Ρεπορτάζ Υγείας

Έκθεση March of Dimes: Οι πρόωρες γεννήσεις στις ΗΠΑ μειώνονται το 2020

Έκθεση March of Dimes: Οι πρόωρες γεννήσεις στις ΗΠΑ μειώνονται το 2020

Το 2020, ο πρόωρος τοκετός επηρέασε ένα στα 10 βρέφη που γεννήθηκαν στις Η.Π.Α. Τα μωρά που γεννήθηκαν πριν από τις 32 εβδομάδες έχουν υψηλότερα ποσοστά θανάτου και αναπηρίας και ο πρόωρος τοκετός και το χαμηλό βάρος γέννησης αντιπροσώπευαν περίπου το 17% των θανάτων βρεφών.

Έκθεση March of Dimes: Οι πρόωρες γεννήσεις μειώθηκαν κατά 0,1% το 2020, σύμφωνα με νέα έκθεση. Η ετήσια Κάρτα Αναφοράς της March of Dimes βαθμολογεί τις πολιτείες των ΗΠΑ, το Πουέρτο Ρίκο και 100 πόλεις σχετικά με τα ποσοστά πρόωρων γεννήσεων, καθώς και με τους βρεφικούς θανάτους, τις γεννήσεις με καισαρική τομή χαμηλού κινδύνου, την κοινωνική ευπάθεια και άλλους παράγοντες. Η Κάρτα Αναφοράς του 2021 – η οποία περιλαμβάνει πολλές νέες μετρήσεις – διαπίστωσε ότι, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, οι πρόωροι τοκετοί μειώθηκαν ελαφρά στο 10,1% από 10,2%, με τις ΗΠΑ να διατηρούν τον βαθμό «C-». Ωστόσο, τα ποσοστά αυξήθηκαν για τις μαύρες και τις Αμερικανίδες Ινδιάνες/Ιθαγενείς γυναίκες της Αλάσκας και οι θάνατοι μητέρων και οι γυναίκες που υποφέρουν από σοβαρές επιπλοκές υγείας λόγω εγκυμοσύνης συνεχίζουν να αυξάνονται.

Οι ΗΠΑ κατατάσσονται μεταξύ των πιο επικίνδυνων ανεπτυγμένων χωρών για τον τοκετό και η Κάρτα Αναφοράς δείχνει ότι οι μαύρες και οι Αμερικανίδες Ινδιάνες/Ιθαγενείς της Αλάσκας εξακολουθούν να έχουν έως και 60% περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν πρόωρα σε σύγκριση με τις λευκές γυναίκες. Τα ποσοστά πρόωρων γεννήσεων αυξήθηκαν για τις μαύρες μητέρες από 14,25% το 2019 σε 14,36% το 2020, καθώς και για τις μητέρες Αμερικανών Ινδιάνων/Αλάσκας από 11,55% σε 11,61%.

Επιπλέον, τα μαύρα και τα μωρά των Ινδιάνων της Αμερικής/Αλάσκας εξακολουθούν να έχουν διπλάσιες πιθανότητες από τα λευκά μωρά να πεθάνουν πριν από τα πρώτα τους γενέθλια και οι μαύρες γυναίκες έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από τις λευκές ομολόγους τους. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός σημείωσε σε μια συνοδευτική ανακοίνωση ότι περισσότερες από 700 γυναίκες στις ΗΠΑ εξακολουθούν να πεθαίνουν από αίτια που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη κάθε χρόνο – αριθμός που έχει υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία 30 χρόνια. Η τελευταία ανάλυση από τον γενικό χειρουργό δείχνει ότι περίπου 60.000 γυναίκες υποφέρουν από σοβαρή μητρική νοσηρότητα κάθε χρόνο στις Η.Π.Α.

Η March of Dimes είπε ότι η κρίση δεν έχει μία βασική αιτία ή λύση και ότι απαιτούνται περισσότερες πληροφορίες για την καλύτερη κατανόηση της όψιμης πρόωρης γέννησης και των δεδομένων κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

«Ενώ έχουμε δει μια μικρή βελτίωση στους πρόωρους τοκετούς και στους βρεφικούς θανάτους, οι έγχρωμες κοινότητες εξακολουθούν να επηρεάζονται δυσανάλογα», δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος CEO της March of Dimes, Stacey Stewart. “Βλέπουμε αυτές τις ίδιες ανισότητες με την υγεία της μητέρας και είναι αποτέλεσμα ενός πολύπλοκου πλέγματος παραγόντων που τροφοδοτούν αυτό το χάσμα ισότητας στον τομέα της υγείας.

