Ρεπορτάζ Υγείας

Εφημερίες: Το Υπουργείο ανακαλεί την εγκύκλιο για τις εφημερίες στο ΕΣΥ

Εφημερίες: Το Υπουργείο ανακαλεί την εγκύκλιο για τις εφημερίες στο ΕΣΥ

Εφημερίες: Νέα εγκύκλιος εκδόθηκε σήμερα από το Υπουργείο Υγείας, μετά τις έντονες αντιδράσεις των νοσοκομειακών γιατρών για τις εφημερίες στο ΕΣΥ.

Οι τεράστιες αντιδράσεις των νοσοκομειακών γιατρών μέσω της ΕΙΝΑΠ ταρακούνησαν τα νερά και το Υπουργείο Υγείας δεν μπορούσε παρά να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Συνεπώς, νέα εγκύκλιο εξέδωσε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Με αυτή την εγκύκλιο ανακαλείται, μετά τις έντονες αντιδράσεις των νοσοκομειακών γιατρών, η εγκύκλιος που εισήγαγε το καθεστώς εφημερίας τομέα.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται σχετικά πως: “Σε σχέση με την υπ’ αριθ. 1356/29-12-2022 απόφαση του ΚΕΣΥ, το θέμα επανυποβάλλεται στο ΚΕΣΥ για περαιτέρω επεξεργασία και συμπληρωματική γνωμοδότηση. Έως τη νεότερη εισήγηση του ΚΕΣΥ, ισχύουν οι προ της εγκυκλίου ρυθμίσεις για τις νοσοκομειακές εφημερίες. Εφημέρευση Τομέων/Νοσοκομείων για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διευκρινίσεις του Υπουργείου για τις αλλαγές στις εφημερίες του ΕΣΥ

Γιατροί και νοσηλευτές σε Πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση

Επίσκεψη Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο θηλασμός συνδέεται με χαμηλότερα επίπεδα σωματικού λίπους στην ηλικία των εννέα ετών

«Τα πρότυπα διατροφής των βρεφών, ειδικά η μικρότερη διάρκεια θηλασμού, η πρώιμη εισαγωγή σόδας και η κοινή τους επίδραση, μπορεί να επηρεάσουν τα επίπεδα σωματικού λίπους αργότερα στην παιδική ηλικία».

Ανακαλύφθηκαν ιοί ως νέα θεραπευτική επιλογή της ατοπικής δερματίτιδας

Ενώ αυτό καθιστά πρόκληση για τους επιστήμονες να εντοπίσουν τον τύπο του φάγου που απαιτείται για έναν συγκεκριμένο σκοπό, τους δίνει επίσης τη δυνατότητα να τους χρησιμοποιούν στοχευμένα.

Νοσοκομείο Ρόδου: Προσλήψεις 1 Μόνιμης Ιατρού και 2 Αναισθησιολόγων

Νοσοκομείο Ρόδου: Η Διοίκηση του νοσοκομείου εκφράζει τη λύπη της για την αναστάτωση που προκλήθηκε στους ασθενείς και δεσμευόμαστε για την ταχύτερη δυνατή ομαλοποίηση της εύρυθμης λειτουργίας του χειρουργείου.