Ρεπορτάζ Υγείας

Ιατρικός Τουρισμός: Ταξίδια εκτός ΗΠΑ για περίθαλψη είναι συνηθισμένα

Ιατρικός Τουρισμός: Ταξίδια εκτός ΗΠΑ για περίθαλψη είναι συνηθισμένα

Οι ασθενείς θα πρέπει επίσης να κάνουν έρευνα σχετικά με την ποιότητα της περίθαλψης πριν εξετάσουν τις τιμές, δήλωσε ο Edelheit. Θα πρέπει να μάθουν πού εκπαιδεύτηκε ο πιθανός γιατρός τους και να αναζητήσουν τυχόν διαπιστεύσεις ή πιστοποιήσεις.

Ιατρικός Τουρισμός: Η πρόσφατη απαγωγή τεσσάρων Αμερικανών στο Μεξικό αναδεικνύει μια κοινή πρακτική για πολλούς ανθρώπους στις ΗΠΑ: το ταξίδι σε άλλες χώρες για ιατρική περίθαλψη που είτε δεν είναι διαθέσιμη στην πατρίδα είτε κοστίζει πολύ λιγότερο. Οι τέσσερις απήχθησαν -με αποτέλεσμα τον θάνατο των δύο- κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Μεξικό, το οποίο, σύμφωνα με έναν συγγενή, έγινε για αισθητική χειρουργική επέμβαση. Οι άνθρωποι φεύγουν από τις ΗΠΑ για οδοντιατρικές επεμβάσεις, πλαστική χειρουργική, θεραπείες καρκίνου και συνταγογραφούμενα φάρμακα, λένε οι ειδικοί. Εκτός από το Μεξικό, άλλοι συνήθεις προορισμοί είναι ο Καναδάς, η Ινδία και η Ταϊλάνδη.

Ακολουθεί μια πιο προσεκτική ματιά στην πρακτική αυτή.

Αύξηση του Ιατρικού Τουρισμού

Ο ιατρικός τουρισμός αυξάνεται σε δημοτικότητα εδώ και χρόνια, σύμφωνα με τη Lydia Gan, οικονομολόγο στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Pembroke, η οποία μελετά την πρακτική αυτή. Το ταξίδι αυτό είναι δημοφιλές σε ανθρώπους που δεν έχουν ασφάλιση υγείας ή σχέδια που τους αναγκάζουν να πληρώσουν χιλιάδες δολάρια πριν αρχίσει η κάλυψη. Μεγάλοι εργοδότες στέλνουν, επίσης, μερικές φορές ανθρώπους που καλύπτονται από την ασφάλειά τους σε άλλες χώρες για αντικατάσταση ισχίου ή γόνατος ή βαριατρική χειρουργική επέμβαση. Ορισμένοι στέλνουν, επίσης, ανθρώπους στο Μεξικό για ακριβά συνταγογραφούμενα φάρμακα. Το κόστος είναι ένας τεράστιος παράγοντας. Η περίθαλψη σε χώρες όπως το Μεξικό μπορεί να είναι πάνω από 50% φθηνότερη από ό,τι στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τον Jonathan Edelheit, διευθύνοντα σύμβουλο της μη κερδοσκοπικής Ένωσης Ιατρικού Τουρισμού, μιας βιομηχανικής εμπορικής ομάδας. Και οι αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις, όπως οι κοιλιοπλαστικές που κοστίζουν χιλιάδες δολάρια, δεν καλύπτονται σε μεγάλο βαθμό από τους ασφαλιστές υγείας των ΗΠΑ. Οι ασθενείς ταξιδεύουν, επίσης, μερικές φορές επειδή μπορούν να έχουν ταχύτερη πρόσβαση σε κάποια περίθαλψη εκτός των ΗΠΑ.

Εκατομμύρια Ταξίδια

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ αναφέρουν ότι εκατομμύρια κάτοικοι των ΗΠΑ ταξιδεύουν στο εξωτερικό για περίθαλψη ετησίως. Ο ερευνητής Arturo Bustamante εκτιμά ότι περίπου 400.000 άνθρωποι ταξίδευαν από τις ΗΠΑ στο Μεξικό κάθε χρόνο για περίθαλψη πριν από το χτύπημα του COVID-19. Ο καθηγητής πολιτικής υγείας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες δήλωσε ότι ο αριθμός αυτός μειώθηκε με τις εντολές για παραμονή στο σπίτι κατά την πανδημία, αλλά στη συνέχεια ανέκαμψε γρήγορα. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που επισκέπτονται το Μεξικό για περίθαλψη είναι Μεξικανοί ή Λατίνοι μετανάστες που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε. Οι μη Λατίνοι ασθενείς διασχίζουν τα σύνορα κυρίως για οδοντιατρικές εργασίες, για να αγοράσουν συνταγογραφούμενα φάρμακα ή για να λάβουν περίθαλψη όπως πλαστική χειρουργική ή ορισμένες θεραπείες καρκίνου που δεν καλύπτονται στις ΗΠΑ.

