Ρεπορτάζ Υγείας

Γρίπη Ηνωμένο Βασίλειο: Τα κρούσματα στα νοσοκομεία αυξάνονται επικίνδυνα

Γρίπη Ηνωμένο Βασίλειο: Τα κρούσματα στα νοσοκομεία αυξάνονται επικίνδυνα

Γρίπη Ηνωμένο Βασίλειο: Τα κρούσματα γρίπης αυξήθηκαν γρήγορα την περασμένη εβδομάδα στην Αγγλία, υποδηλώνοντας ότι η έξαρση ξεκίνησε νωρίτερα από το κανονικό, λένε οι αξιωματούχοι.

Τα κρούσματα γρίπης αυξήθηκαν γρήγορα την περασμένη εβδομάδα στην Αγγλία, υποδηλώνοντας ότι η έξαρση ξεκίνησε νωρίτερα από το κανονικό, λένε οι αξιωματούχοι. Οι άνθρωποι μπορεί να έχουν μικρή ανοσία στη γρίπη μετά από ένα διάλειμμα από τη νόσο κατά τη διάρκεια περιορισμών πανδημίας Covid. Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) αναφέρει ότι οι εισαγωγές σε νοσοκομεία και ΜΕΘ για την αναπνευστική νόσο αυξάνονται ταχύτερα σε παιδιά κάτω των πέντε ετών.

Τα ποσοστά στα νοσοκομεία ανεβαίνουν και στους ηλικιωμένους.

Δεν είναι σαφές πόσο μεγάλο κύμα μπορεί να αντιμετωπίσει το Ηνωμένο Βασίλειο – τα επίπεδα εξακολουθούν να είναι σχετικά χαμηλά συνολικά. Ωστόσο, οι ειδικοί στον τομέα της υγείας προτρέπουν όποιον είναι κατάλληλος για εμβόλιο γρίπης να κάνει ένα εμβόλιο. Πολλά έθνη του νότιου ημισφαιρίου είχαν μόλις την πιο σοβαρή περίοδο γρίπης εδώ και χρόνια και οι αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει επίσης να προετοιμαστεί για ένα μεγάλο, πρώιμο κύμα γρίπης.

Σε περισσότερους από 40 εκατομμύρια ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων μικρών παιδιών, στο Ηνωμένο Βασίλειο προσφέρεται εμβόλιο κατά της γρίπης. Στους άνω των 50 ετών και στους νεότερους ενήλικες με προβλήματα υγείας προσφέρεται επίσης ένα ενισχυτικό εμβόλιο Covid αυτό το φθινόπωρο και το χειμώνα. Ο εμβολιασμός μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ασθένειας των ανθρώπων.

Και οι δύο δόσεις συνιστώνται για άτομα με υψηλότερο κίνδυνο ασθένειας, η οποία περιλαμβάνει:

  • άτομα άνω των 50
  • εγκυμονούσες
  • άτομα με ορισμένες υποκείμενες παθήσεις υγείας
  • τροφίμους οίκων φροντίδας
  • εργαζομένους πρώτης γραμμής στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής φροντίδας

Το UKHSA λέει ότι το φετινό εμβόλιο γρίπης ταιριάζει καλά με τον τύπο της εποχικής γρίπης που κυκλοφορεί – ένα στέλεχος που ονομάζεται H3N2. Στην Αυστραλία, η οποία είχε μια αρκετά σοβαρή περίοδο γρίπης κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το τρύπημα ταίριαζε καλά με αυτό το στέλεχος. Είναι το ίδιο που προκάλεσε μια κακή περίοδο γρίπης στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2017-18.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Να γιατί το εμβόλιο COVID ανήκει στον κατάλογο του CDC με τα προγραμματισμένα εμβόλια των παιδιών

Αύξηση των κρουσμάτων καθώς η περίοδος της γρίπης ξεκινά νωρίς σε όλες τις ΗΠΑ

Προειδοποίηση για δύσκολο χειμώνα εξαιτίας της εποχιακής γρίπης

Πώς θα χορηγηθεί φέτος το εμβόλιο κατά γρίπης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συστάσεις για τη διαχείριση της κόπωσης σε φλεγμονώδεις ρευματικές και μυοσκελετικές παθήσεις

Η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Συλλόγων για τη Ρευματολογία EULAR ελπίζει ότι αυτές οι συστάσεις θα αποτελέσουν ένα σημείο εκκίνησης για τη διαχείριση της κόπωσης σε άτομα με φλεγμονώδεις ρευματικές και μυοσκελετικές παθήσεις και θα ενθαρρύνουν τις ομάδες υγειονομικής περίθαλψης να υποστηρίξουν τους ασθενείς τους στην αναγνώριση και αντιμετώπιση της κόπωσης.

ΣΕΙΒ : Επανεκλέχτηκε πρόεδρος ο Δημήτρης Νίκας

Επανεκλέχθηκε πρόεδρος του  Συνδέσμου  Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων (ΣΕΙΒ) ο Δημήτρης Νίκας κατά  τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης του συνδέσμου,σύμφωνα με πληροφορίες του www.healthweb.gr.

Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στην κατάχρηση αντιβιοτικών, στη μικροβιακή αντοχή και στους θανάτους από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις

ΙΣΑ: Η Ελλάδα συνεχίζει και το 2023, τη θλιβερή πρωτιά της, ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης, ως προς την κατάχρηση των αντιβιοτικών και τα υψηλότερα ποσοστά αντοχής των μικροβίων στα αντιβιοτικά.

Εμβολιασμός κατά της γρίπης και καρκίνος

Σε αντίθεση με το κοινό κρυολόγημα και τη γρίπη του στομάχου, υπάρχει εμβόλιο για τη γρίπη. Αν και δεν είναι 100% αποτελεσματικό, το να εμβολιαστείτε για τη γρίπη μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο να μολυνθείτε από τη γρίπη, να μειώσει τη σοβαρότητά της και να μειώσει τον κίνδυνο νοσηλείας σας σε περίπτωση που έχετε μολυνθεί.