Ρεπορτάζ Υγείας

Διαδικασία Τοκετός Κόσμος: Η μέση διάρκεια της εγκυμοσύνης στις ΗΠΑ είναι μικρότερη από ό,τι στις Ευρωπαϊκές χώρες

Διαδικασία Τοκετός Κόσμος: Η μέση διάρκεια της εγκυμοσύνης στις ΗΠΑ είναι μικρότερη από ό,τι στις Ευρωπαϊκές χώρες

"Τα ανησυχητικά φτωχά αποτελέσματα του αμερικανικού συστήματος μητρικής υγείας απαιτούν μεγαλύτερη προσοχή στον σχεδιασμό του. Η μελέτη μας δείχνει ότι, σε σύγκριση με άλλες χώρες υψηλού εισοδήματος, τα αμερικανικά νοσοκομεία μπορεί να έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την ευκολία των κλινικών ιατρών περισσότερο από τις ανάγκες των ανθρώπων που γεννούν".

Διαδικασία Τοκετός Κόσμος: Τα αποτελέσματα της μητρικής υγείας συνεχίζουν να επιδεινώνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου τα ποσοστά μητρικής και βρεφικής θνησιμότητας υπερβαίνουν κατά πολύ τα ποσοστά στις ευρωπαϊκές χώρες και σε άλλα πλούσια έθνη. Τώρα, μια νέα μελέτη με επικεφαλής ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Βοστώνης (BUSPH) και του Ιατρικού Κέντρου Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC), το οποίο συνδέεται με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, ρίχνει φως στο πώς οι οργανωτικές δομές των νοσοκομείων και η στελέχωση με προσωπικό στο πλαίσιο της μητρότητας στις ΗΠΑ μπορεί να επηρεάσουν τη διαδικασία του τοκετού και ενδεχομένως να συμβάλουν σε δυσμενείς εκβάσεις του. Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PLOS ONE ανέλυσε τα πρότυπα ηλικίας κύησης και το χρονοδιάγραμμα των γεννήσεων στο σπίτι και στο νοσοκομείο σε τρεις χώρες υψηλού εισοδήματος: τις ΗΠΑ, οι οποίες υιοθετούν ένα μοντέλο μητρικής περίθαλψης που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε μαιευτήρες και κλινικές παρεμβάσεις, και την Αγγλία και τις Κάτω Χώρες, οι οποίες βασίζονται κυρίως σε μαίες που παρέχουν μητρική περίθαλψη χαμηλής παρέμβασης.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι η μέση διάρκεια των κυήσεων στις ΗΠΑ μειώθηκε σταθερά κατά περισσότερο από μισή εβδομάδα μεταξύ 1990 και 2020, από 39,1 εβδομάδες σε 38,5 εβδομάδες, και ότι οι κυήσεις στις ΗΠΑ, κατά μέσον όρο, είναι μικρότερες από τις κυήσεις στην Αγγλία και τις Κάτω Χώρες. Το 2020, μόνο το 23% των γεννήσεων στις ΗΠΑ πραγματοποιήθηκαν στις 40 ή περισσότερες εβδομάδες, σε σύγκριση με το 44% των γεννήσεων στις Κάτω Χώρες και το 40% των γεννήσεων στην Αγγλία. Το μοτίβο της ηλικίας κύησης για τις γεννήσεις στο σπίτι ήταν το ίδιο και στις τρεις χώρες. Και στις τρεις χώρες, οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τον χρόνο γέννησης ανά ώρα της ημέρας για τις γεννήσεις στο σπίτι και τις κολπικές γεννήσεις στο νοσοκομείο και στη συνέχεια επανέλαβαν αυτή την ανάλυση, περιορίζοντας τη σύγκριση σε κολπικές γεννήσεις στο νοσοκομείο χωρίς παρεμβάσεις, όπως η πρόκληση ή η αύξηση του τοκετού, που θα μπορούσαν ενδεχομένως να μεταβάλουν τον χρόνο. Στην Αγγλία και τις Κάτω Χώρες, οι γεννήσεις στο σπίτι και στο νοσοκομείο συνέβησαν σε παρόμοιες ώρες της ημέρας, με κορύφωση τις πρώτες πρωινές ώρες μεταξύ 1 π.μ.-6 π.μ. Αλλά στις ΗΠΑ, υπήρχε μια αξιοσημείωτη διαφορά στον χρόνο γέννησης μεταξύ των δύο ρυθμίσεων: οι γεννήσεις στο σπίτι κορυφώθηκαν τις ίδιες πρώτες πρωινές ώρες με τις γεννήσεις στο σπίτι σε άλλες χώρες. Αντίθετα, οι γεννήσεις στα νοσοκομεία -ακόμη και εκείνες χωρίς παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το φυσικό μοτίβο του χρονισμού- συνέβαιναν σε μεγάλο βαθμό κατά τις συνήθεις ώρες εργασίας του κλινικού προσωπικού, από τις 8 π.μ. έως τις 5 μ.μ..

