Ρεπορτάζ Υγείας

ΕΟΠΥΥ: Διευκρινίσεις για την απαλλαγή των τραυματιών του δυστυχήματος των Τεμπών

ΕΟΠΥΥ: Διευκρινίσεις για την απαλλαγή των τραυματιών του δυστυχήματος των Τεμπών

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ, με την οποία επιβεβαιώνει την εξαίρεση των τραυματιών στο ατύχημα των Τεμπών από κάθε οικονομική επιβάρυνση που σχετίζεται με τα ιατρικά τους έξοδα.

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ, με την οποία επιβεβαιώνει την εξαίρεση των τραυματιών στο ατύχημα των Τεμπών από κάθε οικονομική επιβάρυνση που σχετίζεται με τα ιατρικά τους έξοδα. Τον περασμένο Αύγουστο και συγκεκριμένα στις 7 Αυγούστου 2023, ο ΕΟΠΥΥ είχε προηγουμένως επιβεβαιώσει ότι όσοι τραυματίστηκαν, είτε χρήζουν νοσηλείας είτε όχι, δεν θα υπόκεινται σε καμία χρέωση για φάρμακα ή θεραπείες, καθώς ο οργανισμός θα κάλυπτε όλα τα σχετικά έξοδα.

Στην τελευταία ανακοίνωσή της, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ τονίζει ότι σε περίπτωση που οι τραυματίες έχουν υποστεί εκ παραδρομής δαπάνες για φαρμακευτικά ή άλλα ιατρικά σκευάσματα, οι πολίτες καλούνται να απευθυνθούν στις κατά τόπους υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ για άμεση αποζημίωση.

Τι ανακοίνωσε η Θεανώ Καρποδίνη από τον ΕΟΠΥΥ

“Σε συνέχεια της από 07/08/2023 ανακοίνωσης του Οργανισμού σχετικά με τη μηδενική
συμμετοχή στις παροχές υγείας του ΕΟΠΥΥ των τραυματιών του δυστυχήματος των Τεμπών διευκρινίζεται ότι εξαιρούνται επίσης και από κάθε συμμετοχή και επιβάρυνση για την αγορά φαρμάκων ή σκευασμάτων, το κόστος των οποίων καλύπτεται εις ολόκληρον από τον Οργανισμό.

Σε περίπτωση που τυχόν έχουν πραγματοποιηθεί δαπάνες για συμμετοχή των τραυματιών σε φαρμακευτικά ή άλλα σκευάσματα, παρακαλούνται οι πολίτες να απευθύνονται στις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού οι οποίες θα προβούν στην άμεση απόδοση των εν λόγω δαπανών.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

25μελής επιτροπή για την παρακολούθηση φαρμακευτικής δαπάνης

Χρυσοχοΐδης Economist: Προτεραιότητα η επανεκκίνηση του ΕΣΥ και της ΕΚΑΠΥ

Καρποδίνη: Ο ΕΟΠΥΥ διευκολύνει την πρόσβαση των ασφαλισμένων σε ιατροτεχνολογικά προϊόντα

Πότε οι εργαστηριακές εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ γίνονται μόνο στις δημόσιες δομές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βραζιλία: Τα κοινωνικά προγράμματα έχουν αποτρέψει 1,4 εκατ. θανάτους σε 20 χρόνια

Βραζιλία: Η υψηλή κάλυψη των τριών προγραμμάτων οδήγησε σε μειώσεις των συνολικών ποσοστών νοσηλείας και θνησιμότητας, ιδιαίτερα μεταξύ παιδιών κάτω των πέντε ετών και ενηλίκων άνω των 70 ετών.

Περίπου 15 εκατομμύρια Σουδανοί χρειάζονται επείγουσα υγειονομική βοήθεια

Μέχρι στιγμής, στο Σουδάν έχουν καταγραφεί 14.790 θάνατοι, ενώ ο αριθμός των εκτοπισθέντων έχει φτάσει τα 8,2 εκατομμύρια, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών.