Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Διαδικασία Τοκετός Κόσμος: Η μέση διάρκεια της εγκυμοσύνης στις ΗΠΑ είναι μικρότερη από ό,τι στις Ευρωπαϊκές χώρες

Διαδικασία Τοκετός Κόσμος: Η μέση διάρκεια της εγκυμοσύνης στις ΗΠΑ είναι μικρότερη από ό,τι στις Ευρωπαϊκές χώρες

"Τα ανησυχητικά φτωχά αποτελέσματα του αμερικανικού συστήματος μητρικής υγείας απαιτούν μεγαλύτερη προσοχή στον σχεδιασμό του. Η μελέτη μας δείχνει ότι, σε σύγκριση με άλλες χώρες υψηλού εισοδήματος, τα αμερικανικά νοσοκομεία μπορεί να έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την ευκολία των κλινικών ιατρών περισσότερο από τις ανάγκες των ανθρώπων που γεννούν".

Διαδικασία Τοκετός Κόσμος: Τα αποτελέσματα της μητρικής υγείας συνεχίζουν να επιδεινώνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου τα ποσοστά μητρικής και βρεφικής θνησιμότητας υπερβαίνουν κατά πολύ τα ποσοστά στις ευρωπαϊκές χώρες και σε άλλα πλούσια έθνη. Τώρα, μια νέα μελέτη με επικεφαλής ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Βοστώνης (BUSPH) και του Ιατρικού Κέντρου Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC), το οποίο συνδέεται με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, ρίχνει φως στο πώς οι οργανωτικές δομές των νοσοκομείων και η στελέχωση με προσωπικό στο πλαίσιο της μητρότητας στις ΗΠΑ μπορεί να επηρεάσουν τη διαδικασία του τοκετού και ενδεχομένως να συμβάλουν σε δυσμενείς εκβάσεις του. Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PLOS ONE ανέλυσε τα πρότυπα ηλικίας κύησης και το χρονοδιάγραμμα των γεννήσεων στο σπίτι και στο νοσοκομείο σε τρεις χώρες υψηλού εισοδήματος: τις ΗΠΑ, οι οποίες υιοθετούν ένα μοντέλο μητρικής περίθαλψης που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε μαιευτήρες και κλινικές παρεμβάσεις, και την Αγγλία και τις Κάτω Χώρες, οι οποίες βασίζονται κυρίως σε μαίες που παρέχουν μητρική περίθαλψη χαμηλής παρέμβασης.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι η μέση διάρκεια των κυήσεων στις ΗΠΑ μειώθηκε σταθερά κατά περισσότερο από μισή εβδομάδα μεταξύ 1990 και 2020, από 39,1 εβδομάδες σε 38,5 εβδομάδες, και ότι οι κυήσεις στις ΗΠΑ, κατά μέσον όρο, είναι μικρότερες από τις κυήσεις στην Αγγλία και τις Κάτω Χώρες. Το 2020, μόνο το 23% των γεννήσεων στις ΗΠΑ πραγματοποιήθηκαν στις 40 ή περισσότερες εβδομάδες, σε σύγκριση με το 44% των γεννήσεων στις Κάτω Χώρες και το 40% των γεννήσεων στην Αγγλία. Το μοτίβο της ηλικίας κύησης για τις γεννήσεις στο σπίτι ήταν το ίδιο και στις τρεις χώρες. Και στις τρεις χώρες, οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τον χρόνο γέννησης ανά ώρα της ημέρας για τις γεννήσεις στο σπίτι και τις κολπικές γεννήσεις στο νοσοκομείο και στη συνέχεια επανέλαβαν αυτή την ανάλυση, περιορίζοντας τη σύγκριση σε κολπικές γεννήσεις στο νοσοκομείο χωρίς παρεμβάσεις, όπως η πρόκληση ή η αύξηση του τοκετού, που θα μπορούσαν ενδεχομένως να μεταβάλουν τον χρόνο. Στην Αγγλία και τις Κάτω Χώρες, οι γεννήσεις στο σπίτι και στο νοσοκομείο συνέβησαν σε παρόμοιες ώρες της ημέρας, με κορύφωση τις πρώτες πρωινές ώρες μεταξύ 1 π.μ.-6 π.μ. Αλλά στις ΗΠΑ, υπήρχε μια αξιοσημείωτη διαφορά στον χρόνο γέννησης μεταξύ των δύο ρυθμίσεων: οι γεννήσεις στο σπίτι κορυφώθηκαν τις ίδιες πρώτες πρωινές ώρες με τις γεννήσεις στο σπίτι σε άλλες χώρες. Αντίθετα, οι γεννήσεις στα νοσοκομεία -ακόμη και εκείνες χωρίς παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το φυσικό μοτίβο του χρονισμού- συνέβαιναν σε μεγάλο βαθμό κατά τις συνήθεις ώρες εργασίας του κλινικού προσωπικού, από τις 8 π.μ. έως τις 5 μ.μ..

