Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Διατροφολόγιο διαβήτης: Η κατανάλωση τροφής με συγκεκριμένη σειρά μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση και να ελέγξει τον διαβήτη

Διατροφολόγιο διαβήτης: Η κατανάλωση τροφής με συγκεκριμένη σειρά μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση και να ελέγξει τον διαβήτη

Διατροφολόγιο διαβήτης: Η ισορροπημένη διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στη συνολική υγεία των ανθρώπων, οι διαβητικοί συχνά δυσκολεύονται να κάνουν τις σωστές διατροφικές επιλογές προκειμένου να διατηρήσουν υπό έλεγχο τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους

Με έναν νέο και ενδιαφέροντα τρόπο ελέγχου των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σε άτομα με διαβήτη, μια νέα μελέτη διαπιστώνει ότι η σειρά με την οποία καταναλώνονται διαφορετικά είδη τροφίμων μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στα επίπεδα γλυκόζης και ινσουλίνης μετά το γεύμα στους παχύσαρκουςΕνώ η ισορροπημένη διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στη συνολική υγεία των ανθρώπων, οι διαβητικοί συχνά δυσκολεύονται να κάνουν τις σωστές διατροφικές επιλογές προκειμένου να διατηρήσουν υπό έλεγχο τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους. Η διατροφολόγος Pooja Makhija παραθέτει μια νέα μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές από το Ιατρικό Κολέγιο Weill Cornell στη Νέα Υόρκη, που αναφέρει ότι η αλλαγή της σειράς με την οποία καταναλώνονται διαφορετικά είδη τροφίμων μπορεί να αποτρέψει τις αιχμές της ζάχαρης μετά τα γεύματα.

Όταν τα λαχανικά και οι πρωτεΐνες καταναλώθηκαν πριν από τους υδατάνθρακες, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα γλυκόζης ήταν 29%, 37% και 17% χαμηλότερα στους ελέγχους των 30, 60 και 120 λεπτών, σε σύγκριση με όταν καταναλώθηκαν πρώτα οι υδατάνθρακες. Επίσης, η ινσουλίνη βρέθηκε να είναι σημαντικά χαμηλότερη όταν οι συμμετέχοντες κατανάλωναν πρώτα λαχανικά και πρωτεΐνες. Η σειρά με την οποία τρώτε αυτά τα τρόφιμα ή μάλλον με την οποία τα βάζετε στο στόμα σας μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά στη γήρανση, το σωματικό σας βάρος καθώς και τις ορμόνες σας. Έτσι, η θεωρία εδώ είναι ότι εάν τρώτε τα λαχανικά και τις πρωτεΐνες σας πριν φάτε τους υδατάνθρακες σας, υπάρχει μείωση 30-40% στην ινσουλίνη καθώς και αιχμές της γλυκόζης. Προσθέτει ότι πρωτίστως αυτό που κάνουμε είναι να φοράμε “μερικά ρούχα” στους υδατάνθρακες και να ισοπεδώνουμε την καμπύλη της ινσουλίνης και της γλυκόζης χρησιμοποιώντας πρώτα τις φυτικές ίνες για να επιβραδύνουμε τη γαστρική κένωση και επομένως μειώνοντας τις αιχμές της ζάχαρης.

Ο διατροφολόγος λέει ότι τρώγοντας με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να ωφελήσουμε όπως ισορροπία ορμονών, βελτιωμένη γονιμότητα, λιγότερες λιγούρες, καλύτερο δέρμα, μειωμένη φλεγμονή, βραδύτερη γήρανση και μειωμένο κίνδυνο γήρανσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Προστατέψτε τον εαυτό σας από την οστεοπόρωση, την αρθρίτιδα με αυτή την υπερτροφή

Πώς οι κρέμες με βιταμίνη C βοηθούν στην ενυδάτωση του προσώπου;

Πώς επιδρά η τεχνολογία υγείας στη γήρανση πληθυσμού;

Δημιουργήστε έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής κάνοντας απλά βήματα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΙΣΑ: Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να εφαρμόσει άμεσα τα πρωτόκολλα στη συνταγογράφηση

ΙΣΑ: Ο ΕΟΠΥΥ μετά από 12 χρόνια λειτουργίας όφειλε και οφείλει άμεσα να εφαρμόσει για όλες τις ειδικότητες και όλες τις ασθένειες, διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα, τα οποία θα εξορθολογήσουν το σύστημα με επιστημονικά κριτήρια.

Γιατί οι νεαροί αθλητές δεν αναφέρουν συμπτώματα διάσεισης

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στο αθλητισμό νέων —οι ίδιοι οι συμμετέχοντες, οι συμπαίκτες, οι προπονητές, οι υπάλληλοι, οι γονείς και οι σύλλογοι— έχουν έναν ρόλο να παίξουν: Μέσω της υποστήριξης ενός αθλητικού περιβάλλοντος και εκείνων που εργάζονται για τη δημιουργία τέτοιων περιβαλλόντων, όπου οι αθλητές αισθάνονται άνετα και ασφαλείς μιλώντας.

ΠΙΣ: "Κύριε Υπουργέ, με απειλές και βία μόνο επιπλοκές θα πρέπει να αναμένετε"

ΠΙΣ: "Ο ΠΙΣ είναι εκ του νόμου ο επίσημος σύμβουλος της πολιτείας, η οποία όποτε αξιοποίησε τις προτάσεις του είχε θετικά και μόνον αποτελέσματα. Προϋπόθεση βεβαίως είναι οι απειλές να ανακληθούν και να διαθέσετε ευήκοον ους."

Η θνησιμότητα αυξήθηκε για τους νέους στις Ηνωμένες Πολιτείες έναντι των χωρών σύγκρισης, σύμφωνα με μελέτη

«Οι νέοι ηλικίας 10 έως 19 ετών αντιπροσώπευαν ένα αυξανόμενο ποσοστό υπερβολικών θανάτων από το 2010», γράφουν οι συγγραφείς. «Οι περισσότεροι ήταν άνδρες, με υψηλότερα ποσοστά θανατηφόρων τραυματισμών».

Close Icon