Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

ΦΣΘ-ΕΛΑΣ: Εξιχνιάστηκαν 19 περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων σε φαρμακεία – Ενισχύονται οι αστυνομικές περιπολίες

ΦΣΘ-ΕΛΑΣ: Εξιχνιάστηκαν 19 περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων σε φαρμακεία – Ενισχύονται οι αστυνομικές περιπολίες

ΦΣΘ-ΕΛΑΣ: Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας ζήτησαν από την αντιπροσωπεία του ΦΣΘ να ενημερώσει τα μέλη του Συλλόγου να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας για να θωρακίζουν τα φαρμακεία τους.

Η εξιχνίαση 19 υποθέσεων κλοπών και διαρρήξεων σε φαρμακεία, αλλά και η ενίσχυση των περιπολιών στις γειτονιές με στόχο τον περιορισμό παρόμοιων περιστατικών ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης μεταξύ των εκπροσώπων του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) και της Ελληνικής Αστυνομίας. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος του ΦΣΘ, Διονύσιος Ευγενίδης, ο Γραμματέας του ΦΣΘ, Γιώργος Κιοσές και το μέλος του Δ.Σ. του ΦΣΘ, Αργύριος Αργυρόπουλος, ενώ από πλευράς αστυνομίας παρόντες ήταν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο Διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Γεώργιος Τζήμας, ο β’ βοηθός του Διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, αστυνομικός διευθυντής Αριστείδης Μίντζας και άλλοι αρμόδιοι επιτελείς.

Οι εκπρόσωποι του ΦΣΘ μετέφεραν την αγωνία των φαρμακοποιών εξαιτίας του κύματος κλοπών και διαρρήξεων τις τελευταίες 15 ημέρες και ζήτησαν εντατικοποίηση των μέτρων αστυνόμευσης ώστε να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας.
Από την πλευρά του, τόσο ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, όσο και ο Διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης επισήμαναν ότι ήδη έχουν εξιχνιαστεί 14 περιπτώσεις κλοπών και 5 περιπτώσεις διαρρήξεων σε φαρμακεία, ενώ διαβεβαίωσαν ότι πολύ σύντομα θα εξιχνιαστούν όλες οι υποθέσεις και θα μπει τέλος στη δράση της
ομάδας των διαρρηκτών. Επιπλέον ανακοίνωσαν ότι αυξάνονται οι περιπολίες λόγω ενίσχυσης της ομάδας πρόληψης και καταστολής εγκληματικότητας της Αστυνομίας με επιπλέον προσωπικό.

Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας ζήτησαν από την αντιπροσωπεία του ΦΣΘ να ενημερώσει τα μέλη του Συλλόγου να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας για να θωρακίζουν τα φαρμακεία τους και εφόσον χρειάζεται, να τα βελτιώνουν και να τα ενισχύουν. Επίσης τόνισαν ότι είναι κρίσιμη για τον εντοπισμό των δραστών η άμεση επικοινωνία με το “100” και η καταγγελία κάθε περιστατικού κλοπής ή διάρρηξης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΦΣΘ: Στάση εργασίας με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την τραγωδία στα Τέμπη

ΦΣΘ: Διπλασιάστηκε σε ένα μήνα η ζήτηση σε rapid tests και self tests στα φαρμακεία

ΦΣΘ: Στο κόκκινο παραμένουν οι ελλείψεις φαρμάκων

Αποστολή οικονομικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αγίου Πνεύματος 2024: Αυξημένη η κίνηση λόγω των εκδρομέων για το τριήμερο

Αγίου Πνεύματος 2024: Αυξημένη είναι η κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου όπου σημειώνονται καθυστερήσεις στα διόδια Ελευσίνας ενώ με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα έως τα Μέγαρα. 

Οι νεοανακαλυφθέντες υπότυποι και οι διαφορές φύλου δίνουν πληροφορίες για τους μοριακούς μηχανισμούς της νόσου ALS

"Πιστεύουμε ότι η μελέτη μας συνέβαλε σημαντικά στην αναζήτηση αιτιών και θεραπειών για την αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση ALS. Τα ευρήματά μας μάς έφεραν πολύ πιο κοντά σε μια πιο εξατομικευμένη και επομένως πιο αποτελεσματική θεραπεία."

Αποκωδικοποίηση της κατάθλιψης εν μέσω COVID-19 - Ολοκληρωμένη ανάλυση γενετικών και περιβαλλοντικών στρεσογόνων παραγόντων

"Η μελέτη COVICAT και οι συνθήκες γύρω από το lockdown COVID-19 παρείχαν μια μοναδική ευκαιρία να διερευνηθεί πώς αλληλεπιδρούν γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες για να επηρεάσουν την ψυχική υγεία, ιδιαίτερα την κατάθλιψη, σε επίπεδο πληθυσμού."

Τα ποσοστά τραυματισμών από όπλα στις ΗΠΑ το 2023 ξεπερνούν τα προ πανδημίας επίπεδα

Ωστόσο, όταν μετρήθηκαν σε σχέση με άλλες ομάδες, οι συγγραφείς της μελέτης διαπίστωσαν ότι τα χειρότερα πραγματικά ποσοστά ήταν σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες, ηλικίας 15 έως 24 ετών. Τα ποσοστά σε αυτήν την ομάδα ήταν επίσης τα χειρότερα το 2019, πριν από την πανδημία. Από κάθε 100.000 κλήσεις ασθενοφόρου σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες, 1.045 από αυτές αφορούσαν τραυματισμούς από πυροβόλα όπλα το 2023, σύμφωνα με την έκθεση.

Close Icon