Ρεπορτάζ Υγείας

Ιντιάνα: Νοσοκομείο ειδοποιεί 500 ασθενείς ότι ίσως έχουν εκτεθεί σε φυματίωση

Ιντιάνα: Νοσοκομείο ειδοποιεί 500 ασθενείς ότι ίσως έχουν εκτεθεί σε φυματίωση

Ιντιάνα: Ένα νοσοκομείο στην Ιντιάνα, όπου ένα μέλος του προσωπικού βρέθηκε πρόσφατα θετικό για φυματίωση, ειδοποίησε περίπου 500 ασθενείς ότι μπορεί να είχαν εκτεθεί στην ασθένεια.

Ένα νοσοκομείο στην Ιντιάνα, όπου ένα μέλος του προσωπικού βρέθηκε πρόσφατα θετικό για φυματίωση, ειδοποίησε περίπου 500 ασθενείς ότι μπορεί να είχαν εκτεθεί στην ασθένεια. Η Clark Memorial Health στο Τζέφερσονβιλ είπε ότι έστειλε εκατοντάδες επιστολές σε όσους πιθανώς επηρεάστηκαν μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ο υπεύθυνος υγείας της κομητείας Clark, Έρικ Γιαζέλ, είπε στο News and Tribune ότι ήταν μια «σημαντική έκθεση» και στις αρχές Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν ειδικές κλινικές για να ελέγξουν όσους ειδοποιήθηκαν.

«Και μετά επικοινωνήσαμε με ορισμένα άτομα σε ατομικό επίπεδο και παρακολουθούσαμε», είπε στην εφημερίδα. «Δεν φαίνεται ότι η έκθεση μετατρέπεται σε μια πλοκή θετικών τεστ… αλλά αυτό είναι σίγουρα κάτι στο οποίο ανταποκρινόμαστε από την πλευρά των πραγμάτων από το υπουργείο Υγείας». Ο Yazel φέρεται να πρόσθεσε ότι δεν υπήρξαν άλλα θετικά τεστ. «Συνεργαζόμαστε στενά με το Υπουργείο Υγείας της Ιντιάνα και το Τμήμα Υγείας της Κομητείας Κλαρκ και ακολουθούμε τα κατάλληλα πρωτόκολλα μολυσματικών ασθενειών, τα οποία περιλαμβάνουν τη διεξαγωγή ανίχνευσης επαφών για τον εντοπισμό και τον έλεγχο ατόμων που μπορεί να έχουν εκτεθεί», δήλωσε η Clark Memorial Health.

“Λόγω της νομοθεσίας περί απορρήτου, δεν είμαστε σε θέση να παράσχουμε πρόσθετες πληροφορίες αυτήν τη στιγμή.” Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) περιγράφει τη φυματίωση ως «ασθένεια που προκαλείται από μικρόβια που μεταδίδονται από άτομο σε άτομο μέσω του αέρα»«Η φυματίωση συνήθως επηρεάζει τους πνεύμονες, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει και άλλα μέρη του σώματος, όπως τον εγκέφαλο, τα νεφρά ή τη σπονδυλική στήλη», λέει. “Ένα άτομο με φυματίωση μπορεί να πεθάνει εάν δεν λάβει θεραπεία.”

Το CDC λέει ότι τα συμπτώματα της φυματίωσης περιλαμβάνουν αισθήματα ασθένειας ή αδυναμίας, απώλεια βάρους, νυχτερινές εφιδρώσεις, βήχα, πόνο στο στήθος και βήχα με αίμα. Η Clark Memorial Health είπε επίσης ότι θέλει να “διαβεβαιώσει την κοινότητά μας ότι είναι ασφαλές να έρθει στο νοσοκομείο εάν εσείς ή η οικογένειά σας χρειάζεστε φροντίδα”«Οι πάροχοι και οι κλινικές μας ομάδες είναι καλά εκπαιδευμένοι και προετοιμασμένοι για τη διαχείριση όλων των ειδών μολυσματικών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της φυματίωσης, και τα αυστηρά μας πρωτόκολλα ελέγχου των λοιμώξεων παραμένουν σε ισχύ», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέο τεστ μπορεί να επιταχύνει τη διάγνωση παιδικών ασθενειών

Οι πέντε ασθένειες που έκαναν την επιστροφή τους

Πιο συχνές πνευμονικές παθήσεις και τα προειδοποιητικά συμπτώματά τους

Τα κρούσματα φυματίωσης εκτοξεύονται εν μέσω συγκρούσεων στην Ουκρανία και στο Σουδάν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΜΙΝΩΑΣ 2024: Με συμμετοχή του ΕΚΑΒ ολοκληρώθηκε η πλήρους ανάπτυξης άσκηση πεδίου στην Κρήτη

ΜΙΝΩΑΣ 2024: Όλες οι προαναφερόμενες δυνάμεις του ΕΚΑΒ που συμμετείχαν στην άσκηση στις 22 και 23 Απριλίου 2024, ήταν εκτός υπηρεσίας και κατά συνέπεια δεν επηρεάστηκε η εύρυθμη επιχειρησιακή λειτουργία των πραγματικών ημερήσιων δυνάμεων του ΕΚΑΒ Κρήτης.

Ιός της γρίπης των πτηνών βρέθηκε σε παστεριωμένο γάλα στις ΗΠΑ

Ένα ξέσπασμα της γρίπης των πτηνών υψηλής παθογονικότητας (HPAI) εξαπλώθηκε σε κοπάδια βοοειδών γαλακτοπαραγωγής σε όλη τη χώρα και μολύνθηκε ένας άνθρωπος, ο οποίος είχε ήπια συμπτώματα.

Καλλιάνος: Η συγκλονιστική αποκάλυψη για την υγεία του πατέρα του - Τι απαντά το Αττικόν

Καλλιάνος: Ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος συγκλόνισε χτες το βράδυ με μια συναισθηματικά φορτισμένη ανάρτησή του στα social media. Τι απαντά το Αττικόν νοσοκομείο;

Οι θάνατοι στα νοσοκομεία και τα ποσοστά επιπλοκών είναι χαμηλότερα με τις γυναίκες γιατρούς

«Οι γυναίκες γιατροί ήταν πιθανότατα πιο προσεκτικές σε μη ιατρικούς παράγοντες, όπως η πρόσβαση στην κοινωνική υποστήριξη και στις κοινωνικές υπηρεσίες και άκουγαν περισσότερο για να εντοπίσουν παράγοντες πρόβλεψης δυσμενών εκβάσεων, όπως η κοινωνική απομόνωση, η αδυναμία πρόσβασης σε υπηρεσίες και τα προβλήματα που οδηγούν στην τήρηση των ιατρικών θεραπειών».