Ρεπορτάζ Υγείας

COVID-19: Το CDC συντομεύει την προτεινόμενη περίοδο απομόνωσης

COVID-19: Το CDC συντομεύει την προτεινόμενη περίοδο απομόνωσης

COVID-19: Είναι πολύ λιγότερο πιθανό να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια λόγω της εκτεταμένης ανοσίας και των βελτιωμένων εργαλείων για την πρόληψη και τη θεραπεία της νόσου.

Νέα καθοδήγηση που εκδόθηκε την Παρασκευή από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ συνιστά στους Αμερικανούς που έχουν θετικό αποτέλεσμα στον COVID-19 να μην χρειάζεται πλέον να μένουν συνήθως σπίτι για πέντε ημέρες. Αντίθετα, το CDC συνιστά «την επιστροφή στις κανονικές δραστηριότητες όταν, για τουλάχιστον 24 ώρες, τα συμπτώματα βελτιώνονται συνολικά και εάν υπήρχε πυρετός, ο πυρετός έχει εξαφανιστεί χωρίς τη χρήση φαρμάκου για μείωση του πυρετού».

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο οργανισμός χαλαρώνει τις κατευθυντήριες γραμμές απομόνωσης του COVID από το 2021. Η σκέψη πίσω από αυτό είναι να ευθυγραμμιστεί περισσότερο με τις συμβουλές για άλλες κοινές λοιμώξεις του αναπνευστικού. «Η νέα καθοδήγηση φέρνει μια ενοποιημένη προσέγγιση για την αντιμετώπιση των κινδύνων από μια σειρά κοινών ιογενών ασθενειών του αναπνευστικού, όπως η COVID-19, η γρίπη και ο RSV, που μπορεί να προκαλέσουν σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία και πίεση στα νοσοκομεία και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας», ανέφερε το CDC. μια δήλωση που ανακοινώνει την αλλαγή.

Μόλις τα άτομα με COVID επιστρέψουν στις «κανονικές δραστηριότητες», θα πρέπει να λαμβάνουν προφυλάξεις τις επόμενες πέντε ημέρες για να σταματήσουν τη διάδοση της λοίμωξης σε άλλους. Αυτές οι προφυλάξεις περιλαμβάνουν «την ενίσχυση των πρακτικών υγιεινής, τη χρήση κατάλληλης μάσκας, τη διατήρηση απόστασης από άλλους ή/και τη διενέργεια εξετάσεων για ιούς του αναπνευστικού [συμπεριλαμβανομένου του COVID-19]», ανέφερε η υπηρεσία.

Γιατί οι αλλαγές γίνονται τώρα;

Σύμφωνα με τη Διευθύντρια του CDC, Δρ. Mandy Cohen, η ενημέρωση “αντικατοπτρίζει την πρόοδο που έχουμε σημειώσει στην προστασία από σοβαρές ασθένειες από τον COVID-19. Ωστόσο, πρέπει ακόμα να χρησιμοποιήσουμε τις λύσεις κοινής λογικής που γνωρίζουμε ότι λειτουργούν για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους από σοβαρές ασθένειες του αναπνευστικού ιοί — αυτό περιλαμβάνει εμβολιασμό, θεραπεία και παραμονή στο σπίτι όταν αρρωσταίνουμε».

Ορισμένες συστάσεις παραμένουν αμετάβλητες, συμπεριλαμβανομένης της ενημέρωσης σχετικά με τους εμβολιασμούς. Αυτό περιλαμβάνει τη σύσταση του CDC αυτής της εβδομάδας ότι οι Αμερικανοί 65 ετών και άνω θα λάβουν άλλο ένα ενισχυτικό εμβόλιο COVID αυτή την άνοιξη, για να βοηθήσουν στη διατήρηση της ανοσίας. Συνίσταται επίσης «η άσκηση καλής υγιεινής καλύπτοντας τον βήχα και το φτάρνισμα, πλύσιμο ή απολύμανση των χεριών και καθαρισμός επιφανειών που αγγίζονται συχνά» και την αναζήτηση καθαρότερου αέρα «φέρνοντας περισσότερο φρέσκο εξωτερικό αέρα, καθαρίζοντας τον εσωτερικό αέρα ή συγκεντρώνοντας εξωτερικούς χώρους».