Η δημοσίευση είναι η πρώτη διεθνής μελέτη που χρησιμοποιεί μεγάλα σύνολα δεδομένων για τη σύγκριση της ηλικίας κύησης και του χρόνου γέννησης σε τρεις χώρες υψηλού εισοδήματος- οι περισσότερες προηγούμενες έρευνες έχουν επικεντρωθεί σε δεδομένα από μεμονωμένα νοσοκομεία ή χώρες. Δεδομένων των ανώτερων αποτελεσμάτων του τοκετού της Αγγλίας και της Ολλανδίας, οι συγγραφείς λένε ότι τα ευρήματά τους υποδηλώνουν ότι τα μοντέλα φροντίδας μητρότητας στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να επωφεληθούν από μια οργανωτική αλλαγή που δίνει λιγότερη έμφαση στην ενεργό κλινική διαχείριση του τοκετού και επιτρέπει στη διαδικασία του τοκετού να πάρει μια φυσική πορεία. “Η ανάλυση πολλών χωρών που κάναμε δείχνει ότι οι ΗΠΑ αποτελούν εξαίρεση στην κατανομή της ηλικίας κύησης και στο χρονοδιάγραμμα των νοσοκομειακών τοκετών χαμηλής παρέμβασης”, λέει ο επικεφαλής της μελέτης και αντίστοιχος συγγραφέας Dr. Eugene Declercq, καθηγητής επιστημών κοινοτικής υγείας στο BUSPH. “Υπάρχει ένα μάθημα που μπορεί να αντληθεί από τις χώρες με πιο θετικά αποτελέσματα μητρότητας από τις ΗΠΑ, όσον αφορά τη στελέχωση των νοσοκομείων με προσωπικό και τα επιχειρησιακά σχέδια που συμμορφώνονται περισσότερο με τα φυσικά μοτίβα του χρονισμού των γεννήσεων και της ηλικίας κύησης, αντί να προσπαθούν να προσαρμόσουν τον χρονισμό των γεννήσεων στις οργανωτικές ανάγκες”. Η μελέτη περιελάμβανε εθνικά αντιπροσωπευτικά και δημόσια διαθέσιμα πληθυσμιακά δεδομένα γεννήσεων και από τις τρεις χώρες, συμπεριλαμβανομένων δεδομένων για περισσότερες από 3,8 εκατομμύρια γεννήσεις στις ΗΠΑ και 156.000 γεννήσεις στην Ολλανδία το 2014, και περισσότερες από 56.000 γεννήσεις στην Αγγλία από το 2008-2010. Οι ερευνητές εξέτασαν τον χρόνο γέννησης στο σπίτι και στο νοσοκομείο για γεννήσεις που συνέβησαν μεταξύ 37 και 42 εβδομάδων. “Κάθε σύστημα είναι τέλεια σχεδιασμένο για να παίρνει τα αποτελέσματα που παίρνει”, λέει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Dr. Neel Shah, επικεφαλής ιατρός της Maven Clinic και επισκέπτης επιστήμονας στο BIDMC. “Τα ανησυχητικά φτωχά αποτελέσματα του αμερικανικού συστήματος μητρικής υγείας απαιτούν μεγαλύτερη προσοχή στον σχεδιασμό του. Η μελέτη μας δείχνει ότι, σε σύγκριση με άλλες χώρες υψηλού εισοδήματος, τα αμερικανικά νοσοκομεία μπορεί να έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την ευκολία των κλινικών ιατρών περισσότερο από τις ανάγκες των ανθρώπων που γεννούν”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς θα μπορούσαν να αποφευχθούν οι θάνατοι που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη;

