αυτοφροντίδα

Ηλικία άνω των 40: Γιατί οι οφθαλμολογικές εξετάσεις έχουν σημασία

Ηλικία άνω των 40: Γιατί οι οφθαλμολογικές εξετάσεις έχουν σημασία

Έχουμε νέες θεραπείες με προηγούμενες χειρουργικές επιλογές που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση (ή στην αποκατάσταση) της όρασής τους με ταχύτερους χρόνους αποκατάστασης».

Ηλικία άνω των 40: Οι οφθαλμολογικές εξετάσεις είναι εξαιρετικά σημαντικές καθώς οι άνθρωποι γερνούν για την πρόληψη της τύφλωσης από καταρράκτη, γλαύκωμα, αμφιβληστροειδοπάθεια και εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Επιπλέον, οι οφθαλμικές εξετάσεις είναι απαραίτητες προκειμένου να μειωθεί η καταπόνηση των ματιών με τη σωστή διόρθωση γυαλιών. Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Καθηγητή Οφθαλμολογίας Dr. Daniel Laroche, MD, είναι σημαντικό οι άνθρωποι να κατανοούν και να αναλαμβάνουν δράση για να αποτρέψουν τους κινδύνους σοβαρών οφθαλμικών παθήσεων που μπορεί να εμφανιστούν μετά την ηλικία των 40 ετών.

Η πιο κοινή οφθαλμική πάθηση είναι το γλαύκωμα, το οποίο είναι μια ασθένεια του ματιού που χαρακτηρίζεται από τρία συστατικά: 1. Βλάβη και απώλεια των γαγγλιακών κυττάρων του αμφιβληστροειδούς και του οπτικού νεύρου που περιγράφεται ως βεντούζα.

  1. Απώλεια οπτικού πεδίου.
  2. Συνήθως αυξημένη οφθαλμική πίεση (η μέση κανονική πίεση των ματιών είναι 15 mmHG).

Ως εκ τούτου, μια οφθαλμολογική εξέταση είναι σημαντική επειδή η απώλεια της όρασης συμβαίνει αργά από το περιφερειακό στο κεντρικό.

Ως εκ τούτου, πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν καν ό,τι συμβαίνει μέχρι να χάσουν ένα σημαντικό μέρος της περιφερειακής όρασης.

Η πιο αναγνωρίσιμη αιτία αυτής της αυξημένης πίεσης είναι η σχετιζόμενη με την ηλικία διεύρυνση του φακού στο μάτι.

Για αυτούς τους λόγους, τα άτομα που δεν αντιμετώπισαν ποτέ προβλήματα με την όρασή τους θα πρέπει να ξεκινούν τακτικά ραντεβού με οφθαλμική φροντίδα γιατί μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης που δεν γνωρίζουν. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα καθώς οι άνθρωποι γερνούν για παθήσεις όπως το γλαύκωμα, ο καταρράκτης, η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και η αμφιβληστροειδοπάθεια που μπορεί να αρχίσουν να εμφανίζονται μεταξύ των ηλικιών 40 και 70 ετών.

Ο Δρ Laroche είναι πολυτάλαντος και έγραψε ένα τραγούδι με τις φωνές δύο ασθενών του για να αυξήσει την επίγνωση του γλαυκώματος και του καταρράκτη που ονομάζεται «Πίεση των ματιών».

Ο Δρ Laroche εξηγεί: «Με την πάροδο του χρόνου, αυτές οι ασθένειες μπορεί να οδηγήσουν σε τύφλωση, επομένως είναι καλύτερο να τις αντιμετωπίσετε το συντομότερο δυνατό.

Έχουμε νέες θεραπείες με προηγούμενες χειρουργικές επιλογές που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση (ή στην αποκατάσταση) της όρασής τους με ταχύτερους χρόνους αποκατάστασης».

Ο ειδικός εξηγεί ότι όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει να ελέγχονται τακτικά για γλαύκωμα στο πλαίσιο μιας ιατρικής οφθαλμολογικής εξέτασης που περιλαμβάνει γονιοσκόπηση (εξέταση της γωνίας παροχέτευσης), μέτρηση ενδοφθάλμιας πίεσης με τονομετρία επιφανείας Goldmann και εξέταση διασταλμένου οπτικού νεύρου.

