Ρεπορτάζ Υγείας

ΕΟΦ: Ψευδεπίγραφος μετρητής σακχάρου – Προσοχή για τους καταναλωτές

ΕΟΦ: Ψευδεπίγραφος μετρητής σακχάρου – Προσοχή για τους καταναλωτές

ΕΟΦ: Ένας υποτιθέμενος μη επεμβατικός μετρητής σακχάρου στο αίμα εμφανίστηκε στην ελληνική αγορά, ενώ φέρεται να αποδίδεται στην εταιρεία Roche.

Ένας υποτιθέμενος μη επεμβατικός μετρητής σακχάρου στο αίμα εμφανίστηκε στην ελληνική αγορά, ενώ φέρεται να αποδίδεται στην εταιρεία Roche. Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) έχει ειδοποιήσει τους καταναλωτές, τονίζοντας τα ακόλουθα στοιχεία:

«Ο ΕΟΦ επιθυμεί να ενημερώσει τους καταναλωτές για ένα προϊόν που ονομάζεται «Μη επεμβατικός μετρητής γλυκόζης αίματος ACCU-CHEK», το οποίο ψευδώς ισχυρίζεται ότι κατασκευάζεται από τον Όμιλο Roche. Αυτή η συσκευή προωθείται διαδικτυακά ως μη επεμβατικό εργαλείο μέτρησης σακχάρου στο αίμα.

Αυτό το προϊόν, που διατίθεται στην αγορά με την επωνυμία «ACCU-CHEK», διαφημίζεται και πωλείται παράνομα στη χώρα μας μέσω διαφόρων ιστοσελίδων όπως www.kioltech.shop/bg και www.fnastypl.monster. Ωστόσο, η οντότητα που είναι υπεύθυνη για τη διανομή του στην ελληνική αγορά παραμένει άγνωστη.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό το προϊόν διαβήτη δεν σχετίζεται με την αυθεντική σειρά ‘ACCU-CHEK’ που ήταν προηγουμένως διαθέσιμη στην Ελλάδα μέσω της ROCHE DIAGNOSTICS HELLAS. Οι καταναλωτές καλούνται να είναι προσεκτικοί και να παραμείνουν σε επαγρύπνηση όταν εξετάζουν το ενδεχόμενο αγοράς και χρήσης αυτού του προϊόντος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πωλήσεις των φαρμάκων: Ο ΕΟΦ διόρθωσε το λάθος μετά το δημοσίευμα του healthweb

Ο  ΕΟΦ ανακοίνωσε τις πωλήσεις των φαρμάκων μετά από 3 χρόνια και τα ποσά είναι λάθος

Διαβήτης τύπου 1: Οι νέες τεχνολογίες αποτελούν ιστορική ευκαιρία για την βελτίωση της ζωής των ασθενών

Πως να ελέγξετε το σάκχαρο στο σπίτι με απλό τρόπο;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μεγάλη συμμετοχή στην Πανελλαδική Πανυγειονομική κινητοποίηση 22 Φεβρουαρίου

Μεγαλειώδεις αναμένονται να είναι οι αυριανές κινητοποιήσεις των υγειονομικών σε ολόκληρη τη χώρα, μέσα από διαμαρτυρίες για την υποστελέχωση, τις πενιχρές απολαβές και την γενικότερη υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας.

Είτε ασκείστε τακτικά είτε μία με δύο ημέρες την εβδομάδα, η απώλεια βάρους είναι δυνατή

"Σε υψηλό επίπεδο, αυτή η μελέτη επιβεβαιώνει το παλιό ρητό για τη σωματική δραστηριότητα και την υγεία: οποιαδήποτε δραστηριότητα είναι καλύτερη από καμία δραστηριότητα.

Λίστα αναμονής στα χειρουργεία: Οι περιοχές που "χτυπάνε" κόκκινο

Λίστα αναμονής στα χειρουργεία: Στην κορυφή της αναμονής βρίσκεται η Μακεδονία, όπου ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών  ξεπερνά τους 15.000 και αναγκάζεται να περιμένει ακόμη και περισσότερο από 12 μήνες για μια χειρουργική επέμβαση σε δημόσια νοσοκομεία.

Αγρότες: Σε ασφυκτικό κλοιό το κέντρο της Αθήνας - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις [vid]

Αγρότες: Έχουν τεθεί σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω των κινητοποιήσεων των αγροτών σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου.

Ερευνητές συνδυάζουν σύγχρονο εξοπλισμό για αυξημένη ακρίβεια στην ανάλυση της σύστασης σώματος

Τελικά, ο συνδυασμός αυτών των δύο τμημάτων εξοπλισμού βοήθησε να επιβεβαιωθεί η ισχυρή σχέση μεταξύ του εξωτερικού σχήματος του σώματος και της εσωτερικής σύνθεσης. «Με τον στόχο μας να συνεισφέρουμε στη βάση γνώσεων, ακόμη και η σύζευξη δύο εκτενώς δοκιμασμένων τμημάτων εξοπλισμού ανοίγει πόρτες σε βαθιές δυνατότητες μέτρησης σώματος που είναι τόσο ακριβείς όσο και μη επεμβατικές», δήλωσε ο Δρ. John Kirwan,