Ρεπορτάζ Υγείας

CDC: Η Eris είναι υπεύθυνη για το 22% των νέων λοιμώξεων COVID-19

CDC: Η Eris είναι υπεύθυνη για το 22% των νέων λοιμώξεων COVID-19

CDC: Το EG.5 ή eris είναι το κορυφαίο στέλεχος που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ, προκαλώντας σχεδόν το 22% των περιπτώσεων τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με στοιχεία του CDC.

Το στέλεχος του κορωνοϊού με την ονομασία Eris ευθύνεται για περισσότερες από 1 στις 5 νέες μολύνσεις τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με ενημερωμένα στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Το EG.5 ή eris είναι το κορυφαίο στέλεχος που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ, προκαλώντας σχεδόν το 22% των περιπτώσεων τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με στοιχεία του CDC. Το στέλεχος αυξάνεται τις τελευταίες εβδομάδες καθώς το XBB.1.5 μειώνεται.

Είναι επίσης το πιο διαδεδομένο στέλεχος παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Η υπηρεσία υγείας του ΟΗΕ χαρακτήρισε την EG.5 ως «παραλλαγή ενδιαφέροντος», προειδοποιώντας ότι θα μπορούσε να προκαλέσει αύξηση των κρουσμάτων παγκοσμίως. Το EG.5 φαίνεται πιο μεταδοτικό και πιο ικανό να αποφύγει την ανοσία που παρέχεται από εμβόλια και προηγούμενη μόλυνση, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Αλλά δεν έχει συσχετιστεί με πιο σοβαρή ασθένεια. Η άνοδός του στις ΗΠΑ έρχεται καθώς οι νοσηλείες COVID-19 έχουν αυξηθεί για έξι συνεχόμενες εβδομάδες.

Ο ιχνηλάτης παραλλαγής του CDC δεν περιλαμβάνει ακόμη το BA.2.86, ένα εξαιρετικά μεταλλαγμένο στέλεχος που έχει βρεθεί σε χαμηλά επίπεδα στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το CDC, το BA.2.86 ήταν υπεύθυνο για λιγότερο από το 1% των μολύνσεων τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Το CDC ενημέρωσε την αξιολόγηση κινδύνου για το BA.2.86 αυτή την εβδομάδα.

Είπε μάλιστα ότι με βάση τα τρέχοντα δεδομένα, «τα υπάρχοντα τεστ που χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση και τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της COVID-19 συνεχίζουν να είναι αποτελεσματικά με αυτήν την παραλλαγή». Επιπλέον, οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα νέα ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 που θα κυκλοφορήσουν αυτόν τον μήνα πιθανότατα θα προστατεύσουν από σοβαρή ασθένεια και νοσηλεία από το στέλεχος.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

O Sars-Cov-2 δεν είναι εποχιακός. Γιατί λοιπόν γίνονται αναμνηστικά εμβόλια COVID;

Μελέτη βοηθά στην εξήγηση της ταχείας εξάπλωσης των παραλλαγών SARS-CoV-2

ΕΟΔΥ: 40 θάνατοι από Covid - 25 διασωληνωμένοι

Αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με τη νεοεμφανιζόμενη "Pirola" BA.2.86, μια υποπαραλλαγή του SARS-CoV-2

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας - Πρώτη ρομποτική επέμβαση αφαίρεσης κάτω λοβού του δεξιού πνεύμονα σε ασθενή 47 ετών

Η ρομποτική χειρουργική, με τη χρήση του «Da Vinci Xi» χαρακτηρίζεται ως ελάχιστα επεμβατική τεχνική, ακριβής, τρισδιάστατη, με μεγάλο εύρος κινήσεων στα εργαλεία, με ελάχιστη απώλεια αίματος και με μικρότερο χρόνο παραμονής στο νοσοκομείο ενώ ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινότητά του γρηγορότερα και σε καλύτερη φυσική κατάσταση, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πώς το νέο λογισμικό αλλάζει την κατανόησή μας για την ανάπτυξη του ανθρώπινου εγκεφάλου

Αρχίζουμε να θέτουμε ερωτήματα σχετικά με τις εγκεφαλικές συνδέσεις που σχετίζονται με τη διαταραχή του φάσματος του αυτισμού και τη σχιζοφρένεια. Είμαστε επίσης τώρα μέρος της μελέτης ACT του UW, ή αλλιώς της μελέτης για τις αλλαγές στη σκέψη των ενηλίκων (Adult Changes in Thought Study). Υπάρχει εδώ και σχεδόν 30 χρόνια και παρακολουθεί μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων στην περιοχή του Σιάτλ καθώς γερνούν.

Τα κρούσματα χολέρας αυξάνονται παγκοσμίως

Χολέρα: Η χολέρα μπορεί να είναι μια απειλητική για τη ζωή ασθένεια, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, η οποία μπορεί να εξαπλωθεί μέσω μη ασφαλών τροφίμων ή νερού.

Παρατείνεται η αναβολή έναρξης μαθημάτων στη Θεσσαλία μέχρι την Πέμπτη

Κλειστά σχολεία Θεσσαλία: Κλειστά θα μείνουν για τρεις ημέρες και τα σχολεία στη Μαγνησία. Τα σχολεία θα ανοίξουν την ερχόμενη Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου και όχι αύριο όπως ήταν προγραμματισμένο.

Κρυπτοσπορίδιο: Οι υγειονομικές Αρχές στη Νέα Ζηλανδία αναζητούν την πηγή μόλυνσης

Κρυπτοσπορίδιο: Οι πιθανές πηγές μόλυνσης περιλαμβάνουν από ανθρώπους που ταξίδεψαν πρόσφατα στο εξωτερικό, προϊόντα φαγητού ή ποτού, χώρους φιλοξενίας, νερό αναψυχής ή νερό που έχει μολυνθεί από παράσιτα ζώων.