Ρεπορτάζ Υγείας

Τρίτη δόση εμβολίου 4μηνο: Το απόγευμα στις 18:00 οι ανακοινώσεις για την επίσπευση της τρίτης δόσης εμβολίου

Τρίτη δόση εμβολίου 4μηνο: Το απόγευμα στις 18:00 οι ανακοινώσεις για την επίσπευση της τρίτης δόσης εμβολίου

Τρίτη δόση εμβολίου 4μηνο: Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, ακριβώς μετά την λύση της συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, έτσι ώστε να προσδιοριστεί πλήρως ο χρόνος χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου έναντι της νόσου COVID-19.

Στις 18:00 ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, πρόκειται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με την τρίτη δόση εμβολίου στο 4μηνο. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν ακριβώς μετά την λύση της συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, έτσι ώστε να προσδιοριστεί πλήρως ο χρόνος χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου έναντι της νόσου COVID-19. Το σενάριο που επικρατεί σαφώς και κλίνει προς την επίσπευση του εμβολιασμού με την αναμνηστική (ή ενισχυτική) τρίτη δόση. Ενόψει της εορταστικής περιόδου και με δεδομένη τη νέα μετάλλαξη Όμικρον που ταλαιπωρεί τις Κυβερνήσεις παγκοσμίως, μία τρίτη δόση αποτελεί επιπλέον θωράκιση σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Ανοδική πορεία εμβολιασμών

Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται στην χώρα με ικανοποιητικούς ρυθμούς, ενώ εξίσου αισιόδοξη είναι η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες με βάση τα ραντεβού που έχουν κλειστεί έως τώρα. Πιο συγκεκριμένα, μόνο χτες Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου κλείστηκαν 30.000 νέα ραντεβού για την πρώτη δόση. Από αυτά, τα 17.000 αναφέρονται στην πρώτη δόση εμβολίου σε πολίτες 60 ετών και άνω. Από την εξαγγελία της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού με το συνεπακόλουθο πρόστιμο, συνολικά 45.000 ραντεβού έχουν επιβεβαιωθεί για την πρώτη δόση. Παράλληλα, ο κ. Μάριος Θεμιστοκλέους είναι θετικός στο ενδεχόμενο της επίσπευσης της τρίτης δόσης ως προς την επάρκεια των υποδομών: “Υπάρχουν τα διαθέσιμα ραντεβού έχουμε το μηχανισμό. Όταν ανοίξει η πλατφόρμα. Όσοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι τέλος Αυγούστου μέχρι τα μέσα Ιανουάριου θα έχουν εμβολιαστεί, έχουμε το μηχανισμό, θα το στηρίξουμε”.

Με φόντο τη νέα μετάλλαξη Όμικρον του ιού από την Μποτσουάνα, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε πως ακόμη δεν είναι γνωστό εάν όντως ο εμβολιασμός με τα ήδη υπάρχοντα σκευάσματα είναι αποτελεσματικός. “Θα γνωρίζουμε σε περίπου 10 μέρες αν τα εμβόλια καλύπτουν τη μετάλλαξη Όμικρον”, όπως τόνισε. Επιπλέον, επεσήμανε πως μέχρι τώρα με τα δεδομένα που υπάρχουν στο τραπέζι δεν υφίσταται καν η σκέψη για τέταρτη δόση εμβολίου. Προς το παρόν, η προσοχή έχει στραφεί στην τρίτη δόση εμβολίου ενδεχομένως στο 4μηνο για όλους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σενάρια για την επέκταση υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού - Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τον εμβολιασμό των μικρών παιδιών σε αντίθεση με άλλες κυβερνήσεις χωρών

Στέλεχος Όμικρον :Yψηλή μεταδοτικότητα- Πόσο προστατεύουν τα εμβόλια ;

Πρόγραμμα Ελευθερία - 60.000 νέα slots για ραντεβού πρώτης και τρίτης δόσης την Κυριακή (5/12)

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός Κρούσματα 28/01: 107 νεκροί - 22.362 νέα κρούσματα - 605 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός Κρούσματα 28/01: 22.362 νέες λοιμώξεις από τον ιό εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 605, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 107 νέοι θάνατοι.

Που εντοπίζονται τα 2.121 κρούσματα της μετάλλαξης Omicron

Κορωνοϊός Μεταλλάξεις 27/1: Δείτε πώς κατανέμονται οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού στη χώρα βάσει των νέων στοιχείων από το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2, που δημοσίευσε ο ΕΟΔΥ.

Κορωνοϊός Κρούσματα 27/01: 112 νεκροί - 19.712 νέα κρούσματα - 633 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός Κρούσματα 27/01: 19.712 νέες λοιμώξεις από τον ιό εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 633, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 112 νέοι θάνατοι.

Διπλασιασμός των παιδικών κρουσμάτων covid στις ΗΠΑ από τις δύο προηγούμενες εβδομάδες

Το CDC συμβουλεύει επίσης ότι τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 2 και 4 ετών και άλλα μη εμβολιασμένα παιδιά 5 ετών και άνω θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκα σε δημόσιους χώρους γύρω από άτομα με τα οποία δεν ζουν μαζί.