Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

ΕΦΚΑ οφειλές: Χωρίς ιατρική ασφάλιση από 1η Μαρτίου λόγω οφειλών στο ΕΦΚΑ πολλοί ασφαλισμένοι

ΕΦΚΑ οφειλές: Χωρίς ιατρική ασφάλιση από 1η Μαρτίου λόγω οφειλών στο ΕΦΚΑ πολλοί ασφαλισμένοι

ΕΦΚΑ οφειλές: Μονόδρομος η ρύθμιση καθώς εκατοντάδες μικρομεσαίοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σε μία περίοδο που οι μικρομεσαίοι δίνουν τη μάχη της επιβίωσης έχοντας να παλέψουν με «Θεούς και δαίμονες» εξαιτίας των οικονομικών υποχρεώσεων που απορρέουν από ασφαλιστικό, φορολογικό, κόστος ενέργειας και κόστος παραγωγής, εκατοντάδες είναι εκείνοι που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από 1η Μαρτίου λόγω οφειλών στον ΕΦΚΑ. «Κανένας μη μισθωτός δεν πρέπει να μείνει χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη», επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Μαγνησίας Σεραφείμ Μαουσίδης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη δυσκολία εξόφλησης οφειλών και τον κίνδυνο απώλειας της ασφαλιστικής ικανότητας.

Ο κ. Μαουσίδης επισημαίνει ότι είναι αναγκαία μία ρύθμιση για τις οφειλές Υγείας, προκειμένου να συνεχίσουν να έχουν ασφαλιστική ικανότητα και ταυτόχρονα να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς τον ΕΦΚΑ όλοι οι ασφαλισμένοι. «Είναι γνωστό ότι πολλοί επαγγελματίες αντιμετωπίζουν δυσκολία εξόφλησης των οφειλών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Το υπουργείο Εργασίας απαιτεί την πληρωμή των οφειλών που έχουν προς τον ΕΦΚΑ και σε περίπτωση που αυτή δεν γίνει τότε όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δεν είναι δυνατόν να στερηθούν συνάδελφοι την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη διότι έχουν χρέη, όχι επειδή είναι κακοπληρωτές αλλά επειδή έχουν εγγενή αδυναμία να ανταπεξέλθουν εγκαίρως στις υποχρεώσεις τους», προσθέτει ο ίδιος. Η ΟΕΒΕΜ όπως και η ΓΣΕΒΕΕ έχουν θέσει το θέμα να υπάρξει μία νέα, πιο γενναία, ρύθμιση των οφειλών, ωστόσο το αίτημά τους δεν έχει εισακουστεί. Επικαλούνται τις ειδικές συνθήκες στην αγορά λόγω της παρατεταμένης ακρίβειας, της μείωσης της κατανάλωσης και της έλλειψης ρευστότητας, ώστε να αιτιολογήσουν το αίτημα να υπάρξει μία νέα ρύθμιση.

«Εχουμε ζητήσει να γίνει ρύθμιση για τις οφειλές υγείας, έτσι ώστε να συνεχίσουν να έχουν ασφαλιστική ικανότητα οι συνάδελφοι που οφείλουν, προκειμένου να μη βρεθούν σε αδιέξοδο», η άποψη που διατυπώνει ο αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΜ προειδοποιώντας εμμέσως πλην σαφώς πως σε διαφορετική περίπτωση πολλοί θα βρεθούν επί ξύλου κρεμάμενοι να αναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να επισκεφτούν πλέον ιδιώτες γιατρούς, αφού δεν θα έχουν τη δυνατότητα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μέσω του ταμείου τους. ‘Δεν είναι δυνατόν να στερηθούν συνάδελφοι την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη διότι έχουν χρέη, όχι επειδή είναι κακοπληρωτές αλλά επειδή έχουν εγγενή αδυναμία να ανταπεξέλθουν εγκαίρως στις υποχρεώσεις τους!”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΦΚΑ ΔΥΠΑ: Χάρτης πληρωμών για τα ασφαλιστικά ταμεία 12-16/02

