Ρεπορτάζ Υγείας

Επιζώντες Σοβαρής COVID-19: Μπορεί να έχουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου τους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με μελέτη

Επιζώντες Σοβαρής COVID-19: Μπορεί να έχουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου τους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με μελέτη

Ο Glatt, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής μολυσματικών ασθενειών στο Mount Sinai South Nassau στη Νέα Υόρκη, είπε: «Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι αυτή είναι μια πολύ σοβαρή ασθένεια (ακόμα κι αν επιζήσουν) και γι' αυτό υποστηρίζουμε σθεναρά ότι οι άνθρωποι εμβολιάζονται και την κατάλληλη στιγμή κάνουν αναμνηστικό εμβόλιο».

Επιζώντες Σοβαρής COVID-19: Ο ανοσολόγος Δρ. Hooman Noorchasim συζητά μια νέα μελέτη που περιγράφει ευρήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα της φυσικής ανοσίας. Οι ασθενείς που είχαν σοβαρή COVID-19 μπορεί να κινδυνεύουν δύο φορές να πεθάνουν τον επόμενο χρόνο, σε σύγκριση με ασθενείς που είχαν ένα ήπιο ή μέτριο κρούσμα ή άτομα που δεν μολύνθηκαν από τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Τα ανησυχητικά ευρήματα υποδηλώνουν ότι ο αυξημένος κίνδυνος θανάτου ήταν μεγαλύτερος για ασθενείς ηλικίας κάτω των 65 ετών, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Medicine. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα δήλωσαν: «Ο κίνδυνος 12μηνης θνησιμότητας μεταξύ των ενηλίκων κάτω των 65 ετών που νοσηλεύονται με COVID-19 είναι αυξημένος κατά 233% σε σχέση με αυτούς που είναι αρνητικοί στην COVID-19».

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι κοινές επιπλοκές λόγω της COVID, συμπεριλαμβανομένης της αναπνευστικής ανεπάρκειας και των διαταραχών της πήξης ήταν υπεύθυνες μόνο στο 20 τοις εκατό των θανάτων των ασθενών με σοβαρή Covid-19. Αυτά τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι οι ασθενείς που επέζησαν από σοβαρές περιπτώσεις COVID-19 έμειναν ευάλωτοι σε άλλες ασθένειες λόγω συνολικής επιδείνωσης της υγείας τους, σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης.

Οι ερευνητές όρισαν ως σοβαρή περίπτωση COVID-19 έναν ασθενή που χρειαζόταν να νοσηλευτεί εντός των πρώτων 30 ημερών από τη στιγμή που βρέθηκε θετικός στη λοίμωξη. «Δεδομένου ότι τώρα γνωρίζουμε ότι υπάρχει σημαντικός κίνδυνος θανάτου από κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μη αναγνωρισμένη επιπλοκή της Covid-19, πρέπει να είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί στη μείωση των σοβαρών επεισοδίων της COVID-19», δήλωσε ο καθηγητής Arch Mainous του  Πανεπιστημίου της Φλόριντα που είναι ο κύριος συγγραφέας της μελέτης και είπε σε δελτίο τύπου.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι τα άτομα που είχαν ήπια ή μέτρια COVID-19 δεν είχαν αυξημένες πιθανότητες θανάτου σε σύγκριση με εκείνα που δεν είχαν μολυνθεί με COVID-19. Οι συγγραφείς δήλωσαν στην έκθεσή τους ότι αυτό υποδηλώνει τη σημασία της μείωσης των πιθανοτήτων εμφάνισης σοβαρής περίπτωσης της νόσου μέσω του εμβολιασμού. Οι πιο πλούσιοι άνθρωποι ήταν πιο πιθανό να συμμετάσχουν σε «συμπεριφορές αυτοπροστασίας», όπως η κοινωνική απόσταση και η χρήση μάσκας στα πρώτα στάδια της πανδημίας της COVID-19.

“Το να παίρνετε τις πιθανότητές σας και να ελπίζετε για επιτυχή θεραπεία στο νοσοκομείο δεν μεταφέρει την πλήρη εικόνα του αντίκτυπου της Covid-19. Η σύστασή μας σε αυτό το σημείο είναι να χρησιμοποιήσετε προληπτικά μέτρα, όπως ο εμβολιασμός, για την πρόληψη σοβαρών επεισοδίων της Covid-19 », ανέφερε ο Μαινούς σε δελτίο τύπου. Οι ερευνητές της Φλόριντα εξέτασαν ηλεκτρονικά αρχεία υγείας 13.638 ασθενών στο σύστημα υγείας του Πανεπιστημίου της Φλόριντα που έκαναν τεστ Αλυσιδωτής Αντίδρασης Πολυμεράσης (PCR) για Covid-19 μεταξύ 01/01/2020 και 30/06/2020.

Οι ασθενείς ήταν τουλάχιστον 18 ετών και άνω. Από αυτούς που συμπεριλήφθηκαν στη μελέτη, 178 ασθενείς ορίστηκαν ότι είχαν σοβαρά κρούσματα Covid-19, 246 είχαν ήπια ή μέτρια κρούσματα Covid-19 και η υπόλοιπη ομάδα ήταν αρνητική για SARS-CoV-2. Οι ερευνητές παρακολούθησαν τα αποτελέσματα της ομάδας σε μια περίοδο 12 μηνών.

