Μάιο το πλάνο είχε εκτεταμένη έγκριση έκτακτης ανάγκης για χρήση σε εφήβους ηλικίας 12-15 ετών.

Παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω μπορεί να γίνουν επιλέξιμα για εμβολιασμούς μέχρι τον Σεπτέμβριο, ανέφεραν πηγές στο Fox News. “Συνήθως, όπως γνωρίζετε, όταν εγκρίνεται ένα ιατρικό προϊόν, οι γιατροί συχνά χρησιμοποιούν συνταγές εκτός ετικέτας”, δήλωσε ο Δρ Janet Woodcock, επίτροπος του FDA, στους δημοσιογράφους σε τηλεφωνική επικοινωνία τη Δευτέρα. “Ωστόσο, αυτή είναι μια διαφορετική κατάσταση. Το εμβόλιο διανέμεται βάσει συμφωνίας παρόχου από την κυβέρνηση των ΗΠΑ μέσω των CDC και υπάρχουν πολλές σκέψεις που θα αφορούσαν τη συνταγογράφηση εκτός ετικέτας για τον παραλήπτη και ούτω καθεξής”.

Ερευνητές στην κλινική Mayo εξήγησαν προηγουμένως ότι “η χρήση φαρμάκων εκτός ετικέτας περιλαμβάνει τη συνταγογράφηση φαρμάκων για ενδείξεις ή τη χρήση δοσολογικής μορφής, που δεν έχουν εγκριθεί από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων”. «Δεν συνιστούμε να εμβολιαστούν παιδιά κάτω των 12 ετών με αυτό το εμβόλιο», συνέχισε. «Δεν θα ήταν κατάλληλο». Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla, δήλωσε στο LBC Holt του NBC τη Δευτέρα ότι οι επιλέξιμοι πληθυσμοί που δεν επιθυμούν να λάβουν το εμβόλιο υπό έγκαιρη έγκριση θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το εγκεκριμένο από τον FDA εμβόλιο είναι «αποτελεσματικό και ασφαλές».

Ο Bourla σημείωσε ότι το εμβόλιο ενέχει τον κίνδυνο παρενεργειών, συμπεριλαμβανομένων δυνητικά σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών, αν και είναι εξαιρετικά σπάνιες.

Το εμβόλιο απέδειξε επίσης 91% αποτελεσματικότητα, με τον Bourla να αναφέρει την ανάγκη για αναμνηστική λήψη μετά από αρκετούς μήνες. “Αυτό θα συνεχίσει να σας παρέχει το υψηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας που παρατηρήσατε αμέσως μετά τη δεύτερη δόση”, είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μυοκαρδίτιδα περικαρδίτιδα: Παραμένουν σπάνιες και ήπιες επιπλοκές των εμβολίων

Μαρία Θεοδωρίδου: Δεν χρειάζεται μεσοδιάστημα μεταξύ εμβολίων εφηβείας και Covid στα παιδιά 12-15 ετών

Η διάδοση της παραλλαγής Delta θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την επαναλειτουργία των σχολείων

Πιθανότητα ένταξης των μικρών παιδιών στo εμβόλιο covid από τη FDA των ΗΠΑ κατά το ερχόμενο σχολικό έτος

Κορωνοϊός: Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού θέτουν τα παιδιά σε κίνδυνο λένε ειδικοί στις ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί ορισμένες κοινότητες δεν έχουν εμπιστοσύνη στους γιατρούς και στις προσπάθειες δημόσιας υγείας

«Οι άνθρωποι εμπιστεύονται κυριολεκτικά στους γιατρούς την υγεία και τη ζωή τους», είπε ο Σαλέρνο. "Χωρίς εμπιστοσύνη, οι ασθενείς έχουν ελάχιστο λόγο να ακολουθούν τις συμβουλές των γιατρών τους. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί αυτό είναι ανησυχητικό."

Τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι περισσότεροι άνθρωποι επιστρέφουν στις δοκιμές COVID-19

Ωστόσο, η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι η επίγνωση του πού μπορούν να αγοράσουν τεστ πλευρικής ροής παραμένει εμπόδιο (όπως η δυνατότητα αγοράς κιτ δοκιμών από μεγάλα σούπερ μάρκετ).

Προσωπικός  Γιατρός : Είναι ανάγκη να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής γιατρών

‘’Είναι ανάγκη να οριστεί επακριβώς το ποιες θα είναι οι σχέσεις του προσωπικού γιατρού με τους εγγεγραμμένους σε αυτόν ασφαλισμένους και να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής .’’ λέει ο τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής Μάριος Πυρπασόπουλος.

Nέα Βρετανική Επιστημονική Έρευνα προειδοποιεί τις γυναίκες για τους κινδύνους της φυτοφαγικής διατροφής

Η νέα μελέτη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να κατανοηθεί καλύτερα ο δυνητικός κίνδυνος από τις φυτοφαγικές δίαιτες σε βάθος χρόνου και τι μπορεί να γίνει για να μετριαστούν αυτοί οι κίνδυνοι».

Σεξουαλική δυσλειτουργία, απώλεια μαλλιών που συνδέονται με Μακρά COVID

Ο Haroon, αναπληρωτής κλινικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, λέει ότι ένας λόγος που φάνηκε ότι οι νεότεροι άνθρωποι είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα μακράς διάρκειας COVID μπορεί να είναι ότι οι ηλικιωμένοι με COVID ήταν πιο πιθανό να νοσηλευτούν και δεν συμπεριλήφθηκαν σε αυτή τη μελέτη.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από ευλογιά των πιθήκων από άνθρωπο σε κατοικίδιο

Η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να εξαπλωθεί μέσω στενής, προσωπικής επαφής, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης επαφής με εξάνθημα, ψώρα ή σωματικά υγρά από άτομο με τον ιό ή επαφή με υφάσματα ή αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από κάποιον που έχει τον ιό.