Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Άρση ασυμβίβαστου ΕΣΥ: Η Μίνα Γκάγκα προτείνει να αρθεί το ασυμβίβαστο για τους γιατρούς του ΕΣΥ

Άρση ασυμβίβαστου ΕΣΥ: Η Μίνα Γκάγκα προτείνει να αρθεί το ασυμβίβαστο για τους γιατρούς του ΕΣΥ

Άρση ασυμβίβαστου ΕΣΥ: Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα πρότεινε την άρση ασυμβίβαστου για τους γιατρούς στο ΕΣΥ, με σκοπό να μπορούν να εξασκήσουν το λειτούργημά τους και ως ιδιώτες.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής, τονίζοντας την ανάγκη να αρθεί το ασυμβίβαστο για τους γιατρούς του ΕΣΥ, έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται επιπλέον ως ιδιώτες. Επίσης στηλίτευσε την στάση της αντιπολίτευσης αναφορικά με τη δημιουργία αμιγώς παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη με λειτουργία ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ).

Τι δήλωσε η κ. Μίνα Γκάγκα για το ΕΣΥ;

“Αποτελεί ύψιστης σημασίας το ζήτημα στελέχωσης των νοσοκομείων. Στο Εθνικό Σύστημα Υγείας υπάρχουν ιατροί πολλών ταχυτήτων. Υπάρχουν οι πανεπιστημιακοί, οι στρατιωτικοί και οι ιατροί του ΕΣΥ. Οι πανεπιστημιακές θέσεις γίνονται ανάρπαστες γιατί οι πανεπιστημιακοί έχουν δικαίωμα άσκησης ελευθέρου επαγγέλματος παράλληλα με το έργο τους μέσα στα νοσοκομεία. Το ίδιο δικαίωμα έχουν και οι στρατιωτικοί. Είναι δύο κατηγορίες ιατρών που τιμούμε και θα τιμούμε. Πρέπει λοιπόν να προσφέρουμε τις ίδιες δυνατότητες σε όλους τους ιατρούς. Δυνατότητες που δίνονται σε άλλες χώρες με αποτέλεσμα να φεύγουν από την δική μας. Δίνοντας αυτές τις ευκαιρίες θα στελεχωθούν οι θέσεις των περιφερειακών νοσοκομείων. Δεν είναι καινοφανές αυτό, ισχύει στα περισσότερα συστήματα της Ευρώπης”. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΜΕΘ Υπουργείο Υγείας: Η πραγματικότητα σε αριθμούς, 4 μύθοι και 1 αλήθεια

Πλεύρης: Υπερδιπλασιάστηκαν οι ΜΕΘ στην πανδημία

Πλεύρης: Από 25/2 επιστρέφει σε πλήρη λειτουργία το Παίδων Πεντέλης

Γκάγκα: Εντός Απριλίου παραλαμβάνει η χώρα μας το εμβόλιο της SANOFI

Γκάγκα: Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα η διάθεση αντιικών χαπιών κατ' οίκον

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τέσσερις τρόποι που οι σκεπτικιστές των εμβολίων παραπλανούν για την ιλαρά και πολλές άλλες λοιμώξεις

«Το πιο πειστικό πράγμα που μπορώ να πω είναι ότι η κόρη μου έχει όλα της τα εμβόλια και ότι κάθε παιδίατρος και άτομο δημόσιας υγείας που γνωρίζω έχει εμβολιάσει τα παιδιά του», είπε η Meyerowitz-Katz. «Κανείς δεν θα το έκανε αυτό αν πίστευε ότι υπήρχαν σοβαροί κίνδυνοι».

Η ζάχαρη δεν κάνει τα παιδιά υπερκινητικά, προτείνει νευροεπιστήμονας

Οι ανταμοιβές χωρίς ζάχαρη έχουν επίσης αυτό το αποτέλεσμα, επομένως είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε αυτοκόλλητα, παιχνίδια ή μια διασκεδαστική δραστηριότητα ως κίνητρα για θετική συμπεριφορά. Ενώ η ζάχαρη μπορεί να προσφέρει μια προσωρινή ώθηση ενέργειας, δεν μετατρέπει τα παιδιά σε υπερκινητικούς ανεμοστρόβιλους.

Οικογένεια των ΗΠΑ μολύνθηκε από σκουλήκι του εγκεφάλου μετά την κατανάλωση κρέατος αρκούδας

Έκθεση CDC: Σε μια παράξενη τροπή των γεγονότων, τουλάχιστον έξι μέλη μιας οικογένειας με καταγωγή από τις Ηνωμένες Πολιτείες μολύνθηκαν από τριχινέλλωση, που είναι ένα σπάνιο παράσιτο στρογγυλού σκουληκιού, αφού έφαγαν κακοψημένο κρέας μαύρης αρκούδας.

ΕΚΑΒ: Αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την υγειονομική κάλυψη της διεξαγωγής του τελικού ποδοσφαιρικού αγώνα του UEFA Europa Conference League

ΕΚΑΒ: Έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο για την υγειονομική κάλυψη των επειγόντων περιστατικών που θα προκύψουν κατά την διεξαγωγή του τελικού ποδοσφαιρικού αγώνα του UEFA Europa Conference League, θέτοντας τις δυνάμεις του σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία: "Ο υπουργός εξαπολύει προσωπικές επιθέσεις πολιτικών φρονημάτων σε αναισθησιολόγους"

Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία: Κατηγορεί τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ότι «υποβάθμισε τις αντιδράσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε προεκλογικές ενέργειες και εξαπέλυσε προσωπικές πολιτικές επιθέσεις κατά των αναισθησιολόγων». 

Close Icon