Η ολοκληρωμένη σεξουαλική αγωγή έχει σημασία. Τα στοιχεία δείχνουν τα εξής για όλες τις ΗΠΑ

Αιματολογικές εξετάσεις για την πρόγνωση πρόωρων τοκετών

287.000 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο στην γέννα

Περίπου 1 εκατομμύριο πρόωρα παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ετήσια συνάντηση ASCO 2024: Η φροντίδα των ασθενών βρίσκεται στο επίκεντρο

Όσοι συμμετέχουν αυτοπροσώπως μπορούν επίσης να εγγραφούν χωριστά για δύο εργαστήρια: "Γονιδιωματική 101 για Ογκολόγους" και "Πλοήγηση στην επικοινωνία με σοβαρά άρρωστους ασθενείς". Άλλες προβεβλημένες συνεδρίες περιλαμβάνουν 21 πάνελ βασισμένα σε περιπτώσεις με διαδραστική δημοσκόπηση κοινού και κοινές συνεδρίες με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, την Αμερικανική Ένωση για την Έρευνα για τον Καρκίνο και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Καρκίνου.

Η πανδημία της Covid μείωσε το προσδόκιμο ζωής παγκοσμίως κατά σχεδόν δύο χρόνια λέει ο ΠΟΥ

Η Αμερική και η Νοτιοανατολική Ασία ήταν οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο, με το προσδόκιμο ζωής να μειώνεται κατά περίπου τρία χρόνια, ανέφερε. Ο Δυτικός Ειρηνικός χτυπήθηκε λιγότερο, με το προσδόκιμο ζωής να μειώνεται μόλις 0,1 έτος.

Καθώς τα κρούσματα COVID αυξάνονται ξανά, τι πρέπει να γνωρίζω για τις νέες παραλλαγές FLiRT

Αν και οι πληροφορίες που έχουμε σε αυτό το στάδιο δεν μας δίνουν σημαντική ανησυχία σχετικά με τις παραλλαγές FLiRT συγκεκριμένα, αντιμετωπίζουμε, ωστόσο, αυξανόμενες λοιμώξεις από COVID για άλλη μια φορά.

Σύμμαχός μας στην πρόληψη του καρκίνου;

Παντζάρια: Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που μπορούν να συμβάλουν στη συνολική μας υγεία και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στην άμυνα του οργανισμού κατά του καρκίνου.

Η πανδημία του Covid μείωσε το προσδόκιμο ζωής παγκοσμίως κατά σχεδόν δύο χρόνια

ΠΟΥ: «Η πανδημία του Covid-19 αντέστρεψε την τάση της σταθερής αύξησης του προσδόκιμου ζωής κατά τη γέννηση και του προσδόκιμου υγιούς ζωής κατά τη γέννηση», ανέφερε η υπηρεσία υγείας του ΟΗΕ. 

Η δοκιμή γονιδιακής θεραπείας αποκαθιστά την ακοή σε κοριτσάκι

Αποκατάσταση ακοής: Μια δοκιμή γονιδιακής θεραπείας στο Ηνωμένο Βασίλειο βελτίωσε την ακοή ενός κοριτσιού που γεννήθηκε κωφό. Η Opal Sandy γεννήθηκε άφωνη λόγω μιας σπάνιας γενετικής διαταραχής γνωστής ως ακουστικής νευροπάθειας

Γρίπη των πτηνών ανιχνεύθηκε σε βόειο κρέας από άρρωστη γαλακτοπαραγωγική αγελάδα

Γρίπη των πτηνών: Ακόμα κι αν καταλήξει στο βόειο κρέας κατανάλωσης, λέει το USDA, το μαγείρεμα του κρέατος σε εσωτερική θερμοκρασία 73,9 Κελσίου θα την σκοτώσει ακριβώς όπως το E. coli και άλλους ιούς.

Close Icon