Πολιτική Υγείας

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Εκδίδει κατευθυντήριες γραμμές για τα μονοκλωνικά αντισώματα για σοβαρή COVID-19

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Εκδίδει κατευθυντήριες γραμμές για τα μονοκλωνικά αντισώματα για σοβαρή COVID-19

Ο ΠΟΥ συνιστά υπό όρους θεραπεία με καζιριβιμάμπη και ιμεντεβιμάμπ για άτομα με μη σοβαρή COVID-19 που διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο νοσηλείας. Η οδηγία τους εμφανίζεται στην Ιατρική Εφημερίδα της Βρετανίας BMJ

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ενημέρωσε πρόσφατα μια ζωντανή οδηγία για τα φάρμακα COVID-19. Σε αυτή, συνιστούν υπό όρους τη χρήση μονοκλωνικών αντισωμάτων για τη θεραπεία ασθενών με μη σοβαρή ασθένεια με υψηλότερο κίνδυνο νοσηλείας και ασθενείς με σοβαρή ή κρίσιμη ασθένεια που δεν έχουν ανταποκριθεί σε αντίσωμα.  Οι τομείς που χρειάζονται περαιτέρω έρευνα περιλαμβάνουν ακριβείς κλινικούς οδηγούς για την πρόβλεψη του κινδύνου νοσηλείας σε ασθενείς με μη σοβαρή COVID-19, τον καθορισμό βέλτιστων δοσολογιών και οδών χορήγησης σε μη σοβαρή και σοβαρή ή κρίσιμη COVID-19 και τον καθορισμό ασφάλειας και αποτελεσματικότητας στα παιδιά και κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης.

Ο ΠΟΥ πρόσφατα ενημέρωσε μια ζωντανή κατευθυντήρια γραμμή που παρέχει συστάσεις για νέες θεραπείες φαρμάκων COVID-19 που περιλαμβάνουν μονοκλωνικά αντισώματα (κασιριβιμάμπ και ιμεντεβιμάμπ). Το Casirivimab και το imdevimab είναι δύο πρωτεΐνες εργαστηριακής κατασκευής, παρόμοιες με ανθρώπινα αντισώματα, που στοχεύουν στην ακίδα πρωτεΐνης του ιού SARS-CoV-2, εμποδίζοντας τη σύνδεση και την είσοδό του στο ανθρώπινο κύτταρο. Οι συστάσεις δημοσιεύτηκαν βάσει συστηματικής ανασκόπησης μετα-αναλύσεων και μεγάλων και διεθνών κλινικών δοκιμών.

Μια μετα-ανάλυση σε ασθενείς με μη σοβαρή νόσο έδειξε ότι η θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα με κασιριβιμάμπη και ιμεντεβιμάμπ μείωσε τον κίνδυνο νοσηλείας κατά 71%. Στη δοκιμή RECOVERY που ανέφερε ο ΠΟΥ, η θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα μείωσε τον κίνδυνο θανάτου σε οροαρνητικούς ασθενείς με σοβαρή ή κρίσιμη COVID-19 κατά 15%.

Το Seronegative περιγράφει άτομα των οποίων οι εξετάσεις ορού αίματος δεν αποκάλυψαν αντισώματα για τον SARS-CoV-2. Σε συνέντευξή του στο Medical News Today (MNT), ο Δρ William Schaffner, καθηγητής μολυσματικών ασθενειών στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Vanderbilt, TN, εξήγησε:

«Μόλις μολυνθούν οι άνθρωποι, αυτά τα αντισώματα μπορούν να χορηγηθούν με ενδοφλέβια έγχυση, που θα κολλήσουν στον ιό, εμποδίζοντάς τον, έτσι να μολύνει περισσότερα από τα κύτταρά μας. Εάν ο ιός δεν μπορεί να το κάνει αυτό, δεν μπορεί να εξελιχθεί στη δημιουργία πιο σοβαρής ασθένειας. Με άλλα λόγια, οι καλοί κόβουν τους κακούς στο πέρασμα. ”

Ο ΠΟΥ συνιστά υπό όρους θεραπεία με καζιριβιμάμπη και ιμεντεβιμάμπ για άτομα με μη σοβαρή COVID-19 που διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο νοσηλείας. Η οδηγία τους εμφανίζεται στην Ιατρική Εφημερίδα της Βρετανίας BMJ

Σε μια συνέντευξη στο MNT, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, “αυτό είναι το πρώτο φάρμακο που ο ΠΟΥ συνιστά ως θεραπεία για μη σοβαρούς ασθενείς για τη μείωση του κινδύνου εξέλιξης της νόσου για εκείνους με τους υψηλότερους κινδύνους.”

