Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

ΗΠΑ: Αύξηση των κρουσμάτων καθώς η περίοδος της γρίπης ξεκινά νωρίς σε όλες τις πολιτείες

ΗΠΑ: Αύξηση των κρουσμάτων καθώς η περίοδος της γρίπης ξεκινά νωρίς σε όλες τις πολιτείες

Το CDC πραγματοποιεί δοκιμές για τον προσδιορισμό της γενετικής σύνθεσης των ιών της γρίπης που κυκλοφορούν στη χώρα και έχει χαρακτηρίσει γενετικά 396 ιούς γρίπης που έχουν συλλεχθεί από την 1η Μαΐου 2022.

ΗΠΑ: Οι αξιωματούχοι υγείας των ΗΠΑ ανησυχούν όλο και περισσότερο για τη φετινή περίοδο γρίπης, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται σε όλη τη χώρα. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναφέρουν αυτή την εβδομάδα ότι οι πρώτες αυξήσεις της δραστηριότητας της εποχικής γρίπης έχουν αναφερθεί στο μεγαλύτερο μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών, με τις νοτιοανατολικές και νοτιοκεντρικές περιοχές της χώρας να αναφέρουν τα υψηλότερα επίπεδα δραστηριότητας. Περισσότεροι από χίλιοι ασθενείς έχουν νοσηλευτεί με γρίπη αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο οργανισμός.

Η διευθύντρια του CDC Ροσέλ Ουαλένσκι δήλωσε στο NBC News ότι φέτος η χώρα είναι “ώριμη” για μια σοβαρή περίοδο γρίπης.

“Δεν εμβολιάστηκαν όλοι κατά της γρίπης πέρυσι και πολλοί άνθρωποι δεν κόλλησαν γρίπη. Έτσι, αυτό μας κάνει ώριμους για να έχουμε ενδεχομένως μια σοβαρή περίοδο γρίπης”.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένας αξιωματούχος υγείας προειδοποιεί το κοινό για μια πιθανώς σοβαρή περίοδο γρίπης αυτόν τον χειμώνα. Ο Dr. Anthony Fauci, ο απερχόμενος ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, δήλωσε τον Σεπτέμβριο ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να προετοιμαστούν για μια “αρκετά άσχημη περίοδο γρίπης”.

Το CDC παρακολουθεί την πιθανή δραστηριότητα της γρίπης εν μέρει παρακολουθώντας το ποσοστό των επισκέψεων σε γιατρούς για ασθένειες που μοιάζουν με γρίπη σε διάφορες πολιτείες και δικαιοδοσίες.

Οι “ασθένειες που μοιάζουν με γρίπη” περιλαμβάνουν ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος που περιλαμβάνουν πυρετό συν βήχα ή πονόλαιμο, οπότε αυτή η μέτρηση μπορεί επίσης να καταγράφει ασθένειες που οφείλονται στον κορωνοϊό και τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV), για παράδειγμα.

Την περασμένη εβδομάδα, μεταξύ 2 και 8 Οκτωβρίου, οι περισσότερες πολιτείες ανέφεραν σχετικά χαμηλές αλλά αυξανόμενες επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία για ασθένειες που μοιάζουν με γρίπη, σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία έκθεση επιτήρησης της γρίπης στις ΗΠΑ του CDC, που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή (14 Οκτωβρίου).

Ωστόσο, η Βιρτζίνια και η Λουιζιάνα ανέφεραν “μέτριο” ποσοστό, το Τενεσί, η Νότια Καρολίνα, το Τέξας, η Τζόρτζια και η Νέα Υόρκη ανέφεραν “υψηλό” ποσοστό και η Ουάσινγκτον ανέφερε “πολύ υψηλό” ποσοστό, σύμφωνα με το Live Science.

Μια έρευνα από το Εθνικό Ίδρυμα Λοιμωδών Νοσημάτων έγινε την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το The Hill, και διαπίστωσε ότι το 49% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι σκοπεύει να κάνει εμβόλιο κατά τη διάρκεια της περιόδου γρίπης 2022-23, αν και σχεδόν 7 στους 10 δήλωσαν ότι αναγνωρίζουν ότι το εμβόλιο κατά της γρίπης είναι το καλύτερο μέτρο κατά της νοσηλείας και του θανάτου που σχετίζονται με τη γρίπη.

