Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Ινδονησία: Οι θάνατοι παιδιών από οξεία νεφρική βλάβη αυξάνονται σε 133 στη χώρα

Ινδονησία: Οι θάνατοι παιδιών από οξεία νεφρική βλάβη αυξάνονται σε 133 στη χώρα

Η υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων της χώρας κατονόμασε επίσης πέντε τοπικά παραγόμενα προϊόντα τα οποία περιείχαν υπερβολικά επίπεδα αιθυλενογλυκόλης και διέταξε τους παραγωγούς να τα αποσύρουν από την κυκλοφορία και να καταστρέψουν όλες τις υπόλοιπες παρτίδες.

Ινδονησία: Ορισμένα φαρμακευτικά σιρόπια στην Ινδονησία περιέχουν συστατικά που συνδέονται με θανατηφόρα οξεία νεφρική βλάβη. Ο υπουργός Υγείας της Ινδονησίας δήλωσε την Παρασκευή ότι ο αριθμός των παιδιών που πέθαναν από οξεία νεφρική βλάβη (ΟΝΒ) αυξήθηκε σε 133 από τα 99 που είχαν αναφερθεί προηγουμένως. Οι θάνατοι συγκαταλέγονται σε συνολικά 241 περιστατικά σε 22 επαρχίες, δήλωσε ο Budi Gunadi Sadikin, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι ασθενείς ήταν παιδιά κάτω των πέντε ετών.

Ο Budi δήλωσε την Πέμπτη ότι ορισμένα φαρμακευτικά σιρόπια που διατίθενται στην Ινδονησία περιέχουν αιθυλενογλυκόλη και διαιθυλενογλυκόλη, συστατικά που έχουν συνδεθεί με θανατηφόρα Οξεία Νεφρική Βλάβη (Acute Κidney Ιnjury) (AKI) σε παιδιά. Η Ινδονησία απαγόρευσε προσωρινά τις πωλήσεις και τη συνταγογράφηση όλων των φαρμάκων με βάση το σιρόπι και συγκρότησε ομάδα εμπειρογνωμόνων αποτελούμενη από τοπικούς αξιωματούχους υγείας και παιδιατρικής και εκπροσώπους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για να εξετάσει την έξαρση της Οξείας Νεφρικής Βλάβης (Acute kidney injury) (ΑΚΙ) μεταξύ των παιδιών. Η υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων της χώρας κατονόμασε επίσης πέντε τοπικά παραγόμενα προϊόντα τα οποία περιείχαν υπερβολικά επίπεδα αιθυλενογλυκόλης και διέταξε τους παραγωγούς να τα αποσύρουν από την κυκλοφορία και να καταστρέψουν όλες τις υπόλοιπες παρτίδες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Ινδονησία εστιάζει στο να θέσει υπό έλεγχο την επιδημία αφθώδους πυρετού μέχρι το τέλος του έτους

Το ινδονησιακό δικαστήριο λέει όχι στη νομιμοποίηση της φαρμακευτικής μαριχουάνας

Εμβολιασμός 181 εκατομμυρίων ατόμων σε 15 μήνες είναι το κολοσσιαίο πρόγραμμα της Ινδονησίας

Νεότερα επιστημονικά στοιχεία για τη νεφρική νόσο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι διεθνώς καταρτισμένες γυναίκες ογκολόγοι αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις διακρίσεων στις ΗΠΑ, βρήκαν ερευνητές

«Ένας από τους μεγάλους λόγους που επέλεξα να μετακομίσω στο Μαϊάμι και να δουλέψω στο Sylvester είναι επειδή είναι πολύ φιλόξενοι σε διαφορετικά υπόβαθρα και διαφορετικούς πολιτισμούς», είπε. "Νιώθω ότι η ταυτότητά μου γιορτάζεται εδώ. Είναι σημαντικό να βρεις ένα μέρος που να σε γιορτάζει γιατί είσαι εκεί έξω."

Περισσότερα είδη κροτώνων, μεγαλύτερη περίοδος, όπως προειδοποιούν οι ειδικοί «Το Ιλινόις είναι στην πρώτη γραμμή»

"Μετακινούνται σε πολλά μέρη και το Ιλινόις βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτών. Λαμβάνουμε περισσότερα τσιμπούρια παντού. Έχουμε δει δεκαπλάσια αύξηση στον αριθμό των ασθενειών που μεταδίδονται από κρότωνες. Είναι καιρός να το γνωρίζουμε. "

Συμβουλές για να ταξιδέψετε με ένα αγαπημένο σας πρόσωπο με αλτσχάιμερ

Ενημερώστε την αεροπορική σας εταιρεία ότι ταξιδεύετε με κάποιον που έχει προβλήματα μνήμης. Πείτε τους για τυχόν ανησυχίες για την ασφάλεια ή ειδικές ανάγκες σχετικά με το αγαπημένο σας πρόσωπο.

ΕΟΔΥ: 2 θάνατοι από Covid και 6 διασωληνωμένοι - ύφεση στη γρίπη

ΕΟΔΥ: Ο αριθμός των νέων εισαγωγών ήταν 117. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες ήταν 81 και ο αριθμός των εισαγωγών την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν 636.

Η ετοιμότητα για τον ιό HPAI A(H5N1) διαφέρει από χώρα σε χώρα

«Οι προκλήσεις που αναφέρονται στην παρακολούθηση των εκτεθειμένων ατόμων και οι διαφορές στις αντιιικές συστάσεις υπογραμμίζουν την ανάγκη να ενισχυθεί και να τυποποιηθεί η ετοιμότητα και η ανταπόκριση της δημόσιας υγείας στους ιούς HPAI A(H5N1) στις Η.Π.Α., ιδιαίτερα εάν αναφέρονται επιπρόσθετα συμβάντα μετάδοσης του ιού A(H5N1) από ζώο σε άνθρωπο», γράφουν οι συγγραφείς.

Πόσο επικίνδυνη είναι η αναταραχή σε ένα αεροπλάνο; Πόσο πρέπει να ανησυχώ;

Ένας τρόπος για να κατανοήσετε δραστηριότητες με μικρούς, δυσνόητους κινδύνους είναι να συγκρίνετε τους κινδύνους τους με τους κινδύνους πιο οικείων δραστηριοτήτων. Αν το κάνουμε αυτό, τα δεδομένα δείχνουν πολύ ξεκάθαρα ότι είναι πολύ πιο επικίνδυνο να οδηγείς αυτοκίνητο ή να οδηγείς μοτοσικλέτα παρά να ταξιδεύεις με αεροπλάνο.

Τα οφέλη για την υγεία και τα οικονομικά οφέλη του θηλασμού ποσοτικοποιήθηκαν

Οι συγγραφείς καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο μητρικός θηλασμός έχει σημαντικό όφελος για την υγεία και την οικονομία και ότι η αύξηση των ποσοστών μητρικού θηλασμού στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση των ανισοτήτων τα πρώτα χρόνια.

Close Icon