Ρεπορτάζ Υγείας

Τρίτη δόση εμβολίου 4μηνο: Το απόγευμα στις 18:00 οι ανακοινώσεις για την επίσπευση της τρίτης δόσης εμβολίου

Τρίτη δόση εμβολίου 4μηνο: Το απόγευμα στις 18:00 οι ανακοινώσεις για την επίσπευση της τρίτης δόσης εμβολίου

Τρίτη δόση εμβολίου 4μηνο: Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, ακριβώς μετά την λύση της συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, έτσι ώστε να προσδιοριστεί πλήρως ο χρόνος χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου έναντι της νόσου COVID-19.

Στις 18:00 ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, πρόκειται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με την τρίτη δόση εμβολίου στο 4μηνο. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν ακριβώς μετά την λύση της συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, έτσι ώστε να προσδιοριστεί πλήρως ο χρόνος χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου έναντι της νόσου COVID-19. Το σενάριο που επικρατεί σαφώς και κλίνει προς την επίσπευση του εμβολιασμού με την αναμνηστική (ή ενισχυτική) τρίτη δόση. Ενόψει της εορταστικής περιόδου και με δεδομένη τη νέα μετάλλαξη Όμικρον που ταλαιπωρεί τις Κυβερνήσεις παγκοσμίως, μία τρίτη δόση αποτελεί επιπλέον θωράκιση σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Ανοδική πορεία εμβολιασμών

Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται στην χώρα με ικανοποιητικούς ρυθμούς, ενώ εξίσου αισιόδοξη είναι η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες με βάση τα ραντεβού που έχουν κλειστεί έως τώρα. Πιο συγκεκριμένα, μόνο χτες Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου κλείστηκαν 30.000 νέα ραντεβού για την πρώτη δόση. Από αυτά, τα 17.000 αναφέρονται στην πρώτη δόση εμβολίου σε πολίτες 60 ετών και άνω. Από την εξαγγελία της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού με το συνεπακόλουθο πρόστιμο, συνολικά 45.000 ραντεβού έχουν επιβεβαιωθεί για την πρώτη δόση. Παράλληλα, ο κ. Μάριος Θεμιστοκλέους είναι θετικός στο ενδεχόμενο της επίσπευσης της τρίτης δόσης ως προς την επάρκεια των υποδομών: “Υπάρχουν τα διαθέσιμα ραντεβού έχουμε το μηχανισμό. Όταν ανοίξει η πλατφόρμα. Όσοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι τέλος Αυγούστου μέχρι τα μέσα Ιανουάριου θα έχουν εμβολιαστεί, έχουμε το μηχανισμό, θα το στηρίξουμε”.

Με φόντο τη νέα μετάλλαξη Όμικρον του ιού από την Μποτσουάνα, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε πως ακόμη δεν είναι γνωστό εάν όντως ο εμβολιασμός με τα ήδη υπάρχοντα σκευάσματα είναι αποτελεσματικός. “Θα γνωρίζουμε σε περίπου 10 μέρες αν τα εμβόλια καλύπτουν τη μετάλλαξη Όμικρον”, όπως τόνισε. Επιπλέον, επεσήμανε πως μέχρι τώρα με τα δεδομένα που υπάρχουν στο τραπέζι δεν υφίσταται καν η σκέψη για τέταρτη δόση εμβολίου. Προς το παρόν, η προσοχή έχει στραφεί στην τρίτη δόση εμβολίου ενδεχομένως στο 4μηνο για όλους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σενάρια για την επέκταση υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού - Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τον εμβολιασμό των μικρών παιδιών σε αντίθεση με άλλες κυβερνήσεις χωρών

Στέλεχος Όμικρον :Yψηλή μεταδοτικότητα- Πόσο προστατεύουν τα εμβόλια ;

Πρόγραμμα Ελευθερία - 60.000 νέα slots για ραντεβού πρώτης και τρίτης δόσης την Κυριακή (5/12)

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί ορισμένες κοινότητες δεν έχουν εμπιστοσύνη στους γιατρούς και στις προσπάθειες δημόσιας υγείας

«Οι άνθρωποι εμπιστεύονται κυριολεκτικά στους γιατρούς την υγεία και τη ζωή τους», είπε ο Σαλέρνο. "Χωρίς εμπιστοσύνη, οι ασθενείς έχουν ελάχιστο λόγο να ακολουθούν τις συμβουλές των γιατρών τους. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί αυτό είναι ανησυχητικό."

Τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι περισσότεροι άνθρωποι επιστρέφουν στις δοκιμές COVID-19

Ωστόσο, η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι η επίγνωση του πού μπορούν να αγοράσουν τεστ πλευρικής ροής παραμένει εμπόδιο (όπως η δυνατότητα αγοράς κιτ δοκιμών από μεγάλα σούπερ μάρκετ).

Προσωπικός  Γιατρός : Είναι ανάγκη να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής γιατρών

‘’Είναι ανάγκη να οριστεί επακριβώς το ποιες θα είναι οι σχέσεις του προσωπικού γιατρού με τους εγγεγραμμένους σε αυτόν ασφαλισμένους και να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής .’’ λέει ο τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής Μάριος Πυρπασόπουλος.

Nέα Βρετανική Επιστημονική Έρευνα προειδοποιεί τις γυναίκες για τους κινδύνους της φυτοφαγικής διατροφής

Η νέα μελέτη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να κατανοηθεί καλύτερα ο δυνητικός κίνδυνος από τις φυτοφαγικές δίαιτες σε βάθος χρόνου και τι μπορεί να γίνει για να μετριαστούν αυτοί οι κίνδυνοι».

Σεξουαλική δυσλειτουργία, απώλεια μαλλιών που συνδέονται με Μακρά COVID

Ο Haroon, αναπληρωτής κλινικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, λέει ότι ένας λόγος που φάνηκε ότι οι νεότεροι άνθρωποι είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα μακράς διάρκειας COVID μπορεί να είναι ότι οι ηλικιωμένοι με COVID ήταν πιο πιθανό να νοσηλευτούν και δεν συμπεριλήφθηκαν σε αυτή τη μελέτη.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από ευλογιά των πιθήκων από άνθρωπο σε κατοικίδιο

Η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να εξαπλωθεί μέσω στενής, προσωπικής επαφής, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης επαφής με εξάνθημα, ψώρα ή σωματικά υγρά από άτομο με τον ιό ή επαφή με υφάσματα ή αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από κάποιον που έχει τον ιό.