Εργαζόμενος σε εργαστήριο του FDA εισάγει έναν ιό της γρίπης σε ένα αυγό, όπου θα αναπτυχθεί πριν από τη συγκομιδή του – ένα από τα πολλά πολύπλοκα βήματα που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός παραδοσιακού εμβολίου κατά της γρίπης. Πηγή – Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ

Ο γενετικός και αντιγονικός χαρακτηρισμός των ιών της γρίπης στις ΗΠΑ

Το CDC πραγματοποιεί δοκιμές για τον προσδιορισμό της γενετικής σύνθεσης των ιών της γρίπης που κυκλοφορούν στη χώρα και έχει χαρακτηρίσει γενετικά 396 ιούς γρίπης που έχουν συλλεχθεί από την 1η Μαΐου 2022.

Εκτός από τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται για την αναφορά των ιών που περιέχονται στα τρέχοντα εμβόλια γρίπης, τα δεδομένα χρησιμοποιούνται επίσης για την παρακολούθηση των εξελικτικών αλλαγών που συμβαίνουν συνεχώς στους ιούς γρίπης που κυκλοφορούν στον άνθρωπο.

Ο οργανισμός αναφέρει ότι τα πρώτα δεδομένα δείχνουν ότι οι περισσότεροι από τους ιούς H3N2 μέχρι στιγμής σχετίζονται γενετικά στενά με τον ιό του εμβολίου 2022-2023 για το βόρειο ημισφαίριο, αλλά υπάρχουν ορισμένες αντιγονικές διαφορές που έχουν αναπτυχθεί καθώς οι ιοί H3N2 συνεχίζουν να εξελίσσονται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Προειδοποίηση για δύσκολο χειμώνα εξαιτίας της εποχιακής γρίπης

Πώς θα χορηγηθεί φέτος το εμβόλιο κατά γρίπης

Ο εμβολιασμός στην πρώτη θέση για τους ενήλικες άνω των 50 ετών

Πρέπει να κάνετε το εμβόλιο για τη γρίπη φέτος; Οι γιατροί αποκαλύπτουν την απόφασή τους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΙΣΑ: Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να εφαρμόσει άμεσα τα πρωτόκολλα στη συνταγογράφηση

ΙΣΑ: Ο ΕΟΠΥΥ μετά από 12 χρόνια λειτουργίας όφειλε και οφείλει άμεσα να εφαρμόσει για όλες τις ειδικότητες και όλες τις ασθένειες, διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα, τα οποία θα εξορθολογήσουν το σύστημα με επιστημονικά κριτήρια.

Γιατί οι νεαροί αθλητές δεν αναφέρουν συμπτώματα διάσεισης

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στο αθλητισμό νέων —οι ίδιοι οι συμμετέχοντες, οι συμπαίκτες, οι προπονητές, οι υπάλληλοι, οι γονείς και οι σύλλογοι— έχουν έναν ρόλο να παίξουν: Μέσω της υποστήριξης ενός αθλητικού περιβάλλοντος και εκείνων που εργάζονται για τη δημιουργία τέτοιων περιβαλλόντων, όπου οι αθλητές αισθάνονται άνετα και ασφαλείς μιλώντας.

ΠΙΣ: "Κύριε Υπουργέ, με απειλές και βία μόνο επιπλοκές θα πρέπει να αναμένετε"

ΠΙΣ: "Ο ΠΙΣ είναι εκ του νόμου ο επίσημος σύμβουλος της πολιτείας, η οποία όποτε αξιοποίησε τις προτάσεις του είχε θετικά και μόνον αποτελέσματα. Προϋπόθεση βεβαίως είναι οι απειλές να ανακληθούν και να διαθέσετε ευήκοον ους."

Η θνησιμότητα αυξήθηκε για τους νέους στις Ηνωμένες Πολιτείες έναντι των χωρών σύγκρισης, σύμφωνα με μελέτη

«Οι νέοι ηλικίας 10 έως 19 ετών αντιπροσώπευαν ένα αυξανόμενο ποσοστό υπερβολικών θανάτων από το 2010», γράφουν οι συγγραφείς. «Οι περισσότεροι ήταν άνδρες, με υψηλότερα ποσοστά θανατηφόρων τραυματισμών».

Close Icon