Ρεπορτάζ Υγείας

Ειδικός Ματιών: Κυκλοφορεί τραγούδι για τη σημασία των οφθαλμικών εξετάσεων

Ειδικός Ματιών: Κυκλοφορεί τραγούδι για τη σημασία των οφθαλμικών εξετάσεων

Με το γλαύκωμα πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν τι συμβαίνει μέχρι να χάσουν ένα σημαντικό μέρος της περιφερειακής όρασης.

Ειδικός Ματιών: Οι οφθαλμικές εξετάσεις είναι εξαιρετικά σημαντικές καθώς οι άνθρωποι γερνούν για την πρόληψη της τύφλωσης από καταρράκτη, γλαύκωμα, αμφιβληστροειδοπάθεια και εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και για τη μείωση της καταπόνησης των ματιών με τη σωστή διόρθωση γυαλιών.Αυτό είναι ένα θέμα που είναι σημαντικό για τον οφθαλμίατρο της Νέας Υόρκης, Δρα Daniel Laroche, αναπληρωτή καθηγητή Οφθαλμολογίας, εκπαιδευμένο στον Σύνδεσμο Ivy, και πιστοποιημένο από το διοικητικό συμβούλιο.

Ο Laroche στοχεύει να βοηθήσει τους ανθρώπους να κατανοήσουν και να αποτρέψουν τους κινδύνους σοβαρών οφθαλμικών παθήσεων που μπορεί να εμφανιστούν μετά την ηλικία των 40 ετών.

Για αυτό επέλεξε ένα δημοφιλές μέσο – το τραγούδι.

Εκτός από επαγγελματίας ιατρός, ο Δρ Laroche είναι πολυτάλαντος και έχει γράψει ένα τραγούδι με τις φωνές δύο ασθενών του για την αύξηση της ευαισθητοποίησης για το γλαύκωμα και τον καταρράκτη που ονομάζεται ” Πίεση των ματιών Eye Pressure”.

Το τραγούδι είναι διαθέσιμο τόσο σε αγγλική όσο και σε κρεολική έκδοση. Και οι δύο αυτές εκδόσεις ανοίγουν στο YouTube.

Το κύριο μέλημα είναι με εκείνους που δεν είχαν ποτέ πρόβλημα με την όρασή τους.

Έχει διαπιστωθεί ότι περίπου στην ηλικία των 40 ετών όλα τα άτομα θα πρέπει να προγραμματίζουν τακτικά ραντεβού οφθαλμικής φροντίδας.

Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα καθώς μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης τέτοιου τύπου που δεν γνωρίζουν καν. Η πιο κοινή διαταραχή της όρασης καθώς οι άνθρωποι γερνούν είναι η πρεσβυωπία, η οποία είναι η ανάγκη για γυαλιά ανάγνωσης.

Ωστόσο, πολύ πιο σοβαρές παθήσεις όπως το γλαύκωμα, ο καταρράκτης, η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και η αμφιβληστροειδοπάθεια μπορούν να αρχίσουν να εμφανίζονται μεταξύ των ηλικιών 40 και 70 ετών.

Η πιο συχνή πάθηση είναι το γλαύκωμα. Αυτή είναι μια πάθηση των ματιών όπου το οπτικό νεύρο, το οποίο συνδέει το μάτι με τον εγκέφαλο, καταστρέφεται. Συνήθως προκαλείται από συσσώρευση υγρού στο μπροστινό μέρος του ματιού

Το γλαύκωμα είναι μια ασθένεια του ματιού που χαρακτηρίζεται από τρία συστατικά:

  1. Βλάβη και απώλεια των γαγγλιακών κυττάρων του αμφιβληστροειδούς και του οπτικού νεύρου που περιγράφεται ως βεντούζα.
  2. Απώλεια οπτικού πεδίου.
  3. Συνήθως αυξημένη οφθαλμική πίεση (η μέση φυσιολογική οφθαλμική πίεση είναι 15 mmHG, η μέση ενδοφθάλμια πίεση σε ασθενείς με γλαύκωμα χωρίς θεραπεία είναι 18 mmHG.).

Με το γλαύκωμα πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν τι συμβαίνει μέχρι να χάσουν ένα σημαντικό μέρος της περιφερειακής όρασης.

Ο Laroche λέει στην Digital Journal: «Με την πάροδο του χρόνου, αυτές οι ασθένειες μπορεί να οδηγήσουν σε τύφλωση, επομένως είναι καλύτερο να τις αντιμετωπίσετε το συντομότερο δυνατό.

Έχουμε νέες θεραπείες με προηγούμενες χειρουργικές επιλογές που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση (ή στην αποκατάσταση) της όρασής τους με ταχύτερους χρόνους αποκατάστασης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Καταρράκτης: Οι πιθανότητες να γίνει άνοια μια αναστρέψιμη απώλεια όρασης

Πόσο συχνή είναι η απόφραξη φλέβας του αμφιβληστροειδούς σε ασθενείς Covid

Μπορούν τα γυαλιά υψηλής τεχνολογίας να νικήσουν το γλαύκωμα;

Απαραίτητος ο περιοδικός οφθαλμολογικός έλεγχος στα άτομα με διαβήτη

Διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια: Πρόληψη και αντιμετώπιση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το tweet της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας για εστιατόριο της Ταϊβάν προκαλεί γελοιοποίηση στο διαδίκτυο

Το tweet της Κυριακής απέχει πολύ από την πρώτη φορά που οι διπλωμάτες του Πεκίνου σήκωσαν τα φρύδια με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που η δική τους κυβέρνηση απαγορεύει.

Monkeypox στην Αμερική: Ποιος κινδυνεύει και γιατί

Ο Γκάουντερ είπε ότι ορισμένα θέατρα στη Νέα Υόρκη, για παράδειγμα, εξετάζουν πώς θα μπορούσαν να προστατεύσουν τους εργαζομένους τους από πιθανές μολύνσεις από ευλογιά των πιθήκων μέσω επαφής με κοινά κοστούμια.

Συμβούλεψε τους νέους να κάνουν ένα τεστ κορωνοϊού πριν επιστρέψουν στα σπίτια τους μετά τις καλοκαιρινές τους διακοπές η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ υπογράμμισε ότι πλέον δεν μιλάμε για ανοσία της αγέλης και θύμισε ότι οι ειδικοί ανέφεραν πως μια πανδημία κρατά από 3 έως και 5 χρόνια, και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν θα εμφανιστεί κάποια μετάλλαξη – έκπληξη.

Οποιαδήποτε επίθεση σε πυρηνικό εργοστάσιο είναι «αυτοκτονική», λέει ο Γκουτέρες

«Βρισκόμαστε μάρτυρες μιας ριζοσπαστικοποίησης στη γεωπολιτική κατάσταση που κάνει τον κίνδυνο ενός πυρηνικού πολέμου ξανά κάτι που δεν μπορούμε να ξεχάσουμε εντελώς», είπε.

Η Κίνα συνεχίζει τις στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν

«Εάν η μάχη περιορίζεται στην περιοχή ακριβώς γύρω από την Ταϊβάν, το σημερινό κινεζικό ναυτικό είναι ένας επικίνδυνος αντίπαλος – και αν οι Αμερικανοί και οι Ιάπωνες δεν επέμβουν για κάποιο λόγο, τα πράγματα θα είναι δύσκολα για την Ταϊβάν».