Ρεπορτάζ Υγείας

Εμβόλιο ραντεβού τρίτη δόση: Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την 3η δόση στους 3 μήνες

Εμβόλιο ραντεβού τρίτη δόση: Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την 3η δόση στους 3 μήνες

Εμβόλιο ραντεβού τρίτη δόση: Άνοιξε την Παρασκευή το βράδυ (3/12) η πλατφόρμα των ραντεβού για την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της Covid-19.

Ανοικτή είναι η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού που μετά την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών επισπεύδεται και χορηγείται πλέον στους 3 μήνες για όλους τους ενήλικες άνω των 18 ετών. Κατά την σημερινή έκτακτη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε τη σχετική σύσταση της Επιτροπής για την ενισχυτική δόση, καθώς και το άνοιγμα της πλατφόρμας για όλους τους πολίτες στους τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους με τις δύο δόσεις. Όπως διευκρίνισε ο κ. Θεμιστοκλέους, οι δικαιούχοι για την χορήγηση της τρίτης δόσης είναι περίπου 2 εκατομμύρια.

Οι συστάσεις της Επιτροπής, όπως σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, έρχονται μετά και την εμφάνιση της απειλητικής μετάλλαξης Όμικρον. Οι εμπειρογνώμονες αφού ανασκόπησαν εγχώριες και διεθνείς μελέτες, προχώρησαν σε επανεξέταση των συστάσεων αναφορικά με τον χρόνο χορήγησης της τρίτης δόσης και κατέληξαν στις ακόλουθες προτάσεις:

  • Όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών μπορούν να κάνουν την τρίτη δόση, 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους με δύο δόσεις.
  • Για τους νοσήσαντες, η χορήγηση της τρίτης δόσης μπορεί να γίνει 3 μήνες μετά τη διάγνωση της νόσησης.
  • Παραμένει ο σχεδιασμός για όσους έχουν λάβει το σκεύασμα της J&J: Η τρίτη δόση θα χορηγείται στους δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό.

 

Σημειώνεται ότι, όπως ανέφερε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η δυναμικότητα για τον μήνα Δεκέμβριο έχει αυξηθεί και μπορούν να γίνουν περισσότεροι από 3 εκατομμύρια εμβολιασμοί. Ο κ. Θεμιστοκλέους, υπενθύμισε ότι υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα ραντεβού για αυτήν την Κυριακή (5/12). Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό εχθές (2/12), στο πρόγραμμα Ελευθερία άνοιξαν για την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου επιπλέον 60.000 θέσεις για ραντεβού πρώτης και τρίτης δόσης.

Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους, διευκρίνισε ότι τη Δευτέρα (6/12), θα διορθωθούν και οι συστάσεις στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr για όσους έχουν νοσήσει, έτσι, ώστε όταν οι πολίτες θα μπαίνουν για να κλείσουν το ραντεβού τους για την τρίτη δόση, αντί για “Σύσταση για 6 μήνες¨ που αναγράφεται τώρα, θα αναγράφεται “Σύσταση για 3 μήνες”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Για 6 ακόμη μήνες μπορούν να παραμείνουν στο ΕΣΥ γιατροί που συνταξιοδοτούνται στο τέλος του 2021

Μάριος Θεμιστοκλέους: Αναμνηστική δόση για όλους άνω των 18 ετών 3 μήνες μετά τον εμβολιασμό

Κώστας Νταλούκας healthweb.gr : Αυξημένος κίνδυνος να νοσήσουν τα παιδιά κάτω του ενός έτους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί ορισμένες κοινότητες δεν έχουν εμπιστοσύνη στους γιατρούς και στις προσπάθειες δημόσιας υγείας

«Οι άνθρωποι εμπιστεύονται κυριολεκτικά στους γιατρούς την υγεία και τη ζωή τους», είπε ο Σαλέρνο. "Χωρίς εμπιστοσύνη, οι ασθενείς έχουν ελάχιστο λόγο να ακολουθούν τις συμβουλές των γιατρών τους. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί αυτό είναι ανησυχητικό."

Τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι περισσότεροι άνθρωποι επιστρέφουν στις δοκιμές COVID-19

Ωστόσο, η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι η επίγνωση του πού μπορούν να αγοράσουν τεστ πλευρικής ροής παραμένει εμπόδιο (όπως η δυνατότητα αγοράς κιτ δοκιμών από μεγάλα σούπερ μάρκετ).

Προσωπικός  Γιατρός : Είναι ανάγκη να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής γιατρών

‘’Είναι ανάγκη να οριστεί επακριβώς το ποιες θα είναι οι σχέσεις του προσωπικού γιατρού με τους εγγεγραμμένους σε αυτόν ασφαλισμένους και να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής .’’ λέει ο τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής Μάριος Πυρπασόπουλος.

Nέα Βρετανική Επιστημονική Έρευνα προειδοποιεί τις γυναίκες για τους κινδύνους της φυτοφαγικής διατροφής

Η νέα μελέτη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να κατανοηθεί καλύτερα ο δυνητικός κίνδυνος από τις φυτοφαγικές δίαιτες σε βάθος χρόνου και τι μπορεί να γίνει για να μετριαστούν αυτοί οι κίνδυνοι».

Σεξουαλική δυσλειτουργία, απώλεια μαλλιών που συνδέονται με Μακρά COVID

Ο Haroon, αναπληρωτής κλινικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, λέει ότι ένας λόγος που φάνηκε ότι οι νεότεροι άνθρωποι είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα μακράς διάρκειας COVID μπορεί να είναι ότι οι ηλικιωμένοι με COVID ήταν πιο πιθανό να νοσηλευτούν και δεν συμπεριλήφθηκαν σε αυτή τη μελέτη.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από ευλογιά των πιθήκων από άνθρωπο σε κατοικίδιο

Η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να εξαπλωθεί μέσω στενής, προσωπικής επαφής, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης επαφής με εξάνθημα, ψώρα ή σωματικά υγρά από άτομο με τον ιό ή επαφή με υφάσματα ή αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από κάποιον που έχει τον ιό.