ΕΦΚΑ ΔΥΠΑ: Χάρτης πληρωμών από τα ασφαλιστικά ταμεία 05-09/02

Μεταφορά των ΚΕΠΑ από τον e-ΕΦΚΑ στο ΕΚΑ μέχρι το 2030

ΕΦΚΑ ΔΥΠΑ: Χάρτης πληρωμών από τα ασφαλιστικά ταμεία για 29/01-02/02

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ετήσια συνάντηση ASCO 2024: Η φροντίδα των ασθενών βρίσκεται στο επίκεντρο

Όσοι συμμετέχουν αυτοπροσώπως μπορούν επίσης να εγγραφούν χωριστά για δύο εργαστήρια: "Γονιδιωματική 101 για Ογκολόγους" και "Πλοήγηση στην επικοινωνία με σοβαρά άρρωστους ασθενείς". Άλλες προβεβλημένες συνεδρίες περιλαμβάνουν 21 πάνελ βασισμένα σε περιπτώσεις με διαδραστική δημοσκόπηση κοινού και κοινές συνεδρίες με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, την Αμερικανική Ένωση για την Έρευνα για τον Καρκίνο και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Καρκίνου.

Η πανδημία της Covid μείωσε το προσδόκιμο ζωής παγκοσμίως κατά σχεδόν δύο χρόνια λέει ο ΠΟΥ

Η Αμερική και η Νοτιοανατολική Ασία ήταν οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο, με το προσδόκιμο ζωής να μειώνεται κατά περίπου τρία χρόνια, ανέφερε. Ο Δυτικός Ειρηνικός χτυπήθηκε λιγότερο, με το προσδόκιμο ζωής να μειώνεται μόλις 0,1 έτος.

Καθώς τα κρούσματα COVID αυξάνονται ξανά, τι πρέπει να γνωρίζω για τις νέες παραλλαγές FLiRT

Αν και οι πληροφορίες που έχουμε σε αυτό το στάδιο δεν μας δίνουν σημαντική ανησυχία σχετικά με τις παραλλαγές FLiRT συγκεκριμένα, αντιμετωπίζουμε, ωστόσο, αυξανόμενες λοιμώξεις από COVID για άλλη μια φορά.

Σύμμαχός μας στην πρόληψη του καρκίνου;

Παντζάρια: Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που μπορούν να συμβάλουν στη συνολική μας υγεία και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στην άμυνα του οργανισμού κατά του καρκίνου.

Η πανδημία του Covid μείωσε το προσδόκιμο ζωής παγκοσμίως κατά σχεδόν δύο χρόνια

ΠΟΥ: «Η πανδημία του Covid-19 αντέστρεψε την τάση της σταθερής αύξησης του προσδόκιμου ζωής κατά τη γέννηση και του προσδόκιμου υγιούς ζωής κατά τη γέννηση», ανέφερε η υπηρεσία υγείας του ΟΗΕ. 

Η δοκιμή γονιδιακής θεραπείας αποκαθιστά την ακοή σε κοριτσάκι

Αποκατάσταση ακοής: Μια δοκιμή γονιδιακής θεραπείας στο Ηνωμένο Βασίλειο βελτίωσε την ακοή ενός κοριτσιού που γεννήθηκε κωφό. Η Opal Sandy γεννήθηκε άφωνη λόγω μιας σπάνιας γενετικής διαταραχής γνωστής ως ακουστικής νευροπάθειας

Γρίπη των πτηνών ανιχνεύθηκε σε βόειο κρέας από άρρωστη γαλακτοπαραγωγική αγελάδα

Γρίπη των πτηνών: Ακόμα κι αν καταλήξει στο βόειο κρέας κατανάλωσης, λέει το USDA, το μαγείρεμα του κρέατος σε εσωτερική θερμοκρασία 73,9 Κελσίου θα την σκοτώσει ακριβώς όπως το E. coli και άλλους ιούς.

ΠΑΓΝΗ: 9χρονη με μηνιγγίτιδα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου

ΠΑΓΝΗ: Οι γιατροί, μετά από προσεκτική εξέταση, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η 9χρονη πάσχει από μηνιγγίτιδα και έκριναν αναγκαία την εισαγωγή της στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων για εντατική παρακολούθηση και θεραπεία.

Close Icon