Ρεπορτάζ Υγείας

Δάγκειος πυρετός: Το Μπαγκλαντές αγωνίζεται να αντιμετωπίσει το ξέσπασμα ρεκόρ με 778 νεκρούς

Δάγκειος πυρετός: Το Μπαγκλαντές αγωνίζεται να αντιμετωπίσει το ξέσπασμα ρεκόρ με 778 νεκρούς

Δάγκειος πυρετός: Είναι κοινός στις τροπικές περιοχές και προκαλεί υψηλό πυρετό, πονοκεφάλους, ναυτία, έμετο, μυϊκούς πόνους και, στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, εσωτερική αιμορραγία που οδηγεί σε θάνατο. 

Το Μπαγκλαντές παλεύει με ένα ξέσπασμα ρεκόρ του δάγκειου πυρετού, με τους ειδικούς να λένε ότι η έλλειψη συντονισμένης αντίδρασης προκαλεί περισσότερους θανάτους από την ασθένεια που μεταδίδεται από τα κουνούπια. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε πρόσφατα ότι ασθένειες όπως ο δάγκειος πυρετός, ο ιός Ζίκα και ο κίτρινος πυρετός που προκαλούνται από ιούς που μεταδίδονται από τα κουνούπια εξαπλώνονται ταχύτερα και περισσότερο λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Μέχρι στιγμής φέτος, 778 άνθρωποι στο Μπαγκλαντές έχουν πεθάνει και 157.172 έχουν μολυνθεί, σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Υπηρεσιών Υγείας της κυβέρνησης. Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τα παιδιά λέει ότι οι πραγματικοί αριθμοί είναι υψηλότεροι επειδή πολλά κρούσματα δεν έχουν αναφερθεί. Ο προηγούμενος υψηλότερος αριθμός θανάτων ήταν το 2022, όταν αναφέρθηκε ότι πέθαναν 281 άτομα κατά τη διάρκεια ολόκληρου του έτους.

Ο δάγκειος πυρετός είναι κοινός στις τροπικές περιοχές και προκαλεί υψηλό πυρετό, πονοκεφάλους, ναυτία, έμετο, μυϊκούς πόνους και, στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, εσωτερική αιμορραγία που οδηγεί σε θάνατο. Ο Μοχάμεντ Νιατουζαμάν, διευθυντής του κρατικού Νοσοκομείου Ιατρικού Κολλεγίου Mugda στη Ντάκα, δήλωσε την Πέμπτη ότι το Μπαγκλαντές παλεύει να αντιμετωπίσει το ξέσπασμα λόγω έλλειψης «βιώσιμης πολιτικής» και επειδή πολλοί δεν ξέρουν πώς να το αντιμετωπίσουν.

Έξω από τη Ντάκα και άλλες μεγάλες πόλεις, οι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκόμων, χρειάζονται καλύτερη εκπαίδευση στο χειρισμό των κρουσμάτων δάγκειου πυρετού, είπε. Είπε ότι οι αρχές θα πρέπει να συμπεριλάβουν ομάδες όπως εταιρείες πόλεων και τοπικές κυβερνήσεις στην καταπολέμηση του δάγκειου πυρετού και οι ερευνητές θα πρέπει να μελετήσουν πώς να προετοιμαστούν για μελλοντικές επιδημίες. Ορισμένοι κάτοικοι της Ντάκα είναι δυσαρεστημένοι με τις αρχές.

“Το σπίτι μας βρίσκεται σε μια περιοχή που κινδυνεύει από τον δάγκειο πυρετό. Έχει μεγαλύτερη ποσότητα απορριμμάτων και σκουπιδιών. Είμαι προσεκτικός και χρησιμοποιώ κουνουπιέρα. Παρόλα αυτά, η κόρη μου έπιασε δάγκειο πυρετό”, είπε ο Ζακίρ Χασάιν, κάτοικος του Περιοχή Basabo της Ντάκα. “Τι θα συμβεί με όσους δεν γνωρίζουν; Εάν η εταιρεία της πόλης ή ο επίτροπος του τμήματος φρόντιζαν περισσότερο και ψέκαζαν εντομοκτόνα, τότε θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει το ξέσπασμα του δάγκειου πυρετού”, είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κρύα πόδια και εξανθήματα μπορεί να υποδηλώνουν ότι έχετε μολυνθεί από Δάγκειο πυρετό

Δραματική αύξηση κρουσμάτων δάγκειου πυρετού στο Μπαγκλαντές λόγω μουσώνων

Ο ΠΟΥ προτρέπει ταχεία δράση καθώς τα κρούσματα δάγκειου πυρετού αυξάνονται στο Μπαγκλαντές

Το Μπαγκλαντές παλεύει με μια θανατηφόρα έξαρση ρεκόρ δάγκειου πυρετού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας - Πρώτη ρομποτική επέμβαση αφαίρεσης κάτω λοβού του δεξιού πνεύμονα σε ασθενή 47 ετών

Η ρομποτική χειρουργική, με τη χρήση του «Da Vinci Xi» χαρακτηρίζεται ως ελάχιστα επεμβατική τεχνική, ακριβής, τρισδιάστατη, με μεγάλο εύρος κινήσεων στα εργαλεία, με ελάχιστη απώλεια αίματος και με μικρότερο χρόνο παραμονής στο νοσοκομείο ενώ ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινότητά του γρηγορότερα και σε καλύτερη φυσική κατάσταση, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πώς το νέο λογισμικό αλλάζει την κατανόησή μας για την ανάπτυξη του ανθρώπινου εγκεφάλου

Αρχίζουμε να θέτουμε ερωτήματα σχετικά με τις εγκεφαλικές συνδέσεις που σχετίζονται με τη διαταραχή του φάσματος του αυτισμού και τη σχιζοφρένεια. Είμαστε επίσης τώρα μέρος της μελέτης ACT του UW, ή αλλιώς της μελέτης για τις αλλαγές στη σκέψη των ενηλίκων (Adult Changes in Thought Study). Υπάρχει εδώ και σχεδόν 30 χρόνια και παρακολουθεί μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων στην περιοχή του Σιάτλ καθώς γερνούν.

Τα κρούσματα χολέρας αυξάνονται παγκοσμίως

Χολέρα: Η χολέρα μπορεί να είναι μια απειλητική για τη ζωή ασθένεια, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, η οποία μπορεί να εξαπλωθεί μέσω μη ασφαλών τροφίμων ή νερού.

Παρατείνεται η αναβολή έναρξης μαθημάτων στη Θεσσαλία μέχρι την Πέμπτη

Κλειστά σχολεία Θεσσαλία: Κλειστά θα μείνουν για τρεις ημέρες και τα σχολεία στη Μαγνησία. Τα σχολεία θα ανοίξουν την ερχόμενη Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου και όχι αύριο όπως ήταν προγραμματισμένο.

Κρυπτοσπορίδιο: Οι υγειονομικές Αρχές στη Νέα Ζηλανδία αναζητούν την πηγή μόλυνσης

Κρυπτοσπορίδιο: Οι πιθανές πηγές μόλυνσης περιλαμβάνουν από ανθρώπους που ταξίδεψαν πρόσφατα στο εξωτερικό, προϊόντα φαγητού ή ποτού, χώρους φιλοξενίας, νερό αναψυχής ή νερό που έχει μολυνθεί από παράσιτα ζώων.