Οι συγγραφείς τόνισαν ότι δεδομένου ότι σχεδόν το 80% των θανάτων συνέβη μεταξύ ασθενών με σοβαρή COVID-19 οφειλόταν σε αιτίες που δεν σχετίζονται με κοινές επιπλοκές από μια νέα λοίμωξη από κορωνοϊό, όπως αναπνευστικά ή καρδιαγγειακά συμβάντα, τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι η COVID-19 έχει σημαντική προσβολή τόσο βιολογικά όσο και φυσιολογικά.

“Είναι σαφές ότι η πρόληψη σημαντικής λοίμωξης COVID-19 είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μειωθεί ο κίνδυνος θανάτου μετά από COVID-19. Στρατηγικές μετριασμού όπως η κάλυψη, η φυσική απόσταση και ο βελτιωμένος αερισμός είναι χρήσιμες στρατηγικές για την πρόληψη μόλυνσης από COVID-19.” ανέφεραν οι συγγραφείς στη δημοσιευμένη έκθεση.

Ο Δρ Aaron Glatt, ο οποίος είναι εκπρόσωπος της Εταιρείας Λοιμωδών Νοσημάτων της Αμερικής, δεν συνδέθηκε με τη μελέτη, αλλά σχολίασε στο Fox news σχετικά με τα ευρήματα. ”

Η Covid-19 έχει πολλές πιθανές δυσμενείς επιπτώσεις σε διαφορετικά συστήματα του σώματος και δεν κατανοούμε πλήρως όλες τις συνέπειες.

Η μακροχρόνια COVID-19 και η επίμονη ασθένεια μπορεί να οδηγήσουν μερικούς σε σοβαρές συνέπειες.”

Ο Glatt, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής μολυσματικών ασθενειών στο Mount Sinai South Nassau στη Νέα Υόρκη, είπε: «Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι αυτή είναι μια πολύ σοβαρή ασθένεια (ακόμα κι αν επιζήσουν) και γι’ αυτό υποστηρίζουμε σθεναρά ότι οι άνθρωποι εμβολιάζονται και την κατάλληλη στιγμή κάνουν αναμνηστικό εμβόλιο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μόνο με μοριακό τεστ το πιστοποιητικό νόσησης στους ανεμβολίαστους, λέει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

Μαρία Θεοδωρίδου: Σε μία έως τρεις ημέρες η αύξηση των αντισωμάτων κατά της Covid μετά την τρίτη δόση

Μαρία Θεοδωρίδου: Η ανοσία από το εμβόλιο υπερτερεί της φυσικής ανοσίας από τη νόσηση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα δικαιώματα για τα μωρά από δωρητές του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς γίνονται 18 ετών

Πολλοί θα ελπίζουν να μάθουν περισσότερα για τους δότες τους καθώς φτάνουν τα 18", δήλωσε ο καθηγητής Τζάκσον Κέρκμαν-Μπράουν, πρόεδρος της Ένωσης Αναπαραγωγικών και Κλινικών Επιστημόνων (ARCS). Είπε ότι είναι σημαντικό και οι δότες να απευθύνονται για υποστήριξη και καθοδήγηση ώστε να τους βοηθήσουν να περιηγηθούν στις όποιες προσεγγίσεις.

Xορήγηση ειδικής άδειας απουσίας με αποδοχές για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος

Περαιτέρω, και λαμβάνοντας υπόψη τον χρόνο που απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων μέλους εφορευτικής επιτροπής, ο οποίος δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς εκ των προτέρων, η απουσία του εργαζόμενου από την εργασία του και κατά την επόμενη ημέρα της διεξαγωγής της ψηφοφορίας, εφόσον συνδέεται με την εκτέλεση των ανωτέρω καθηκόντων, συνιστά σπουδαίο λόγο αποχής από την εργασία και αντιμετωπίζεται ομοίως σύμφωνα με τα άρθρα 657-658 του Αστικού Κώδικα».

Εμβόλια mRNA - Θεραπευτική επανάσταση χωρίς τέλος

Οι ερευνητές έχουν αρχίσει, επίσης, να δοκιμάζουν εξατομικευμένες θεραπείες σε ασθενείς με καρκίνο, χρησιμοποιώντας δείγματα των πρωτεϊνών που υπάρχουν στους όγκους τους για να δημιουργήσουν εξειδικευμένο αγγελιοφόρο RNA. Αυτό κάνει το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτίθεται σε συγκεκριμένα καρκινικά κύτταρα.

Το νοσοκομείο Καβάλας κατασκευάζει υβριδική αίθουσα χειρουργείου

Νοσοκομείο Καβάλας: Το νοσοκομείο Καβάλας επισκέφτηκε η γενική γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη η οποία συνεχάρη τον διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας για την καθιέρωση χειρουργείου ημέρας.

Εγκέφαλος Υγεία - Ο ρόλος της διατροφής και της άσκησης στην ανάσχεση νευροεκφυλιστικών παθήσεων

Όπως επισήμανε ο Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΤΕΦΦΑ, Χαράλαμπος Τσορμπατζούδης, η άσκηση συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάσχεση νευροεκφυλιστικών παθήσεων και μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη του Αλτσχάιμερ.