Ρεπορτάζ Υγείας

CDC Λευκός Οίκος: Αναμένοντας την ώρα που η covid-19 δεν θα αποτελεί κρίση καθώς οι περιορισμοί για την πανδημία χαλαρώνουν

CDC Λευκός Οίκος: Αναμένοντας την ώρα που η covid-19 δεν θα αποτελεί κρίση καθώς οι περιορισμοί για την πανδημία χαλαρώνουν

Στις ΗΠΑ, ο κυλιόμενος μέσος όρος επτά ημερών για ημερήσια νέα κρούσματα έχει μειωθεί από περίπου 453.000 πριν από δύο εβδομάδες σε περίπου 136.000 από την Τρίτη, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

CDC Λευκός Οίκος: Σχεδόν το 65% των Αμερικανών είναι πλήρως εμβολιασμένοι Καθώς οι κρατικοί και τοπικοί ηγέτες κινούνται για την άρση των περιορισμών για την COVID-19 σε όλη τη χώρα, ανώτατοι αξιωματούχοι υγείας δήλωσαν την Τετάρτη ότι οι ΗΠΑ κινούνται προς μια εποχή που η πανδημία δεν θα είναι κρίση. Μιλώντας στην ενημέρωση της ομάδας αντιμετώπισης της COVID-19 του Λευκού Οίκου, η Διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) Δρ Ροσέλ Γουαλένσκι είπε ότι γνωρίζει πως οι Αμερικανοί ανυπομονούν να προχωρήσουν πέρα ​​από την πανδημία. «Όλοι μοιραζόμαστε τον ίδιο στόχο: να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου η COVID-19 δεν θα διαταράσσει πλέον την καθημερινότητά μας· μια στιγμή που δεν θα είναι μια συνεχής κρίση, αλλά κάτι που θα μπορούμε να προλάβουμε, να προστατεύσουμε και να αντιμετωπίσουμε», είπε.

Η Walensky δεσμεύτηκε ότι η πρόοδος θα ήταν μια διαδικασία που θα καθοδηγείται από την επιστήμη και τις επιδημιολογικές τάσεις.

Ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της COVID-19, Τζεφ Ζίεντς, δήλωσε ότι, λόγω της προόδου που έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ και των εργαλείων που διαθέτουν, το έθνος «οδεύει προς μια εποχή που η COVID-19 δεν θα είναι κρίση, αλλά θα είναι κάτι από το οποίο θα μπορούμε να προστατευτούμε και να αντιμετωπίσουμε. ” “Ο πρόεδρος και η ομάδα μας για την COVID σχεδιάζουν ενεργά για αυτό το μέλλον.

Καθώς προσβλέπουμε, θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε το ισχυρό σύνολο εργαλείων που έχουμε στη διάθεσή μας. Τα εμβόλια, τα ενισχυτικά εμβόλια, τα τεστ και οι θεραπείες θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα μέγιστα ευάλωτους, συμπεριλαμβανομένων των ανοσοκατεσταλμένων», είπε στους δημοσιογράφους.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ έφτασαν τα 50 εκατομμύρια τεστ COVID-19 που έχουν αποσταλεί σε νοικοκυριά σε όλες τις πολιτείες.

Η Walensky είπε επίσης ότι το CDC εξετάζει το ενδεχόμενο αναθεώρησης της καθοδήγησης για τις μάσκες “σύντομα”. Οι ηγέτες σε όλες τις ΗΠΑ ανέφεραν τα μειωμένα ποσοστά κρουσμάτων και νοσηλείας από την αύξηση της παραλλαγής όμικρον τον Ιανουάριο ως λόγους για την άρση των εντολών απόδειξης εμβολίου ή μάσκας.

Η κομητεία King της Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι δεν θα απαιτεί πλέον ελέγχους εμβολιασμού κατά της COVID-19 για την είσοδο σε εστιατόρια, μπαρ, θέατρα και γυμναστήρια από την 1η Μαρτίου.

