Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Ηνωμένο Βασίλειο: Αντικαπνιστικά μηνύματα στα πακέτα τσιγάρων

Ηνωμένο Βασίλειο: Αντικαπνιστικά μηνύματα στα πακέτα τσιγάρων

Ηνωμένο Βασίλειο:ψΣύμφωνα με το NHS, περίπου 76.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο πεθαίνουν από το κάπνισμα κάθε χρόνο. 

Μηνύματα που ενθαρρύνουν τους Βρετανούς καπνιστές να σταματήσουν το κάπνισμα θα μπορούσαν να τοποθετηθούν μέσα σε πακέτα τσιγάρων στο πλαίσιο σχεδίων προτάσεων που εξετάζει η κυβέρνηση. Τα ένθετα θα απαριθμούν τα οφέλη για την υγεία και τα οικονομικά οφέλη από την προσπάθεια διακοπής και την επισήμανση της διαθέσιμης υποστήριξης, δήλωσε το Υπουργείο Υγείας. Χρησιμοποιούνται ήδη σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά και του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το NHS, περίπου 76.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο πεθαίνουν από το κάπνισμα κάθε χρόνο. Ο αριθμός των καπνιστών στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί, αλλά περίπου έξι εκατομμύρια άνθρωποι, ή το 13% του πληθυσμού, εξακολουθούν να πιστεύεται ότι έχουν αυτή τη συνήθεια, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε για την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία το 2021.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να σταματήσει το κάπνισμα στην Αγγλία έως το 2030, που ισοδυναμεί με μείωση των ποσοστών καπνίσματος στο 5% ή λιγότερο του πληθυσμού. Νωρίτερα φέτος, οι ειδικοί προέβλεψαν ότι ο στόχος θα χαθεί χωρίς περαιτέρω δράση. Οι προειδοποιήσεις έχουν τυπωθεί στο εξωτερικό των κουτιών για περισσότερα από 50 χρόνια. Το Υπουργείο Υγείας είπε ότι τα ένθετα μέσα στα πακέτα τσιγάρων θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τα χρήματα που θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν με τη διακοπή του καπνίσματος καθώς και τις πιθανές βελτιώσεις στην υγεία.

Η Deborah Arnott, διευθύνουσα σύμβουλος της Action on Smoking and Health δήλωσε: «Οι καπνιστές χρειάζονται κατά μέσο όρο 30 προσπάθειες πριν καταφέρουν να το κόψουν, επομένως είναι ζωτικής σημασίας να τους ενθαρρύνουμε να συνεχίσουν να προσπαθούν. “Τα ένθετα συσκευασίας το κάνουν αυτό υποστηρίζοντας τα ζοφερά μηνύματα για τον θάνατο και τις ασθένειες εξωτερικά με τις καλύτερες συμβουλές για το πώς να σταματήσετε το κάπνισμα από μέσα.”

Ο υπουργός Υγείας Steve Barclay δήλωσε: «Το κάπνισμα επιβαρύνει τεράστιο το NHS, την οικονομία και τα άτομα. Με τη λήψη μέτρων για τη μείωση των ποσοστών καπνίσματος και την επιδίωξη της φιλοδοξίας μας να είμαστε απαλλαγμένοι από το κάπνισμα έως το 2030, θα μειώσουμε την πίεση στο NHS και θα βοηθήσουμε τους ανθρώπους να ζήσουν πιο υγιεινά». Η διαβούλευση διαρκεί μέχρι τον Οκτώβριο και αναζητούνται απόψεις για τις προτάσεις της κυβέρνησης.

Έρχεται καθώς το Υπουργείο Υγείας δημοσιεύει μια αρχική έκθεση σχετικά με τη στρατηγική του για τις κύριες συνθήκες, η οποία στοχεύει στη βελτίωση της θεραπείας και της πρόληψης για έξι ομάδες παθήσεων που λέγεται ότι ευθύνονται για το 60% όλων των ασθενειών και των πρόωρων θανάτων στην Αγγλία. Οι παθήσεις περιλαμβάνουν καρκίνο, καρδιαγγειακά και χρόνιες αναπνευστικές ασθένειες – που όλα έχουν συνδεθεί με το κάπνισμα. Στο στόχαστρο βρίσκονται επίσης η άνοια, η ψυχική υγεία και οι μυοσκελετικές διαταραχές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εξετάσεις για την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του πνεύμονα

Μελέτη υποστηρίζει κυβερνητική πρωτοβουλία για τη διακοπή του καπνίσματος

Κάθε τσιγάρο στον Καναδά έρχεται πλέον με προειδοποιητική ετικέτα

Η υποκατάσταση νικοτίνης συμβάλλει κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αγίου Πνεύματος 2024: Αυξημένη η κίνηση λόγω των εκδρομέων για το τριήμερο

Αγίου Πνεύματος 2024: Αυξημένη είναι η κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου όπου σημειώνονται καθυστερήσεις στα διόδια Ελευσίνας ενώ με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα έως τα Μέγαρα. 

Οι νεοανακαλυφθέντες υπότυποι και οι διαφορές φύλου δίνουν πληροφορίες για τους μοριακούς μηχανισμούς της νόσου ALS

"Πιστεύουμε ότι η μελέτη μας συνέβαλε σημαντικά στην αναζήτηση αιτιών και θεραπειών για την αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση ALS. Τα ευρήματά μας μάς έφεραν πολύ πιο κοντά σε μια πιο εξατομικευμένη και επομένως πιο αποτελεσματική θεραπεία."

Αποκωδικοποίηση της κατάθλιψης εν μέσω COVID-19 - Ολοκληρωμένη ανάλυση γενετικών και περιβαλλοντικών στρεσογόνων παραγόντων

"Η μελέτη COVICAT και οι συνθήκες γύρω από το lockdown COVID-19 παρείχαν μια μοναδική ευκαιρία να διερευνηθεί πώς αλληλεπιδρούν γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες για να επηρεάσουν την ψυχική υγεία, ιδιαίτερα την κατάθλιψη, σε επίπεδο πληθυσμού."

Τα ποσοστά τραυματισμών από όπλα στις ΗΠΑ το 2023 ξεπερνούν τα προ πανδημίας επίπεδα

Ωστόσο, όταν μετρήθηκαν σε σχέση με άλλες ομάδες, οι συγγραφείς της μελέτης διαπίστωσαν ότι τα χειρότερα πραγματικά ποσοστά ήταν σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες, ηλικίας 15 έως 24 ετών. Τα ποσοστά σε αυτήν την ομάδα ήταν επίσης τα χειρότερα το 2019, πριν από την πανδημία. Από κάθε 100.000 κλήσεις ασθενοφόρου σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες, 1.045 από αυτές αφορούσαν τραυματισμούς από πυροβόλα όπλα το 2023, σύμφωνα με την έκθεση.

Close Icon