Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

ΕΚΑΒ: Πώς θα επανδρώνονται τα πληρώματα των ασθενοφόρων στα νησιά σε περιόδους κρίσης;

ΕΚΑΒ: Πώς θα επανδρώνονται τα πληρώματα των ασθενοφόρων στα νησιά σε περιόδους κρίσης;

ΕΚΑΒ: Σε περιόδους έκτακτης ανάγκης ή αυξημένων απαιτήσεων υπηρεσιών, όταν το προσωπικό του ΕΚΑΒ είναι ανεπαρκές για τη στελέχωση ασθενοφόρων, το ΔΣ του ΕΚΑΒ μπορεί κατ' εξαίρεση να αποφασίσει να συμπληρώσει τα πληρώματα με έναν φοιτητή ΙΕΚ ΕΚΑΒ που έχει ολοκληρώσει επιτυχώς το θεωρητικό μέρος των σπουδών του.

Ανησυχία για την επαρκή στελέχωση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ επικρατεί και φέτος, ιδιαίτερα με την υψηλή κίνηση που αναμένεται στα νησιά και τους ηπειρωτικούς τουριστικούς προορισμούς. Οι προσπάθειες στρατολόγησης συχνά αποδεικνύονται μάταιες λόγω των χαμηλών μισθών και της δυσκολίας εύρεσης στέγης σε περιοχές μακριά από τα σπίτια των διασωστών. Όπως συνέβη και το περασμένο καλοκαίρι, σε περιοχές της χώρας όπου δεν υπάρχουν μονάδες του ΕΚΑΒ, αναμένεται να αξιοποιηθούν μικτά πληρώματα με συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων. Επιπλέον, για πρώτη φορά, οι απόφοιτοι ΙΕΚ μπορούν να πραγματοποιήσουν άμισθη πρακτική εκπαίδευση ως μέλη πληρωμάτων ασθενοφόρων.

Η διάταξη αυτή περιλαμβάνεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την ενίσχυση της προστασίας των καταναλωτών. Η τροπολογία αναφέρει: «Σε περιόδους έκτακτης ανάγκης ή αυξημένων απαιτήσεων υπηρεσιών, όταν το προσωπικό του ΕΚΑΒ είναι ανεπαρκές για τη στελέχωση ασθενοφόρων, το ΔΣ του ΕΚΑΒ μπορεί κατ’ εξαίρεση να αποφασίσει να συμπληρώσει τα πληρώματα με έναν φοιτητή ΙΕΚ ΕΚΑΒ που έχει ολοκληρώσει επιτυχώς το θεωρητικό μέρος των σπουδών του. Ο μαθητής δεν έχει την απαιτούμενη επαγγελματική άδεια οδήγησης (Κατηγορία Β), θα του ανατεθούν καθήκοντα συνοδηγού.»

Οι μαθητές θα συμμετέχουν σε πληρώματα ασθενοφόρων ως μέρος της πρακτικής τους εκπαίδευσης, που σημαίνει ότι δεν θα πληρώνονται. Σύμφωνα με πηγές, οι φοιτητές στελεχώνουν ήδη σε ορισμένες περιπτώσεις ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, που συχνά τοποθετούνται ως επικουρικοί εργαζόμενοι πριν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Ως εκ τούτου, η νέα αυτή ρύθμιση θεωρείται πολύ σημαντική από τα στελέχη του ΕΚΑΒ, που πιστεύουν ότι οι απόφοιτοι έχουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να είναι μέρος των ομάδων ασθενοφόρων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Με 7 νέα ασθενοφόρα εξοπλίζονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

ΜΙΝΩΑΣ 2024: Με συμμετοχή του ΕΚΑΒ ολοκληρώθηκε η πλήρους ανάπτυξης άσκηση πεδίου στην Κρήτη

Βραβεύτηκε για την προσφορά του στο ΕΚΑΒ ο Άδωνις Γεωργιάδης

Συνάντηση του Προέδρου του ΕΚΑΒ με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυναικοκτονία Αλεξανδρούπολη: Σκότωσε την σύζυγό του με κατσαβίδι

Γυναικοκτονία Αλεξανδρούπολη: Παρά τις πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργού Δικαιοσύνης για αυστηροποίηση των ποινών και της διαδικασίας για θύτες ενδοοικογενειακής βίας, ένα ακόμη τραγικό συμβάν έρχεται να προστεθεί στον ήδη πολύ βαρύ απολογισμό για το 2024.

Τα φάρμακα για τον διευρυμένο προστάτη μπορεί επίσης να προστατεύσουν από την άνοια με σωμάτια Lewy

"Εάν η τεραζοσίνη και αυτά τα παρόμοια φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση αυτής της εξέλιξης - αν όχι στην πλήρη πρόληψη της νόσου - αυτό θα ήταν σημαντικό για τη διατήρηση της γνωστικής λειτουργίας και της ποιότητας ζωής σε άτομα με άνοια με Lewy Bodies DLB", λέει ο Simmering.

Κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα, οι υψηλές εσωτερικές θερμοκρασίες μπορεί επίσης να αποδειχθούν επικίνδυνες

«Πρέπει να σκεφτούμε τρόπους για να κάνουμε τα οικιστικά περιβάλλοντα πιο ασφαλή», είπε η Σχοινάσι. «Οι άνθρωποι που δεν έχουν πόρους και κοινωνική υποστήριξη θα είναι οι άνθρωποι που θα φέρουν το βάρος σε ένα κύμα καύσωνα».

Η διαταραχή χρήσης κάνναβης κατά την εγκυμοσύνη αυξάνεται κατά περισσότερο από 20% μετά τη νομιμοποίησή της στον Καναδά

"Η μελέτη μας υπογραμμίζει τη σημασία του καθολικού ελέγχου για καρδιαγγειακά νοσήματα. Επιπλέον, οι έγκυες γυναίκες με ιστορικό διαταραχής κάνναβης μπορεί να ωφεληθούν από τον επαναλαμβανόμενο έλεγχο και την ad-hoc συμβουλευτική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης."

Το περπάτημα φέρνει τεράστια οφέλη για τον πόνο στη μέση, σύμφωνα με μελέτη

Για να βασιστεί σε αυτά τα ευρήματα, η ομάδα ελπίζει τώρα να διερευνήσει πώς μπορούν να ενσωματώσουν την προληπτική προσέγγιση στη συνήθη φροντίδα ασθενών που εμφανίζουν υποτροπιάζουσα οσφυαλγία.

ΕΟΔΥ: 5 θάνατοι από Covid & 12 διασωληνώσεις - 1 αναδρομικός θάνατος από γρίπη

ΕΟΔΥ: Καταγράφηκε ένα νέο σοβαρό κρούσμα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ενώ δηλώθηκε αναδρομικά ένα σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ με ημερομηνία εισαγωγής εντός της εβδομάδας 23/2024. Επιπλέον, δηλώθηκε αναδρομικά ένας θάνατος.

Close Icon