Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Γρίπη των Πτηνών: Η ετοιμότητα για τον ιό HPAI A(H5N1) διαφέρει από χώρα σε χώρα

Γρίπη των Πτηνών: Η ετοιμότητα για τον ιό HPAI A(H5N1) διαφέρει από χώρα σε χώρα

«Οι προκλήσεις που αναφέρονται στην παρακολούθηση των εκτεθειμένων ατόμων και οι διαφορές στις αντιιικές συστάσεις υπογραμμίζουν την ανάγκη να ενισχυθεί και να τυποποιηθεί η ετοιμότητα και η ανταπόκριση της δημόσιας υγείας στους ιούς HPAI A(H5N1) στις Η.Π.Α., ιδιαίτερα εάν αναφέρονται επιπρόσθετα συμβάντα μετάδοσης του ιού A(H5N1) από ζώο σε άνθρωπο», γράφουν οι συγγραφείς.

Γρίπη των Πτηνών: Παρατηρείται παραλλαγή στην ετοιμότητα και την ανταπόκριση σε ιούς A(H5N1) υψηλής παθογονικότητας της γρίπης των πτηνών (HPAI), σύμφωνα με μια ερευνητική επιστολή που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 21 Μαΐου στο Journal of the American Medical Association. Σημειώνοντας ότι οι ιοί HPAI A(H5N1) clade 2.3.4.4b αποτελούν ενδεχόμενο πανδημίας, ο Noah Kojima, M.D., από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ στην Ατλάντα, και οι συνεργάτες του εξέτασαν στοιχεία της ετοιμότητας και της ανταπόκρισης στη δημόσια υγεία στους ιούς HPAI A(H5N1).

Ερευνήθηκαν κρατικοί και εδαφικοί επιδημιολόγοι σε 55 δικαιοδοσίες. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 91 τοις εκατό των δικαιοδοσιών (50 δικαιοδοσίες) ανέφεραν άτομα που εκτέθηκαν σε ζώα μολυσμένα από τον ιό A(H5N1) και παρακολουθούνταν για συμπτώματα. Από αυτές, οι ανθρώπινες εκθέσεις αναφέρθηκαν σε σμήνη πίσω αυλών, εμπορικά πουλερικά, άγρια πτηνά και άρρωστα ή νεκρά θηλαστικά στο 88, 82, 54 και 18 τοις εκατό των δικαιοδοσιών, αντίστοιχα. Συνολικά, το 59 τοις εκατό από 49 δικαιοδοσίες με ικανότητα δοκιμής ιού A(H5) ανέφεραν ότι δοκίμασαν αναπνευστικά δείγματα από συμπτωματικά άτομα από τον Ιανουάριο του 2022. Οι αρχές δημόσιας υγείας ανέφεραν δυσκολίες στην παρακολούθηση ατόμων που εκτίθενται στον ιό A(H5N1) λόγω ελλείψεων προσωπικού ή έλλειψης χρηματοδότησης στο 66 τοις εκατό των 50 δικαιοδοσιών. Συνολικά, 19 από τους 50 ερωτηθέντες (38 τοις εκατό) ανέφεραν ότι συνιστούσαν εμπειρική αντιική θεραπεία πριν από τη διενέργεια τεστ γρίπης σε άτομα που παρακολουθήθηκαν μετά από έκθεση στον ιό A(H5N1) που ανέπτυξαν συμπτώματα.

Το ένα τρίτο των δικαιοδοσιών θα συνιστούσε προφύλαξη μετά την έκθεση για στενές επαφές ατόμων με εργαστηριακά επιβεβαιωμένο A(H5N1). «Οι προκλήσεις που αναφέρονται στην παρακολούθηση των εκτεθειμένων ατόμων και οι διαφορές στις αντιιικές συστάσεις υπογραμμίζουν την ανάγκη να ενισχυθεί και να τυποποιηθεί η ετοιμότητα και η ανταπόκριση της δημόσιας υγείας στους ιούς HPAI A(H5N1) στις Η.Π.Α., ιδιαίτερα εάν αναφέρονται επιπρόσθετα συμβάντα μετάδοσης του ιού A(H5N1) από ζώο σε άνθρωπο», γράφουν οι συγγραφείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το παστεριωμένο γάλα είναι «ασφαλές» από τη γρίπη των πτηνών δηλώνουν οι Υγειονομικές Αρχές των ΗΠΑ

Ιός της γρίπης των πτηνών βρέθηκε σε παστεριωμένο γάλα στις ΗΠΑ

Το Μεξικό αναφέρει την πρώτη μόλυνση από τη γρίπη των πτηνών H5N1

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυναικοκτονία Αλεξανδρούπολη: Σκότωσε την σύζυγό του με κατσαβίδι

Γυναικοκτονία Αλεξανδρούπολη: Παρά τις πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργού Δικαιοσύνης για αυστηροποίηση των ποινών και της διαδικασίας για θύτες ενδοοικογενειακής βίας, ένα ακόμη τραγικό συμβάν έρχεται να προστεθεί στον ήδη πολύ βαρύ απολογισμό για το 2024.

Τα φάρμακα για τον διευρυμένο προστάτη μπορεί επίσης να προστατεύσουν από την άνοια με σωμάτια Lewy

"Εάν η τεραζοσίνη και αυτά τα παρόμοια φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση αυτής της εξέλιξης - αν όχι στην πλήρη πρόληψη της νόσου - αυτό θα ήταν σημαντικό για τη διατήρηση της γνωστικής λειτουργίας και της ποιότητας ζωής σε άτομα με άνοια με Lewy Bodies DLB", λέει ο Simmering.

Κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα, οι υψηλές εσωτερικές θερμοκρασίες μπορεί επίσης να αποδειχθούν επικίνδυνες

«Πρέπει να σκεφτούμε τρόπους για να κάνουμε τα οικιστικά περιβάλλοντα πιο ασφαλή», είπε η Σχοινάσι. «Οι άνθρωποι που δεν έχουν πόρους και κοινωνική υποστήριξη θα είναι οι άνθρωποι που θα φέρουν το βάρος σε ένα κύμα καύσωνα».

Η διαταραχή χρήσης κάνναβης κατά την εγκυμοσύνη αυξάνεται κατά περισσότερο από 20% μετά τη νομιμοποίησή της στον Καναδά

"Η μελέτη μας υπογραμμίζει τη σημασία του καθολικού ελέγχου για καρδιαγγειακά νοσήματα. Επιπλέον, οι έγκυες γυναίκες με ιστορικό διαταραχής κάνναβης μπορεί να ωφεληθούν από τον επαναλαμβανόμενο έλεγχο και την ad-hoc συμβουλευτική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης."

Το περπάτημα φέρνει τεράστια οφέλη για τον πόνο στη μέση, σύμφωνα με μελέτη

Για να βασιστεί σε αυτά τα ευρήματα, η ομάδα ελπίζει τώρα να διερευνήσει πώς μπορούν να ενσωματώσουν την προληπτική προσέγγιση στη συνήθη φροντίδα ασθενών που εμφανίζουν υποτροπιάζουσα οσφυαλγία.

ΕΟΔΥ: 5 θάνατοι από Covid & 12 διασωληνώσεις - 1 αναδρομικός θάνατος από γρίπη

ΕΟΔΥ: Καταγράφηκε ένα νέο σοβαρό κρούσμα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ενώ δηλώθηκε αναδρομικά ένα σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ με ημερομηνία εισαγωγής εντός της εβδομάδας 23/2024. Επιπλέον, δηλώθηκε αναδρομικά ένας θάνατος.

Close Icon