Η δημοσίευση είναι η πρώτη διεθνής μελέτη που χρησιμοποιεί μεγάλα σύνολα δεδομένων για τη σύγκριση της ηλικίας κύησης και του χρόνου γέννησης σε τρεις χώρες υψηλού εισοδήματος- οι περισσότερες προηγούμενες έρευνες έχουν επικεντρωθεί σε δεδομένα από μεμονωμένα νοσοκομεία ή χώρες. Δεδομένων των ανώτερων αποτελεσμάτων του τοκετού της Αγγλίας και της Ολλανδίας, οι συγγραφείς λένε ότι τα ευρήματά τους υποδηλώνουν ότι τα μοντέλα φροντίδας μητρότητας στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να επωφεληθούν από μια οργανωτική αλλαγή που δίνει λιγότερη έμφαση στην ενεργό κλινική διαχείριση του τοκετού και επιτρέπει στη διαδικασία του τοκετού να πάρει μια φυσική πορεία. “Η ανάλυση πολλών χωρών που κάναμε δείχνει ότι οι ΗΠΑ αποτελούν εξαίρεση στην κατανομή της ηλικίας κύησης και στο χρονοδιάγραμμα των νοσοκομειακών τοκετών χαμηλής παρέμβασης”, λέει ο επικεφαλής της μελέτης και αντίστοιχος συγγραφέας Dr. Eugene Declercq, καθηγητής επιστημών κοινοτικής υγείας στο BUSPH. “Υπάρχει ένα μάθημα που μπορεί να αντληθεί από τις χώρες με πιο θετικά αποτελέσματα μητρότητας από τις ΗΠΑ, όσον αφορά τη στελέχωση των νοσοκομείων με προσωπικό και τα επιχειρησιακά σχέδια που συμμορφώνονται περισσότερο με τα φυσικά μοτίβα του χρονισμού των γεννήσεων και της ηλικίας κύησης, αντί να προσπαθούν να προσαρμόσουν τον χρονισμό των γεννήσεων στις οργανωτικές ανάγκες”. Η μελέτη περιελάμβανε εθνικά αντιπροσωπευτικά και δημόσια διαθέσιμα πληθυσμιακά δεδομένα γεννήσεων και από τις τρεις χώρες, συμπεριλαμβανομένων δεδομένων για περισσότερες από 3,8 εκατομμύρια γεννήσεις στις ΗΠΑ και 156.000 γεννήσεις στην Ολλανδία το 2014, και περισσότερες από 56.000 γεννήσεις στην Αγγλία από το 2008-2010. Οι ερευνητές εξέτασαν τον χρόνο γέννησης στο σπίτι και στο νοσοκομείο για γεννήσεις που συνέβησαν μεταξύ 37 και 42 εβδομάδων. “Κάθε σύστημα είναι τέλεια σχεδιασμένο για να παίρνει τα αποτελέσματα που παίρνει”, λέει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Dr. Neel Shah, επικεφαλής ιατρός της Maven Clinic και επισκέπτης επιστήμονας στο BIDMC. “Τα ανησυχητικά φτωχά αποτελέσματα του αμερικανικού συστήματος μητρικής υγείας απαιτούν μεγαλύτερη προσοχή στον σχεδιασμό του. Η μελέτη μας δείχνει ότι, σε σύγκριση με άλλες χώρες υψηλού εισοδήματος, τα αμερικανικά νοσοκομεία μπορεί να έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την ευκολία των κλινικών ιατρών περισσότερο από τις ανάγκες των ανθρώπων που γεννούν”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς θα μπορούσαν να αποφευχθούν οι θάνατοι που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη;