Ο οργανισμός σημείωσε ότι ο COVID-19 είναι πολύ λιγότερο απειλητικός από ό,τι ήταν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, επειδή «είναι πολύ λιγότερο πιθανό να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια λόγω της εκτεταμένης ανοσίας και των βελτιωμένων εργαλείων για την πρόληψη και τη θεραπεία της νόσου». Η νέα καθοδήγηση ήρθε αφότου ορισμένες πολιτείες ξεκίνησαν παρόμοιες αλλαγές και το CDC σημείωσε ότι αυτές οι πολιτείες «δεν έχουν δει αυξημένες νοσηλεύσεις ή θανάτους που σχετίζονται με τον COVID-19».

Τα χαμηλότερα ποσοστά νοσηλειών με COVID-19 ήταν μεταξύ των λόγων για τους οποίους η Καλιφόρνια συντόμευσε τη σύστασή της για πενθήμερη απομόνωση τον Ιανουάριο, προτρέποντας τους ανθρώπους να μείνουν σπίτι έως ότου είναι χωρίς πυρετό για 24 ώρες και τα συμπτώματά τους είναι ήπια και βελτιώνονται. Το Όρεγκον έκανε μια παρόμοια κίνηση τον περασμένο Μάιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δρεπανοκυτταρική αναιμία και COVID-19: Ένας επικίνδυνος συνδυασμός δύο ασθενειών

Ο χρονισμός της λήψης εμβολίου COVID-19 μπορεί να αλλάξει τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου - Μελέτη

Οι συνέπειες των εντολών για τα εμβόλια covid πρέπει να λαμβάνονται υπόψη σε μελλοντική πολιτική για πανδημία

SARS-CoV-2: Επίμονα ψευδώς θετικά rapid test μπορεί να σχετίζονται με αυτοάνοσο νόσημα - Μελέτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το οικονομικό βάρος της παιδικής λεκτικής κακοποίησης από ενήλικες υπολογίζεται σε 300 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως

Η αντιμετώπισή της μας δίνει ένα ισχυρό μοχλό πρόληψης των διαταραχών ψυχικής υγείας και του τεράστιου κόστους τους τόσο για το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και για την παγκόσμια οικονομία.

Οδηγίες καταλληλότητας οδηγών με καρδιολογικές παθήσεις από την Καναδική Καρδιαγγειακή Εταιρεία

"Εάν ένας γιατρός πιστεύει ότι ένας οδηγός είναι επικίνδυνος, σε ορισμένες επαρχίες του Καναδά, η αναφορά στις αρχές μεταφορών είναι υποχρεωτική. Αυτή είναι μία από τις κατευθυντήριες γραμμές που εκδόθηκαν για την ασφάλεια των ασθενών και επίσης για την ασφάλεια των γύρω τους ."

Ντελέκος: Ένα πλαίσιο για να μοιραστούμε το ρίσκο από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Ντελέκος (Gallagher Re): Πώς οι τράπεζες, οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι ρυθμιστικές αρχές στον κόσμο, την Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις αλλά και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή.

Οι ειδικοί δίνουν συστάσεις για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή

Μια χαμηλή επιβάρυνση με κολπική μαρμαρυγή σχετίζεται με χαμηλά ποσοστά εγκεφαλικού και καρδιακής ανεπάρκειας. Η μείωση της επιβάρυνσης της κολπικής μαρμαρυγής ΚΜ εξελίσσεται σε θεραπευτικό στόχο σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή ΚΜ».