Ρεπορτάζ Υγείας

ΕΙΝΑΠ: Δραματική η κατάσταση στα Νοσοκομεία «Αττικόν», «Ευαγγελισμός» και «Νίκαιας»

ΕΙΝΑΠ: Δραματική η κατάσταση στα Νοσοκομεία «Αττικόν», «Ευαγγελισμός» και «Νίκαιας»

ΕΙΝΑΠ: «Δραματικές ελλείψεις» - ακόμη και στο δίκτυο παροχής οξυγόνου - στα νοσοκομεία «Αττικόν», «Ευαγγελισμός» και «Νίκαιας» καταγγέλουν δια επιστολών προς τις αρμόδιες ΥΠΕ και το υπουργείο Υγεία οι γιατροί και ζητούν επαρκή χρηματοδότηση, πρόσληψη προσωπικού και βελτίωση των υποδομών.

Δια 3 ανοικτών επιστολών προς τις αρμόδιες ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας, το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ καταγγέλει «δραματικές ελλείψεις» – ακόμη και σε οξυγόνο – στα νοσοκομεία «Αττικόν», «Ευαγγελισμός» και «Νίκαιας» και ζητά επαρκή χρηματοδότηση, πρόσληψη προσωπικού και βελτίωση των υποδομών.

Πρόβλημα με τις παροχές οξυγόνου στο Κρατικό Νίκαιας

Ειδικότερα το προεδρείο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) καταγγέλλει πολύ σοβαρές δυσλειτουργίες και πρόβλημα με τις παροχές οξυγόνου στους θαλάμους νοσηλείας ασθενών με κορωνοϊό στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και ζητά επάρκεια σε γιατρούς και νοσηλευτές καθώς και βελτίωση των υποδομών. “Λόγω του αριθμού και της βαρύτητας των περιστατικών που απαιτούν οξυγονοθεραπεία με πολύ υψηλές ροές, αλλά και του απαράδεκτου φαινομένου της πολυήμερης νοσηλείας διασωληνωμένων ασθενών σε κοινούς θαλάμους αντί για άμεση μεταφορά σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, το δίκτυο οξυγόνου του νοσοκομείου δεν επαρκεί”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΙΝΑΠ στην επιστολή της.

Ποια είναι η κατάσταση σε «Αττικόν» και «Ευαγγελισμό»

“Αττικόν”

Όπως αναφέρει η Ένωση, «η κατάσταση στο «Αττικόν» έχει γίνει μη διαχειρίσιμη λόγω της έξαρσης που έχει παρατηρηθεί στα κρούσματα της πανδημίας και τη μετατροπή κλινικών του νοσοκομείου σε κλινικές COVID. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το νοσοκομείο να μην επαρκεί και να έχει μόνιμα τους διαδρόμους γεμάτους με νοσηλευόμενους ασθενείς». Την ίδια ώρα, προσθέτει ότι «μεγάλος αριθμός θέσεων στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό εξακολουθούν, παρά τις αυξημένες ανάγκες, να μην προκηρύσσονται και να παραμένουν κενές. Το ανεπαρκές υπάρχον προσωπικό οδηγείται σε εξοντωτική υπερεργασία, προσπαθώντας να καλύψει -στόχος ακατόρθωτος- τις αυξημένες ανάγκες για παροχή υπηρεσιών υγείας».

Σχετικά με την οδηγία για αναστολή του 80% των τακτικών χειρουργείων, η Ένωση, σημειώνει ότι οδηγεί σε νέες καθυστερήσεις  και επιβαρύνει την υγεία του γενικού πληθυσμού.

“Ευαγγελισμός”

Η Ένωση κάνει λόγο για απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις πνευμονολογικές κλινικές του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, που έχουν φτάσει στο σημείο να νοσηλεύουν τριπλάσιο αριθμό ασθενών από την δυναμική των κλινών τους και αυτό χωρίς καμία ενίσχυση σε προσωπικό με αποτέλεσμα ένας γιατρός να εφημερεύει για πάνω από 50 ασθενείς! Ως εκτούτου, οι γιατροί «απαιτούν»να διοριστούν οι συνάδελφοί τους που βρίσκονται σε αναμονή για έναρξη ειδικότητας πνευμονολογίας και να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των επικουρικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σταματήστε να εργαλειοποιείτε την επιστήμη λέει ο Τσιόδρας

Το κύμα της Όμικρον και η πίεση στο σύστημα υγείας

Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»: Kαμία ενίσχυση από το Γ.Ν.Ν.Θ. «ΣΩΤΗΡΙΑ» ή από άλλη Μονάδα Υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι περισσότεροι άνθρωποι επιστρέφουν στις δοκιμές COVID-19

Ωστόσο, η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι η επίγνωση του πού μπορούν να αγοράσουν τεστ πλευρικής ροής παραμένει εμπόδιο (όπως η δυνατότητα αγοράς κιτ δοκιμών από μεγάλα σούπερ μάρκετ).

Προσωπικός  Γιατρός : Είναι ανάγκη να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής γιατρών

‘’Είναι ανάγκη να οριστεί επακριβώς το ποιες θα είναι οι σχέσεις του προσωπικού γιατρού με τους εγγεγραμμένους σε αυτόν ασφαλισμένους και να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής .’’ λέει ο τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής Μάριος Πυρπασόπουλος.

Nέα Βρετανική Επιστημονική Έρευνα προειδοποιεί τις γυναίκες για τους κινδύνους της φυτοφαγικής διατροφής

Η νέα μελέτη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να κατανοηθεί καλύτερα ο δυνητικός κίνδυνος από τις φυτοφαγικές δίαιτες σε βάθος χρόνου και τι μπορεί να γίνει για να μετριαστούν αυτοί οι κίνδυνοι».

Σεξουαλική δυσλειτουργία, απώλεια μαλλιών που συνδέονται με Μακρά COVID

Ο Haroon, αναπληρωτής κλινικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, λέει ότι ένας λόγος που φάνηκε ότι οι νεότεροι άνθρωποι είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα μακράς διάρκειας COVID μπορεί να είναι ότι οι ηλικιωμένοι με COVID ήταν πιο πιθανό να νοσηλευτούν και δεν συμπεριλήφθηκαν σε αυτή τη μελέτη.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από ευλογιά των πιθήκων από άνθρωπο σε κατοικίδιο

Η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να εξαπλωθεί μέσω στενής, προσωπικής επαφής, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης επαφής με εξάνθημα, ψώρα ή σωματικά υγρά από άτομο με τον ιό ή επαφή με υφάσματα ή αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από κάποιον που έχει τον ιό.