Το PeopleTrusted Source σε αυξημένο κίνδυνο νοσηλείας περιλαμβάνει εκείνους που δεν έχουν κάνει τον εμβολιασμό, άτομα σε ανοσοκαταστολή, ηλικιωμένους ενήλικες, άτομα από φυλετικές και εθνοτικές μειονότητες, άτομα με αναπηρία και άτομα με άλλες συγκεκριμένες ιατρικές παθήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τροπολογία με σχετικά μηνύματα του Υπουργού Υγείας για την αντιμετώπιση της covid-19

Μελέτη επικεντρώθηκε στις πιο ανθεκτικές επιφάνειες αιχμής ως προς τη διαφυγή αντισωμάτων

Το bamlanivimab και μόνο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου και νοσηλείας σε ασθενείς με λοίμωξη COVID-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Τώρα η μεγάλη μας προτεραιότητα είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Σε ποιους πυλώνες στηρίζεται το σχέδιο της Υγείας και πώς πρόκειται να πορευθεί η κυβέρνηση σε σχέση με το ΕΚΑΒ, το νέο ΕΣΥ, τις προσλήψεις και τις ελλείψεις που παρατηρούνται στα φάρμακα;

Σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Βουλή προϋπολογισμός: Παρά το γεγονός ότι η χρονιά που μας πέρασε και που συνεχίζουμε να διανύουμε ήταν πάρα πολύ δύσκολη λόγω των φυσικών καταστροφών, εντούτοις κλείνει με πρωτογενές πλεόνασμα που κυμαίνεται κοντά στο 1,1% κι όχι 0,7%, όπως ήταν η επίσημη στόχευση, ιδιαίτερα μετά και τη θεομηνία Daniel.

ΚΕΤΕΚΝΥ - Έχει ετοιμάσει νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας

ΚΕΤΕΚΝΥ: Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας με DRGs. Ήδη το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών ΚΕΤΕΚΝΥ, το Ινστιτούτο για τα DRGs, έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία ένταξης όλων των νοσοκομείων στην ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα ώστε να καταγράφονται ηλεκτρονικά όλα τα δεδομένα. […]

Στη Μάλτα 9 ηγέτες χωρών του Ευρωπαϊκού νότου αναζητούν λύσεις για το μεταναστευτικό - Παρέμβαση Μητσοτάκη

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία στον τομέα της άμυνας, αλλά και η κοινή στάση στο ζήτημα φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην κοινή δήλωση που συνυπέγραψαν, οι εννέα ηγέτες εκφράζουν, μεταξύ άλλων, τη στήριξή τους στις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών στο κυπριακό πρόβλημα

Κυριάκος Μητσοτάκης - Σύσκεψη για την εξέλιξη όλων των διαδικασιών υπέρ των πληγέντων της Θεσσαλίας

Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν, επίσης, τα θέματα που αφορούν στην αποζημίωση καλλιεργειών και στη βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, στην αποζημίωση και αναπλήρωση ζωϊκού κεφαλαίου που καταστράφηκε από τις πλημμύρες και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, καθώς και ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία και χρηματοδότηση επιχειρήσεων που έχουν υποστεί καταστροφές.

Τι απαντά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τη σχέση του με την Ειρήνη Αγαπηδάκη;

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Με αφορμή την "αλλαγή πλεύσης" της κ. Αγαπηδάκη μετά τις διευκρινίσεις του Υπουργείου για το αντιγριπικό εμβόλιο, ο Υπουργός ένιψσε την ανάγκη να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.