Πολιτική Υγείας

Πλεύρης: Ανεμβολίαστοι από σήμερα 300.000, δρομολογείται Παιδιατρικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη

Πλεύρης: Ανεμβολίαστοι από σήμερα 300.000, δρομολογείται Παιδιατρικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη

Πλεύρης: Το Παιδιατρικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη είναι Δωρεά Ιδρύματος Νιάρχου και θα είναι το πρώτο αμιγώς παιδιατρικό νοσοκομείο στην πόλη.  Η οργάνωση αυτού του νοσοκομείου θα είναι ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, αναφέρθηκε πριν από λίγο στην αναστολή των πιστοποιητικών από σήμερα σε 300.000 περίπου πολίτες που δεν έχουν ακόμη πραγματοποιήσει την τρίτη αναμνηστική δόση εμβολίου. Μίλησε επίσης για τις αντιδράσεις που έχουν εγερθεί από την αντιπολίτευση σε σχέση με τη δημιουργία ενός αμιγώς Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, ως δωρεά του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου.

Τι δήλωσε ο κ. Πλεύρης

Αρχικά, ο κ. Θάνος Πλεύρης θέλησε να επισημάνει πως έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες έτσι ώστε η Κλινική Μαστού στο Μεταξά να μετονομαστεί σε Κλινική Κυριάκου Καλογεράκου. Πρόκειται για έναν γιατρό που συνέβαλε τα μάλα στην πρόοδο της επιστήμης και από την Πολιτεία επιθυμούν να τιμήσουν τον άνθρωπο αυτό, σε συνεργασία με τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Έπειτα, ένα μεγάλο αγκάθι αποτελεί η ολοκλήρωση ενός φιλόδοξου εγχειρήματος. Το Παιδιατρικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη είναι Δωρεά Ιδρύματος Νιάρχου και θα είναι το πρώτο αμιγώς παιδιατρικό νοσοκομείο στην πόλη.  Η οργάνωση αυτού του νοσοκομείου θα είναι ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, γι’ αυτό η αντιπολίτευση αντιτίθεται και δεν επιθυμεί να το ψηφίσει. Ωστόσο, αυτή η διαφορά σε διοικητικό επίπεδο αποτελεί μια καινοτόμα δομή, η οποία θα παρέχει την βέλτιστη παροχή υγειονομικής περίθαλψης στον ασθενή χωρίς κόστος.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ήδη λαμβάνει χώρα και έχει ωφελήσει πολύ κόσμο σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Δεν θα πρέπει να την ξορκίζουμε, μόνο και μόνο επειδή πρόκειται για τον ιδιωτικό τομέα. Στην πανδημία, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας συμπράττουν και τα αποτελέσματα είναι θετικά για τον πολίτη.

Τι ισχύει με τα πιστοποιητικά νόσησης;

Ο διπλά εμβολιασμένος είναι εμβολιασμένος και υπάρχει το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό είναι σε ισχύ. Αυτό που κάναμε ως Πολιτεία είναι να κάνουμε μια επιλογή. Θα ανασταλούν τα προνόμια του εν λόγω εμβολιασμένου από σήμερα, μέχρι να επιλέξει να κάνει την τρίτη αναμνηστική δόση. Δεν θα πληρώσουν τα 100 ευρώ διοικητικό πρόστιμο, όπως συμβαίνει στους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί. Για τους νέους κάτω των 18, δεν προβλέπεται τρίτη δόση εμβολίου. Επομένως, θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι κανονικά.

Μέσα στην εβδομάδα υπάρχει σύσκεψη Υπουργών Υγείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνεπώς, αναμένονται αποφάσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο με φόντο την άρση των μέτρων λόγω ήπιας νόσησης από Όμικρον. Την Τετάρτη συνεδριάζουν οι ειδικοί, παράλληλα, με στόχο να συζητηθεί περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πλεύρης: Από 25/2 επιστρέφει σε πλήρη λειτουργία το Παίδων Πεντέλης

Πλεύρης: Πλήρης αποκλιμάκωση των μέτρων

Πλεύρης: Υπερδιπλασιάστηκαν οι ΜΕΘ στην πανδημία

Τι ισχύει με τους εμβολιασμούς που ακυρώθηκαν;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο εργασίας τους αναμένεται να δουν οι γιατροί στο νέο ΕΣΥ

Ταυτόχρονα, εάν η ΝΔ μετατρέψει όλα τα δημόσια νοσοκομεία σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, όπως ήδη έχει προαναγγείλει, τότε οι γιατροί που θα προσλαμβάνονται δεν θα έχουν μονιμότητα στο ΕΣΥ, αλλά θα υπογράφουν συμβάσεις, επίσης, με συγκεκριμένο χρόνο εργασίας. Οι συμβάσεις έργου αυτές θα αμείβονται βέβαια με πολύ υψηλότερες αποδοχές από ό,τι λαμβάνουν σήμερα οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων με σχέση μονιμότητας με το σύστημα.

Επίκειται πρόγραμμα τηλεσυμβουλευτικής για ασθενείς με χρόνια νοσήματα μετά τις εκλογές από το Υπουργείο Υγείας

Στόχος είναι να μπορούν όσοι έχουν χρόνια νοσήματα, να απευθύνονται άμεσα σε γιατρούς για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζουν. Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να αποσυμφορηθούν οι Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) αλλά και τα νοσοκομεία από τις συνεχείς επισκέψεις των ασθενών με χρόνια προβλήματα, όταν οι δυσκολίες αυτές θα μπορούσαν να λύνονται και μέσω τηλεσυμβουλευτικής από το σπίτι.

Ο FDA ενέκρινε τελικά το τσιπ Neuralinkτου Έλον Μασκ για δοκιμές σε ανθρώπους. Έχουν αντιμετωπιστεί όλες οι ανησυχίες;

Ισχυρίστηκε ότι το Neuralink θα μπορούσε να αυξήσει την ανθρώπινη νοημοσύνη δημιουργώντας μια σύνδεση κατ' απαίτηση με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης - επιτρέποντας, για παράδειγμα, βελτιωμένη γνώση μέσω ενισχυμένης μνήμης και βελτιωμένες δεξιότητες μάθησης και επίλυσης προβλημάτων.

ΕΣΥ Νέα Κατάσταση - Αλλαγές στα νοσοκομεία με πράσινο φως Μητσοτάκη

Ριζικές αλλαγές αναμένεται να φέρει ο νέος Χάρτης Υγείας και στις κλινικές αλλά και γενικότερα στις δομές του ΕΣΥ. Πράγμα που σημαίνει στην πράξη ότι με τον νέο Χάρτη Υγείας θα υπάρξουν τόσο συγχωνεύσεις νοσοκομείων, όσο και αλλαγή χρήσης σε αρκετές δομές Υγείας.

Δρομολογούνται από το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σπύρος Δοξιάδης», νέα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου τους επόμενους μήνες.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται πως θα ξεκινήσουν οι δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις για λιπιδαιμικό και μεταβολικό προφίλ σε 5.706.125 άτομα (30-70 ετών). Σημειώνεται πως η καρδιαγγειακή νόσος αποτελεί την κύρια αιτία θνησιμότητας παγκοσμίως, καθώς ένας στους τρεις θανάτους οφείλεται σε καρδιακή νόσο και αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Ερντογάν κέρδισε τις εκλογές στην Τουρκία με 52%

Εκλογές Τουρκία: Μεγάλος νικητής για 11η φορά αναδείχθηκε στον β΄γύρο των τουρκικών προεδρικών εκλογών ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος πήρε άνετη νίκη έναντι του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.