ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Πλαστικός Χειρουργός Νέα Υόρκη: Προειδοποιητικές συμβουλές πριν κάνετε αισθητική επέμβαση

Πλαστικός Χειρουργός Νέα Υόρκη: Προειδοποιητικές συμβουλές πριν κάνετε αισθητική επέμβαση

Ενώ ορισμένες από αυτές τις συμβουλές έχουν τις ρίζες τους στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ, είναι αρκετά ευρείες ώστε να παρέχουν μια προειδοποιητική σημείωση για όσους είναι λιγότερο αφοσιωμένοι στην αναζήτηση μιας εκλεκτικής διαδικασίας.

Πλαστικός Χειρουργός Νέα Υόρκη: Προειδοποιητικές συμβουλές πριν κάνετε την αισθητική επέμβαση Οι δημοφιλείς επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής περιλαμβάνουν αυξητική στήθους, λιποαναρρόφηση, ρινοπλαστική, βλεφαροπλαστική και λίφτινγκ προσώπου. Ωστόσο, όσοι σκέφτονται τις αισθητικές επεμβάσεις – είτε χειρουργικές είτε μη επεμβατικές – θα πρέπει να γνωρίζουν ποιες να εξετάσουν και ποιες να αποφύγουν.

Αυτή είναι η συμβουλή του Δρ. Richard Westreich, εν ενεργεία πλαστικού χειρουργού της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με τον Westreich, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ποιες θεραπείες είναι οι βέλτιστες για την τρέχουσα σεζόν, καθώς και να βάλουμε μαζί τις κατάλληλες ερωτήσεις για να θέσουμε στους γιατρούς μας, καθώς και βασικές ανησυχίες για την ασφάλεια που πρέπει να έχουμε κατά νου.

Σύμφωνα με τον Westreich: «Αποφύγετε τις διαδικασίες ανάπλασης της επιφάνειας, τις θεραπείες με λέιζερ, τις χειρουργικές επεμβάσεις σώματος και θεραπείες λαιμού (αν σας ενδιαφέρει να φαίνεστε λίγο πρησμένοι στο κοινό)…

Το καλοκαίρι είναι η εποχή για μη επεμβατικές θεραπείες προσώπου και σώματος, καθώς δεν μπορείτε να καλύπτεστε. ” Πρόσθεσε ότι ενώ οι αυξήσεις στήθους μπορούν να γίνουν όλον τον χρόνο, οι θεραπείες με λέιζερ θα πρέπει να προγραμματίζονται για τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο.

Όσον αφορά τις γενικές συμβουλές, ο Westreich προειδοποιεί ότι για όποια διαδικασία κι αν εξετάζει ένα άτομο, η δέουσα επιμέλεια εξακολουθεί να είναι η καλύτερη άμυνα έναντι πιθανών μετεγχειρητικών προβλημάτων.

Για να βοηθήσει τους αναγνώστες να σταθμίσουν μια διαδικασία αισθητικής χειρουργικής, ο Westreich περιγράφει ορισμένες συμβουλές ασφαλείας που μπορούν να βελτιώσουν τις πιθανότητες ενός ατόμου για καλύτερο αποτέλεσμα.

Αυτές είναι:

Συμβουλή 1: Βεβαιωθείτε ότι οποιοσδήποτε γιατρός προγραμματίζετε μέσω μιας εικονικής επίσκεψης σάς επιτρέπει να ακυρώσετε μετά μια προσωπική συνάντηση για χειρουργική επέμβαση.

Συμβουλή 2: Η υγεία σας δεν ανήκει στον κάδο της ευκαιρίας.

Συμβουλή 3: Ο ιατρικός τουρισμός μπορεί να είναι επικίνδυνος. Οι νόμοι μπορεί να διαφέρουν. Οι κανονισμοί μπορεί να διαφέρουν. Μπορεί να προκύψουν προβλήματα με τη μετέπειτα φροντίδα.

Συμβουλή 4: Κατανοήστε την ενημερωμένη συγκατάθεση. Ζητήστε παραδείγματα όχι μόνο για τα καλά αποτελέσματα αλλά και για τα πιθανά άσχημα. Ζητήστε δεδομένα ειδικά για τη διαδικασία και τον γιατρό που την εκτελεί (ποσοστά επιπλοκών, ποσοστά θνησιμότητας).