Γνωρίζουμε ό,τι είναι δυνατό για κάθε οικογένεια να έχει ένα υγιές ξεκίνημα και πρέπει να εργαστούμε μαζί για να αλλάξουμε την πορεία αυτής της κρίσης για να διασφαλίσουμε ότι θα το κάνουν όλοι». Μόνο το Βερμόντ κέρδισε βαθμό “Α”. Πρόωρος τοκετός είναι όταν ένα μωρό γεννιέται πριν από τις 37 εβδομάδες εγκυμοσύνης, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Βελτίωση των ποσοστών πρόωρων γεννήσεων στις ΗΠΑ.

Το 2020, ο πρόωρος τοκετός επηρέασε ένα στα 10 βρέφη που γεννήθηκαν στις Η.Π.Α. Τα μωρά που γεννήθηκαν πριν από τις 32 εβδομάδες έχουν υψηλότερα ποσοστά θανάτου και αναπηρίας και ο πρόωρος τοκετός και το χαμηλό βάρος γέννησης αντιπροσώπευαν περίπου το 17% των θανάτων βρεφών. Όσοι επιζήσουν, σημειώνει το πρακτορείο, μπορεί να έχουν προβλήματα αναπνοής και σίτισης, προβλήματα ακοής και όρασης, αναπτυξιακή καθυστέρηση και εγκεφαλική παράλυση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Υπερηχογράφημα προβλέπει τον πρόωρο τοκετό

Έγκριση τον εμβολιασμό κατά την εγκυμοσύνη από την Αμερικανική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής

Πώς η νανοτεχνολογία αποτρέπει τους πρόωρους τοκετούς

Η προωρότητα σχετίζεται με καρδιακή ανεπάρκεια στην παιδική/εφηβική ηλικία

Επιβαρυντικός παράγοντας η ρύπανση για τα έμβρυα

Το κάπνισμα δεν ευθύνεται 100% για τους πρόωρους τοκετούς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Νέα επιδείνωση του καιρού από αύριο βράδυ

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Νέα πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο το βράδυ σύμφωνα με σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία και το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού.

Στο μέλλον ίσως να μπορείτε να επιλέξετε την ανάπλαση ιστών αντί της απονεύρωσης

Ο Dr. Van Dyke εξήγησε: "επειδή η εφαρμογή του RvE1 στον οδοντικό πολφό προάγει τον σχηματισμό του τύπου των βλαστικών κυττάρων που μπορούν να διαφοροποιηθούν σε οδοντίνη (δόντι), οστό, χόνδρο ή λίπος, η τεχνολογία αυτή έχει τεράστιες δυνατότητες για τον τομέα της αναγεννητικής ιατρικής πέρα από τους ιστούς στα δόντια. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη οστών σε άλλα μέρη του σώματος".

Γρίπη χοίρων: Τι ακολουθεί μετά το 1ο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Βρετανία;

Γρίπη χοίρων: Οι χοίροι είναι μια κοινή πηγή νέων στελεχών γρίπης, επειδή μπορούν να κολλήσουν ιούς γρίπης από ανθρώπους και πτηνά που στη συνέχεια αναμειγνύονται και δημιουργούν νέες εκδοχές.

Η γρίπη βρίσκεται σε άνοδο, ενώ οι λοιμώξεις από RSV μπορεί να κορυφώνονται, λένε οι αξιωματούχοι υγείας των ΗΠΑ

Οι αξιωματούχοι υγείας της Μασαχουσέτης δήλωσαν ότι υπήρξε μια μέτρια αύξηση της πνευμονίας στα παιδιά, αλλά ότι είναι κατάλληλη για την εποχή. Στην Κίνα σημειώθηκε πρόσφατα αύξηση των αναπνευστικών ασθενειών, την οποία οι εκεί υγειονομικοί αξιωματούχοι απέδωσαν στη γρίπη και σε άλλες συνήθεις αιτίες.

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού από αύριο το απόγευμα

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Τριπλάσια τα κρούσματα πνευμονίας στη Δανία σε σχέση με τον Οκτώβριο - Παρόμοιες αναφορές και στη Σουηδία

Αν και προκαλεί ήπιες λοιμώξεις, μπορεί να έχει σοβαρές επιπλοκές που απαιτούν νοσηλεία στο νοσοκομείο. Σε μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες, οι λοιμώξεις από μυκόπλασμα μοιάζουν συνήθως με κρυολόγημα και μπορεί να περιλαμβάνουν πονόλαιμο, πυρετό, πονοκέφαλο ή βήχα που διαρκεί για εβδομάδες έως μήνες, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).