Ζυγίζοντας τους Κινδύνους  

Οι ασθενείς μπορούν να λάβουν μέτρα για να μειώσουν τους κινδύνους από τη λήψη περίθαλψης σε άλλη χώρα. Θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τις ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ σχετικά με τους προορισμούς που σκοπεύουν να επισκεφθούν, δήλωσε ο Edelheit. Η ασφάλεια του ταξιδιού μπορεί επίσης να ενισχυθεί εάν ένας πράκτορας ιατρικού τουρισμού συνεργάζεται με τον ασθενή, σημείωσε ο Gan. Τα νοσοκομεία ή οι πάροχοι περίθαλψης συχνά θα βάλουν κάποιον να παραλάβει τους ασθενείς από το αεροδρόμιο και να τους μεταφέρει στο ραντεβού με τον γιατρό ή στο ξενοδοχείο τους. Οι ασθενείς θα πρέπει επίσης να κάνουν έρευνα σχετικά με την ποιότητα της περίθαλψης πριν εξετάσουν τις τιμές, δήλωσε ο Edelheit. Θα πρέπει να μάθουν πού εκπαιδεύτηκε ο πιθανός γιατρός τους και να αναζητήσουν τυχόν διαπιστεύσεις ή πιστοποιήσεις. “Πρέπει πραγματικά να βεβαιωθούν ότι πηγαίνουν με τον καλύτερο από τους καλύτερους”, είπε. Ο κίνδυνος για τους ασθενείς μπορεί να μην τελειώσει μετά τη διαδικασία. Εάν κάποιος έχει επιπλοκές μετά την επιστροφή στην πατρίδα του, μπορεί να είναι δύσκολο για τον Αμερικανό γιατρό του να μάθει τις λεπτομέρειες σχετικά με τη φροντίδα που έλαβε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Οι ασθενείς μπορεί, επίσης, να δυσκολευτούν να μηνύσουν τον γιατρό ή το νοσοκομείο τους στο Μεξικό, δήλωσε ο Bustamante. “Η πλοήγηση στο σύστημα είναι συνήθως περίπλοκη”, είπε.

Τιμές αισθητικής χειρουργικής στις ΗΠΑ έναντι του Μεξικό

Πολλοί Αμερικανοί ταξιδεύουν στο Μεξικό επειδή η ιατρική περίθαλψη μπορεί να είναι φθηνότερη από ό,τι στις ΗΠΑ:

Αισθητική χειρουργική σε κλινικές της Νότιας Καρολίνας

Κοιλιοπλαστική: 7.000-9.000 δολάρια

Ανόρθωση προσώπου: 8.000-14.000 δολάρια

Γλυπτική λιποαναρρόφηση: 4.000-6.000 δολάρια

Αύξηση στήθους: 4.500-6.500 δολάρια

Τιμές αισθητικής χειρουργικής σε κλινικές του Ματαμόρος, Μεξικό

Αφαίρεση κοιλιάς: 2.500-4.500 δολάρια

Ανόρθωση προσώπου: 5.000 δολάρια

Γλυπτική λιποαναρρόφηση: 3.500 δολάρια

Αύξηση στήθους: 4.000 δολάρια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

“Καμπανάκι” για μεταφορά επικίνδυνου μικροβίου μέσω ιατρικού τουρισμού

Πως θα εδραιωθεί ο ιατρικός τουρισμός στη χώρα μας

ΙΣΑ: Η Ελλάδα μπορεί να χτίσει ένα ισχυρό brand στον ιατρικό τουρισμό

Ιατρικός τουρισμός: Η Ελλάδα παρέχει τεχνογνωσία στη Ρουμανία

Στο Σικάγο ο ΙΣΑ για την προώθηση του τουρισμού Υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα δικαιώματα για τα μωρά από δωρητές του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς γίνονται 18 ετών

Πολλοί θα ελπίζουν να μάθουν περισσότερα για τους δότες τους καθώς φτάνουν τα 18", δήλωσε ο καθηγητής Τζάκσον Κέρκμαν-Μπράουν, πρόεδρος της Ένωσης Αναπαραγωγικών και Κλινικών Επιστημόνων (ARCS). Είπε ότι είναι σημαντικό και οι δότες να απευθύνονται για υποστήριξη και καθοδήγηση ώστε να τους βοηθήσουν να περιηγηθούν στις όποιες προσεγγίσεις.

Xορήγηση ειδικής άδειας απουσίας με αποδοχές για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος

Περαιτέρω, και λαμβάνοντας υπόψη τον χρόνο που απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων μέλους εφορευτικής επιτροπής, ο οποίος δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς εκ των προτέρων, η απουσία του εργαζόμενου από την εργασία του και κατά την επόμενη ημέρα της διεξαγωγής της ψηφοφορίας, εφόσον συνδέεται με την εκτέλεση των ανωτέρω καθηκόντων, συνιστά σπουδαίο λόγο αποχής από την εργασία και αντιμετωπίζεται ομοίως σύμφωνα με τα άρθρα 657-658 του Αστικού Κώδικα».

Εμβόλια mRNA - Θεραπευτική επανάσταση χωρίς τέλος

Οι ερευνητές έχουν αρχίσει, επίσης, να δοκιμάζουν εξατομικευμένες θεραπείες σε ασθενείς με καρκίνο, χρησιμοποιώντας δείγματα των πρωτεϊνών που υπάρχουν στους όγκους τους για να δημιουργήσουν εξειδικευμένο αγγελιοφόρο RNA. Αυτό κάνει το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτίθεται σε συγκεκριμένα καρκινικά κύτταρα.

Το νοσοκομείο Καβάλας κατασκευάζει υβριδική αίθουσα χειρουργείου

Νοσοκομείο Καβάλας: Το νοσοκομείο Καβάλας επισκέφτηκε η γενική γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη η οποία συνεχάρη τον διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας για την καθιέρωση χειρουργείου ημέρας.

Εγκέφαλος Υγεία - Ο ρόλος της διατροφής και της άσκησης στην ανάσχεση νευροεκφυλιστικών παθήσεων

Όπως επισήμανε ο Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΤΕΦΦΑ, Χαράλαμπος Τσορμπατζούδης, η άσκηση συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάσχεση νευροεκφυλιστικών παθήσεων και μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη του Αλτσχάιμερ.