Η LaRoche προσθέτει περαιτέρω: «Η όραση ή η ανθρώπινη όραση είναι μια από τις πιο σημαντικές αισθήσεις. Προστατεύοντας τα μάτια, οι άνθρωποι θα μειώσουν την πιθανότητα τύφλωσης και απώλειας όρασης, ενώ παράλληλα θα παραμείνουν στην κορυφή των αναπτυσσόμενων οφθαλμικών παθήσεων, όπως το γλαύκωμα και ο καταρράκτης».

Η νεότερη και ασφαλέστερη πρώιμη χειρουργική επέμβαση καταρράκτη και η μικροεπεμβατική χειρουργική επέμβαση γλαυκώματος μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της τύφλωσης από το γλαύκωμα, να βελτιώσουν την όραση και να μειώσουν την ανάγκη για σταγόνες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Φροντίστε την υγεία των ματιών σας με απλές κινήσεις

Αυξάνεται ο κίνδυνος για προβλήματα όρασης στα παιδιά από τον διαβήτη τύπου 2

Διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια: Πρόληψη και αντιμετώπιση

Σειρά εξετάσεων προληπτικού ελέγχου για γυναίκες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το αντηλιακό βοηθά στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης και του καρκίνου του δέρματος:

Η Rigel προτείνει λοσιόν ψύξης που περιέχουν μενθόλη και 1% κρέμα υδροκορτιζόνης για τη θεραπεία της φλεγμονής καθώς και ασπιρίνη για τη θεραπεία τυχόν οιδήματος, ερυθρότητας ή ενόχλησης.

Συμβουλές για την ασφάλεια των πυροτεχνημάτων της 4ης Ιουλίου: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Έχετε έναν κουβά με νερό ή σωλήνα κήπου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Τοποθετήστε το βεγγαλικό σε έναν κουβά με νερό μετά τη χρήση. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά φορούν παπούτσια γύρω από πυροτεχνήματα.

Οι αναζητήσεις για την «αποφυγή κλοπής ταυτότητας» για ασφαλή ταξίδια έχουν ολοκληρωθεί

Απευθυνθείτε στις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου: Ορισμένες τράπεζες μπορεί να σας υποχρεώσουν να τους δείξετε μια αναφορά της αστυνομίας προτού σας αποζημιώσουν για τυχόν δόλιες χρεώσεις ή αναλήψεις.

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το συχνό «τσιμπολόγημα»

Γι’ αυτό, προνοήσατε και προετοιμαστείτε πριν πάτε στη δουλειά. Αν δεν έχετε χρόνο το πρωί, κάντε το από το προηγούμενο βράδυ. Πάρτε μαζί σας ξηρούς καρπούς χωρίς αλάτι, φρούτα, λαχανικά και προϊόντα ολικής αλέσεως. Αυτά θα σας κρατήσουν χορτάτους με λιγότερες θερμίδες και περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Έχετε βρεθεί θετικός στην COVID-19. Και τώρα τι;

Θα πρέπει επίσης να πείτε στις στενές σας επαφές ότι βγήκατε θετικοί και ότι μπορεί να έχουν εκτεθεί στον κορωνοϊό. Θυμηθείτε, ένα μολυσμένο άτομο μπορεί να αρχίσει να μεταδίδει τον ιό έως και δύο ημέρες πριν εμφανίσει συμπτώματα ή βγει θετικό.

Όταν τρέχουμε να προλάβουμε πράγματα ενώ το 24ωρο δεν δύναται να επεκταθεί

Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε υπερβολικά αισιόδοξοι για τον μελλοντικό μας χρόνο. Πιστεύουμε λανθασμένα ότι αύριο θα είναι μια μεγαλύτερη σε διάρκεια μέρα. Πρόκειται φυσικά για μια πλάνη.

Πώς να μειώσουμε με φυσικό τρόπο τα επίπεδα του ουρικού οξέως

Ορισμένα φάρμακα και συμπληρώματα μπορούν επίσης να προκαλέσουν συσσώρευση ουρικού οξέος στο αίμα. Σε αυτά περιλαμβάνονται η ασπιρίνη, βιταμίνη Β-3 (νιασίνη), τα διουρητικά, φάρμακα που καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα και φάρμακα χημειοθεραπείας. Εάν πρέπει να πάρετε κάποιο από αυτά τα φάρμακα και έχετε υπερουριχαιμία, ο γιατρός σας μπορεί να συνεργαστεί μαζί σας για να βρείτε μια καλή εναλλακτική λύση.