Συμβουλή 5: Η χειρουργική επέμβαση ανήκει σε διαπιστευμένα χειρουργεία. Ζητήστε να δείτε πιστοποιητικό διαπίστευσης (AAA, AAAA, JCAHO).

Συμβουλή 6: Βεβαιωθείτε ότι η πιστοποίηση ενός γιατρού έχει νόημα για τη διαδικασία που εκτελεί.

Συμβουλή 7: Εάν προκύψουν σημαντικά ζητήματα μετά από μια επέμβαση (χειρουργική επέμβαση ή ένεση στο ιατρείο), ζητήστε μια δεύτερη γνώμη σχετικά με τη διαχείριση.

Ενώ ορισμένες από αυτές τις συμβουλές έχουν τις ρίζες τους στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ, είναι αρκετά ευρείες ώστε να παρέχουν μια προειδοποιητική σημείωση για όσους είναι λιγότερο αφοσιωμένοι στην αναζήτηση μιας εκλεκτικής διαδικασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών επισημαίνει τους κινδύνους των αισθητικών επεμβάσεων σε εφήβους

Χωρίς προηγούμενο ιατρικό ιστορικό σήψη μετά από αισθητική επέμβαση σε 29χρονη γυναίκα

Γιατί οι πλαστικές επεμβάσεις είναι τόσο δημοφιλείς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Διάκριση για το ΕΚΠΑ στην παγκόσμια κατάταξη «Webometrics Ranking Web of Universities»

Tο ΕΚΠΑ βρίσκεται στην 251η θέση παγκοσμίως μεταξύ 12.000 Πανεπιστημίων, στην 53η θέση μεταξύ των 3411 Πανεπιστημίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντίστοιχα στην 1η θέση στην Ελλάδα μεταξύ των ελληνικών Πανεπιστημίων που περιλαμβάνονται στην κατάταξη.

Νέος ιός προκαλεί ανησυχία στην Κίνα – 35 άτομα θετικά με πιθανή μετάδοση από ζώο

Στη συγκεκριμένη μελέτη αναφέρεται πως «δεν υπήρχε στενή επαφή ή κοινό ιστορικό έκθεσης μεταξύ των ασθενών, γεγονός που υποδηλώνει ότι η μόλυνση στον ανθρώπινο πληθυσμό μπορεί να είναι σποραδική.

Αγγειίτιδα του Ashton Kutcher, μια σπάνια αυτοάνοση διαταραχή: Τι είναι;

Ένας γιατρός μπορεί να διαγνώσει την αγγειίτιδα με βάση τα συμπτώματα, το ιατρικό ιστορικό ενός ατόμου, τη φυσική εξέταση και τις εργαστηριακές εξετάσεις. Μπορούν επίσης να πραγματοποιηθούν σαρώσεις αιμοφόρων αγγείων και καρδιάς, καθώς και βιοψίες ιστών, σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ.

Αποτροπή/πρόληψη ρήξεις πρόσθιου χιαστού

Οι γυναίκες αθλήτριες είναι γνωστό ότι έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να τραυματίσουν τον πρόσθιο χιαστό σύνδεσμό τους (ΠΧΣ), ενώ συμμετέχουν σε αγωνιστικά αθλήματα.

Η ξηρασία αναγκάζει την επανεξέταση της χρήσης του νερού στην Ισπανία

Η κυβέρνηση του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ υιοθέτησε ένα στρατηγικό σχέδιο τον περασμένο μήνα για την προσαρμογή του συστήματος διαχείρισης του νερού της Ισπανίας στις «επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη».

Η υπερθέρμανση του πλανήτη οδηγεί σε περισσότερα παιδιά με κακή υγεία παγκοσμίως

Υπερθέρμανση του πλανήτη: Είναι επιτακτική ανάγκη τα παιδιά να ενθαρρύνονται να κάνουν καθημερινή σωματική δραστηριότητα για να χτίσουν και να διατηρήσουν τη φυσική τους κατάσταση.