Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Γεώργιος Παπανικολάου: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο θεμελιωτής του τεστ Παπ

Γεώργιος Παπανικολάου: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο θεμελιωτής του τεστ Παπ

Γεώργιος Παπανικολάου: Ο Δρ. Γεώργιος Νικόλαος Παπανικολάου γεννήθηκε στις 13 Μαΐου 1883 στην πόλη της Κύμης του νησιού της Εύβοιας και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο Δρ. Γεώργιος Νικόλαος Παπανικολάου γεννήθηκε στις 13 Μαΐου 1883 στην πόλη της Κύμης του νησιού της Εύβοιας και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1928, όταν ήταν ένας ερευνητής του Ιατρικού Κολλεγίου Cornell, έκανε αναφορά σε ένα ιατρικό περιοδικό για μια «Νέα Διάγνωση Καρκίνου». Περιέγραψε τη θεωρία του ότι ο καρκίνος της μήτρας, που τότε ήταν μια από τις κύριες αιτίες θανάτου στις γυναίκες, μπορούσε να ανιχνευθεί με μικροσκοπική εξέταση ενός κολπικού επιχρίσματος. Το τεστ φαινόταν πολύ πιο απλό από το τυπικό σύστημα χειρουργικής βιοψίας.

Η θεωρία του αγνοήθηκε από τους περισσότερους γιατρούς για την επόμενη δεκαετία, αλλά στα τέλη της δεκαετίας του 1930, ο Δρ Παπανικολάου συνέχισε τις σπουδές του και το 1943 τα νέα του ευρήματά έδειξαν οριστικά ότι τέτοια κολπικά επιχρίσματα θα μπορούσαν να υποδεικνύουν καρκίνο της μήτρας πριν εμφανιστούν άλλα συμπτώματα.

Στη συνέχεια, τα ευρήματά του κέρδισαν την απόλυτη αποδοχή και το «τεστ Παπ» για γυναίκες βοήθησε στη μείωση του εθνικού ποσοστού θνησιμότητας από καρκίνο της μήτρας σχεδόν στο μισό σε λιγότερο από 25 χρόνια. Στη συνέχεια, ο Δρ. Παπανικολάου κέρδισε διεθνή αναγνώριση, αλλά συνέχισε το έργο του στο Cornell, όπου συμπλήρωσε μια 48χρονη καριέρα. Στη συνέχεια ανέλαβε ένα ερευνητικό ινστιτούτο στο Μαϊάμι της Φορίντα, το οποίο πήρε το όνομά του, «Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο Παπανικολάου στο Μαϊάμι». Μόλις λίγους μήνες αργότερα, ο γιατρός Παπανικολάου πέθανε, σε ηλικία 78 ετών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι ο HPV προκαλεί καρκίνο

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας μπορεί να νικηθεί - το κλειδί είναι ο εμβολιασμός των νεαρών κοριτσιών

Προληπτικές εξετάσεις για γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση

Ποια είναι η σχέση μεταξύ του HPV και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέτρα προστασίας για όσους δουλεύουν σε εξωτερικό χώρο

Καύσωνας εργασία: Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης λαμβάνει έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα λόγω του καύσωνα που αναμένεται από την Τρίτη 16 Ιουλίου έως την Παρασκευή 19 Ιουλίου.

Tο φύλο και η ταυτότητα φύλου συνδέονται με τη δραστηριότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου - Έρευνα

«Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο το φύλο και η ταυτότητα φύλου επηρεάζουν τον εγκέφαλο μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη καλύτερων θεραπειών για τη θεραπεία της ψυχικής υγείας και άλλων παθήσεων», δήλωσε ο Anil K. Malhotra, MD, συνδιευθυντής του Ινστιτούτου Επιστήμης της Συμπεριφοράς στα Ινστιτούτα Feinstein.

Προσαρμόζομαι ενώ παλεύω με ασθένεια του εντέρου

Εν τω μεταξύ, η Άνι μετατρέπει τον πόνο της σε σκοπό, ράβοντας καλύμματα τσάντας στομίου για τον εαυτό της και τους άλλους. Ζώντας τη ζωή μια μέρα - και μια βελονιά - τη φορά. «Σε γενικές γραμμές, τα πάω πολύ καλά, ζω όσο καλύτερα μπορώ», λέει η Άνι.

ΠΙΣ: Προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος της έλλειψης ιατρών στο ΕΣΥ

ΠΙΣ: Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος απαντά στον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζεται ιδιαίτερα στις άγονες περιοχές με την έλλειψη ιατρικού προσωπικού.

Οι περιορισμοί στις αμβλώσεις βλάπτουν την ψυχική υγεία ιδιαίτερα των γυναικών με χαμηλό εισόδημα

Ορισμένες μελέτες εξέτασαν αποκλειστικά γυναίκες ενώ άλλες έχουν αρχίσει να συγκρίνουν νεότερους άνδρες και γυναίκες. Ενώ αυτές οι εργασίες βρήκαν ότι τα αποτελέσματα επικεντρώνονταν κυρίως σε γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία, τα αποτελέσματά μας υποδηλώνουν ότι έχει επηρεαστεί ένα ευρύτερο τμήμα του πληθυσμού.

Close Icon