Η ολοκληρωμένη σεξουαλική αγωγή έχει σημασία. Τα στοιχεία δείχνουν τα εξής για όλες τις ΗΠΑ

Αιματολογικές εξετάσεις για την πρόγνωση πρόωρων τοκετών

287.000 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο στην γέννα

Περίπου 1 εκατομμύριο πρόωρα παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το  αυτοστίγμα επηρεάζει τον έλεγχο της γλυκόζης αίματος σε άτομα με διαβήτη τύπου 1

Αν και η διαπίστωση της συσχέτισης μεταξύ του αυτοστίγματος και της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης HbA1c είναι σημαντική, απαιτείται περαιτέρω διαχρονική έρευνα για να προσδιοριστεί εάν το αυτοστίγμα οδηγεί σε υποβέλτιστη γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη HbA1c", δήλωσε ο αντίστοιχος συγγραφέας Yukiko Onishi MD, Ph.D., του Ινστιτούτου Ιατρικής Επιστήμης, Asahi Life Foundation, στο Τόκιο. "Αυτή η έρευνα υποστηρίζει και αναδεικνύει τη σημασία της εξάλειψης του αυτοστίγματος κατά τη θεραπεία των ατόμων με διαβήτη τύπου 1".

H Κίνα λέει ότι οι θάνατοι από covid μειώθηκαν κατά σχεδόν 80 τοις εκατό

Η ανακοίνωση ήρθε κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης δημόσιας αργίας της Κίνας, της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς, με τις αρχές να προειδοποιούν προηγουμένως ότι η περίοδος των μαζικών ταξιδιών και των κοινωνικών συγκεντρώσεων μπορεί να προκαλέσει νέα έξαρση των λοιμώξεων. Από την Τρίτη, περίπου 664 εκατομμύρια ταξίδια είχαν πραγματοποιηθεί σε εθνικό επίπεδο κατά τη διάρκεια της ταξιδιωτικής περιόδου της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς, μετέδωσε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV, επικαλούμενο επίσημα στοιχεία.

Οι ανισότητες στην πρόσβαση στη μεταμόσχευση νεφρού μπορούν να μειωθούν μέσω μιας πολυεπίπεδης προσπάθειας βελτίωσης της ποιότητας, σύμφωνα με μελέτη

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι παρεμβάσεις μείωσαν την ανισότητα των μεταμοσχεύσεων και αύξησαν την επιβίωση μετά τη μεταμόσχευση, αλλά κανένα από τα δύο αποτελέσματα δεν βρέθηκε στατιστικά σημαντικό. "Είμαι υπερήφανος για τα αποτελέσματα της επιβίωσης μετά τη μεταμόσχευση, ιδίως δεδομένου ότι τα ποσοστά αποδοχής οργάνων μας είναι σχεδόν 2,5 φορές μεγαλύτερα από τον εθνικό μέσο όρο", δήλωσε ο Δρ DuBay. Σημείωσε επίσης ότι πέρυσι, το κέντρο του είχε τις δεύτερες περισσότερες προσθήκες στη λίστα αναμονής στις ΗΠΑ.

Η όσφρησή σας θα μπορούσε να προβλέψει πόσο θα ζήσετε

Προσδόκιμο ζωής: Ένα απλό τεστ οσμής που διαρκεί μόνο λίγα λεπτά, το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί ως πολύτιμο εργαλείο για την αξιολόγηση του κινδύνου αδυναμίας ή ανθυγιεινής γήρανσης.

Απειλητικά email: Και πάλι φάρσα σε νοσοκομεία, στο αεροδρόμιο και σε εκκλησία

Απειλητικά email: Οκτώ νέα απειλητικά e-mail έφτασαν σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, έξι νοσοκομεία της Αττικής (Γεννηματάς, Παμμακάριστος, Ερρίκος Ντυνάν, Τζάνειο, Ευαγγελισμός και Παίδων) καθώς και σε μία εκκλησία, αλλά αποδείχτηκαν φάρσα.