Ρεπορτάζ Υγείας

Ηνωμένο Βασίλειο: Υπέρ των γιατρών που ετοιμάζονται να απεργήσουν

Ηνωμένο Βασίλειο: Υπέρ των γιατρών που ετοιμάζονται να απεργήσουν

Ηνωμένο Βασίλειο: Σχεδόν 40.000 κατώτεροι γιατροί, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της νοσοκομειακής περίθαλψης, πρόκειται να αποχωρήσουν σε όλη την Αγγλία για τρεις ημέρες από τη Δευτέρα.

Χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία μέσω του Λονδίνου προς την κατοικία του Βρετανού πρωθυπουργού το Σάββατο για να στηρίξουν τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας που έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά απεργιών για τους μισθούς και τις συνθήκες στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας που χρηματοδοτείται από το κράτος. Σχεδόν 40.000 κατώτεροι γιατροί, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της νοσοκομειακής περίθαλψης, πρόκειται να αποχωρήσουν σε όλη την Αγγλία για τρεις ημέρες από τη Δευτέρα.

Το NHS England είπε ότι η απεργία των γιατρών θα ήταν ακόμη πιο ενοχλητική από τις πρόσφατες αποχωρήσεις από νοσηλευτές και προσωπικό ασθενοφόρων. Το NHS είπε ότι «θα δώσει προτεραιότητα στους πόρους για την προστασία της επείγουσας και εντατικής θεραπείας, της φροντίδας μητρότητας και όπου είναι δυνατόν να δώσει προτεραιότητα σε ασθενείς που περίμεναν περισσότερο για προαιρετική φροντίδα και χειρουργική επέμβαση καρκίνου», αλλά χιλιάδες ραντεβού και διαδικασίες θα ακυρωθούν κατά τη διάρκεια της 72ωρης απεργίας .

Ένα κύμα απεργιών έχει αναστατώσει τη ζωή των Βρετανών εδώ και μήνες, καθώς οι εργαζόμενοι απαιτούν αυξήσεις στους μισθούς για να συμβαδίσουν με τον διψήφιο πληθωρισμό. Εκτός από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, οι δάσκαλοι, οι οδηγοί τρένων, οι χειριστές αποσκευών αεροδρομίων, το προσωπικό των συνόρων, οι εξεταστές οδήγησης, οι οδηγοί λεωφορείων και οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι έχουν όλοι εγκαταλείψει τη δουλειά τους για να απαιτήσουν υψηλότερους μισθούς.

Τα συνδικάτα λένε ότι οι μισθοί, ειδικά στον δημόσιο τομέα, έχουν μειωθεί σε πραγματικούς όρους την τελευταία δεκαετία και η κρίση κόστους ζωής που πυροδοτείται από την απότομη αύξηση των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας έχει κάνει πολλούς να δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού της Βρετανίας ήταν 10,1% τον Ιανουάριο, από το ανώτατο 11,1% του Νοεμβρίου, αλλά εξακολουθεί να είναι υψηλό 40 ετών. Η συντηρητική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η αύξηση των μισθών του προσωπικού του δημόσιου τομέα κατά 10% ή περισσότερο θα οδηγούσε τον πληθωρισμό ακόμη υψηλότερα. Υπήρξαν πρόσφατα σημάδια προόδου προς τον τερματισμό των διαφωνιών.

Νοσηλευτές, μαίες, φυσιοθεραπευτές και προσωπικό ασθενοφόρων την περασμένη εβδομάδα διέκοψαν τις προγραμματισμένες απεργίες για να διεξαγάγουν διαπραγματεύσεις για τις αμοιβές με την κυβέρνηση. Ο υπουργός Υγείας Στιβ Μπάρκλεϊ είπε ότι θα συνομιλούσε με εκπροσώπους γιατρών εάν συμφωνούσαν να ακυρώσουν την απεργία τους. «Ας κάνουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο για να κάνουμε το NHS καλύτερο χώρο εργασίας και να διασφαλίσουμε ότι παρέχουμε τη φροντίδα που χρειάζονται οι ασθενείς», είπε στο Twitter. Αλλά το συνδικάτο των γιατρών, η Βρετανική Ιατρική Ένωση. είπε ότι δεν έχει γίνει «καμία αξιόπιστη διαπραγμάτευση» και η απεργία θα ξεκινήσει όπως είχε προγραμματιστεί τη Δευτέρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι νέοι είναι πιο πιθανό να απολαύσουν ένα φλιτζάνι τσάι παρά μια μπύρα

Ο Justin Bieber αναβάλλει τις υπόλοιπες συναυλίες του στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι μισοί Σκωτσέζοι ανησυχούν για την ψυχική υγεία & το κόστος ζωής

Νοσηλευτές NHS: Αναστέλλουν την 48ωρη απεργία ξεκινώντας ξανά συνομιλίες με την κυβέρνηση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εξαφανίστηκε η πολιομυελίτιδα από την Ινδία;

Πολιομυελίτιδα Ινδία: Στις αρχές του 20ου αιώνα, η πολιομυελίτιδα ήταν μια από τις πιο τρομακτικές ασθένειες στην Ινδία, παραλύοντας εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά κάθε χρόνο. 

Μηνιγγίτιδα: Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών

Στο Πανεπιστήμιο Πατρών έχει σημάνει συναγερμός, έπειτα από την γνωστοποίηση κρούσματος μηνιγγίτιδας σε φοιτήτρια του Ιδρύματος. Φοιτήτρια του Τμήματος Μαθηματικών που συμμετείχε στην κατάληψη νοσηλεύεται και η κατάστασή της είναι σοβαρή. Τα Τμήματα Βιολογικού και Μαθηματικού, που συστεγάζονται, θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Πέμπτη 22/02 για απολύμανση. Το συμβάν της μηνιγγίτιδας επιβεβαίωσε o πρύτανης του εκπαιδευτικού […]

Σημασία της καθοδήγησης τρόπου ζωής για γυναίκες που σχεδιάζουν εγκυμοσύνη

Η Kate Pryce συμμετείχε στο OptimalMe, και τώρα είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της. «Ήμουν πολύ συγκλονισμένη όταν άρχισα να αναζητώ πληροφορίες για τη σύλληψη και την εγκυμοσύνη, αλλά το OptimalMe έδωσε πληροφορίες σε σύντομη και κατανοητή μορφή και επειδή προέρχονταν από επαγγελματίες υγείας, ένιωσα καθησυχασμένη ότι ήταν η σωστή συμβουλή». είπε η Πράις.

Ο ΠΟΥ αναφέρει αύξηση 79% στα κρούσματα ιλαράς παγκοσμίως

Παρά το γεγονός ότι η ιλαρά κηρύχθηκε εξαλειφθείσα στις ΗΠΑ πριν από περισσότερες από δύο δεκαετίες, τα μειωμένα ποσοστά εμβολιασμού τροφοδοτούν νέα κρούσματα και θέτουν σε κίνδυνο την ανοσία της αγέλης σε αυτή τη χώρα.