Ρεπορτάζ Υγείας

Edupass Πανεπιστήμια: Εξεταστική μετ’ εμποδίων με φόντο την Όμικρον

Edupass Πανεπιστήμια: Εξεταστική μετ’ εμποδίων με φόντο την Όμικρον

Edupass Πανεπιστήμια: Με φόντο την συνεχιζόμενη πανδημία και την έξαρση της Όμικρον που συνεχίζεται, η εξεταστική της ερχόμενης εβδομάδας κρέμεται από ένα σκοινί.

Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η εξεταστική για χιλιάδες φοιτητές στα πανεπιστήμια ολόκληρης της χώρας. Ωστόσο, με δεδομένο ότι η Όμικρον βρίσκεται ακόμη σε έξαρση και τα κρούσματα διαρκώς πολλαπλασιάζονται, εύλογα είναι τα ερωτήματα που εγείρονται ως προς την ομαλή και εύρυθμη διεξαγωγή της εξεταστικής. Αυτό που θεωρείται σίγουρο είναι πως οι ιθύνοντες των πανεπιστημίων δεν επιθυμούν να διεξαχθεί εκ νέου μια ηλεκτρονική εξεταστική, καθώς τα παραθυράκια για αντιγραφή είναι τεράστια. Συζητείται επομένως επέκταση του εξαμήνου ή της ίδιας της εξεταστικής.

Edupass: Τα αυξανόμενα κρούσματα δημιουργούν πονοκέφαλο

Στην πλατφόρμα Edupass καταγράφονται με διαφάνεια όλα ανεξαιρέτως τα κρούσματα του κορωνοϊού, σε σχέση με τους φοιτητές στα πανεπιστήμια της Ελλάδας. Με βάση αυτά τα νούμερα, θα μπορέσουν οι πανεπιστημιακοί να συμπεράνουν εάν είναι εφικτή η διεξαγωγή της εξεταστικής χωρίς προβλήματα ή εάν κρίνεται αναγκαία η καθυστέρηση της εξέτασης για να μπορέσουν να συμμετάσχουν όλοι οι φοιτητές. Πρόκειται για μια δύσκολη απόφαση, καθώς οι γνώμες διίστανται μέσα στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Από τη μία πλευρά, όσοι νοσούν δεν είναι δυνατόν να συμμετάσχουν και έτσι παρακωλύεται η δυνατότητά τους να προχωρήσουν. Από την άλλη, οι υπόλοιποι φοιτητές καλούνται να “φρενάρουν” για ακόμη μια φορά.

Υπάρχουν ωστόσο αισιόδοξα μηνύματα ότι βρισκόμαστε σε μια αποκλιμάκωση της Όμικρον λίγο νωρίτερα από όσο περιμέναμε. Συνεπώς, εάν ισχύει κάτι τέτοιο πρόκειται να διευκολύνει το έργο των πανεπιστημιακών και να κρατήσει την εξεταστική ως έχει. Για τον λόγο αυτό, όλα τα βλέμματα είναι πλέον στραμμένα στην πλατφόρμα Edupass για να λαμβάνονται υπόψη καθημερινά τα κρούσματα των φοιτητών που νοσούν από κορωνοϊό. Αυτά τα στατιστικά θα εκτιμηθούν, θα αξιολογηθούν και θα βοηθήσουν στο τέλος να ληφθούν οι καλύτερες δυνατές αποφάσεις για το σύνολο των φοιτητών.

ΑΣΟΕΕ κατάληψη

Και μέσα σε όλα αυτά, από τα ξημερώματα η ΑΣΟΕΕ τελεί υπό κατάληψη και ανάμεσα στα αιτήματα βρίσκεται φυσικά η διασφάλιση της προστασίας των φοιτητών κατά την ερχόμενη εξεταστική. Υπενθυμίζεται ότι σε σχολεία και πανεπιστήμια όλης της χώρας υπάρχουν αντίστοιχες καταλήψεις και διαμαρτυρίες ως προς τον κορωνοϊό και τις ελλέιψεις εκπαιδευτικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ανοίγουν και τα Πανεπιστήμια της χώρας δια ζώσης

Στις 10 Ιανουαρίου η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ για την Τράπεζα της Ελλάδος και το Εθνικό Κτηματολόγιο

Συμβουλές αυτοφροντίδας για τους επαγγελματίες στην εκπαίδευση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός Κρούσματα 25/06: 12.082 νέα κρούσματα - 8 νεκροί - 88 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός Κρούσματα 25/06: 12.082 νέες λοιμώξεις από τον ιό εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 88, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 8 νέοι θάνατοι.

Το CDC συνιστά εμβόλια covid για μωρά και παιδιά κάτω των 5 ετών. Ακολουθούν 6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Λιγότερος απολυταρχισμός και περισσότερη ταπεινότητα από τους υπαλλήλους της δημόσιας υγείας θα συνέβαλλε πολύ στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού.

Το ξέσπασμα μηνιγγιτιδόκοκκου στη Φλόριντα μεταξύ ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων ανδρών είναι ένα από τα χειρότερα στην ιστορία των ΗΠΑ

Οι άνθρωποι μπορούν να βρουν ένα εμβόλιο για μηνιγγιτιδόκοκο επικοινωνώντας με το ιατρείο, το φαρμακείο, το κοινοτικό κέντρο υγείας ή το τοπικό τμήμα υγείας.

Κορωνοϊός Κρούσματα 24/06: 11.972 νέα κρούσματα - 13 νεκροί - 86 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός Κρούσματα 24/06: 11.972 νέες λοιμώξεις από τον ιό εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 86, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 13 νέοι θάνατοι.