Οι αξιωματούχοι της Φιλαδέλφειας δήλωσαν ότι η εντολή εμβολιασμού της πόλης για εστιατόρια καταργήθηκε αμέσως – αν και οι εντολές για μάσκα εσωτερικού χώρου παραμένουν σε ισχύ προς το παρόν.

Στην Provincetown της Μασαχουσέτης, οι αξιωματούχοι ήραν την εντολή για μάσκα και την απαίτηση εμβολίου για εσωτερικούς χώρους, όπως εστιατόρια και μπαρ την Τρίτη.

Στις ΗΠΑ, ο κυλιόμενος μέσος όρος επτά ημερών για ημερήσια νέα κρούσματα έχει μειωθεί από περίπου 453.000 πριν από δύο εβδομάδες σε περίπου 136.000 από την Τρίτη, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Ο ιχνηλάτης του πανεπιστημίου έδειξε 136.388 νέα καθημερινά κρούσματα την Πέμπτη, με 3.083 θανάτους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) Δρ Ροσέλ Βαλένσκι δήλωσε την Τετάρτη ότι ο οργανισμός «θα θέσει σύντομα οδηγίες» για τη χρήση μάσκας.

Η πολιτική έπαιξε τεράστιο ρόλο στις αποφάσεις που ελήφθησαν σχετικά με την COVID, τις μάσκες, τους εμβολιασμούς και την κοινωνική απόσταση

Το διαδικτυακό πρόγραμμα παρακολούθησης δεδομένων COVID του CDC θα περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τα σωματίδια COVID-19 που βρίσκονται στα λύματα της κοινότητας

Παρά τη στενότερη πλειοψηφία στη Βουλή και τη Γερουσία, ο Μπάιντεν επιμένει στη μονοκομματική διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας

Δεν πρόκειται να αφήσουν προέδρους διαφορετικού κόμματος να σταθούν εμπόδιο στη μάχη κατά της covid-19 oι κυβερνήτες πολιτειών των ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι περισσότεροι άνθρωποι επιστρέφουν στις δοκιμές COVID-19

Ωστόσο, η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι η επίγνωση του πού μπορούν να αγοράσουν τεστ πλευρικής ροής παραμένει εμπόδιο (όπως η δυνατότητα αγοράς κιτ δοκιμών από μεγάλα σούπερ μάρκετ).

Προσωπικός  Γιατρός : Είναι ανάγκη να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής γιατρών

‘’Είναι ανάγκη να οριστεί επακριβώς το ποιες θα είναι οι σχέσεις του προσωπικού γιατρού με τους εγγεγραμμένους σε αυτόν ασφαλισμένους και να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής .’’ λέει ο τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής Μάριος Πυρπασόπουλος.

Nέα Βρετανική Επιστημονική Έρευνα προειδοποιεί τις γυναίκες για τους κινδύνους της φυτοφαγικής διατροφής

Η νέα μελέτη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να κατανοηθεί καλύτερα ο δυνητικός κίνδυνος από τις φυτοφαγικές δίαιτες σε βάθος χρόνου και τι μπορεί να γίνει για να μετριαστούν αυτοί οι κίνδυνοι».

Σεξουαλική δυσλειτουργία, απώλεια μαλλιών που συνδέονται με Μακρά COVID

Ο Haroon, αναπληρωτής κλινικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, λέει ότι ένας λόγος που φάνηκε ότι οι νεότεροι άνθρωποι είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα μακράς διάρκειας COVID μπορεί να είναι ότι οι ηλικιωμένοι με COVID ήταν πιο πιθανό να νοσηλευτούν και δεν συμπεριλήφθηκαν σε αυτή τη μελέτη.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από ευλογιά των πιθήκων από άνθρωπο σε κατοικίδιο

Η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να εξαπλωθεί μέσω στενής, προσωπικής επαφής, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης επαφής με εξάνθημα, ψώρα ή σωματικά υγρά από άτομο με τον ιό ή επαφή με υφάσματα ή αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από κάποιον που έχει τον ιό.