Πολιτική Υγείας

Πλεύρης: Πλήρη αποκλιμάκωση των μέτρων προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας

Πλεύρης: Πλήρη αποκλιμάκωση των μέτρων προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας

Πλεύρης: Πλήρη αποκλιμάκωση των μέτρων προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας με βάση τα δεδομένα της μετάλλαξης Όμικρον. Εκτός ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί 31 Μαρτίου.

Ο υπουργός Υγείας μίλησε για πλήρη αποκλιμάκωση των μέτρων, δεδομένου ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι μεν μεταδοτική, αλλά δεν προκαλεί τόσο σοβαρές νοσήσεις. Επίσης αποκάλυψε πως από 31 Μαρτίου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα τίθενται εκτός ΕΣΥ από 31 Μαρτίου. Από σήμερα που έχει επιστρέψει η μουσική και έχουν χαλαρώσει τα μέτρα, στην πραγματικότητα έχουν παραμείνει μονάχα η όρθια διασκέδαση και το κομμάτι των γηπέδων. Ακόμη και στα γήπεδα, εξετάζεται πώς μπορεί να επιστρέψει η κανονικότητα. Όσο φαίνεται μια σταθεροποίηση των κρουσμάτων, ανάλογα με την πίεση που δέχεται το εκάστοτε Εθνικό Σύστημα Υγείας καταργούνται τα μέτρα που ισχύουν. Αυτή είναι η φιλοσοφία όλων των Υπουργών Υγείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την οποία ακολουθούμε και στην Ελλάδα.

Τι δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης

  • Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως τα στοιχεία που λαμβάνουμε από τα κρούσματα μας δίνουν τη δυνατότητα να χαλαρώνουμε τα μέτρα και αυτή η τάση θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα πάντοτε με την αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.
  • Και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το πιστοποιητικό εμβολιασμού συνδυάζεται με τις μετακινήσεις και την συμμετοχή σε εκδηλώσεις και υπηρεσίες.
  • Παράταση αναστολής θα συνεχιστεί. Δεν πρόκειται να συμβεί άρση της αναστολής στις 31 Μαρτίου. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί από τις 31 Μαρτίου και μετά δε θα μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ. Θα τίθενται εκτός Εθνικού Συστήματος Υγείας.
  • Από τις 7 Φεβρουαρίου όσοι δεν έχουν ολοκληρώσει την ενισχυτική βάση πρόκειται να αντιμετωπίσουν περιορισμούς με βάση το πιστοποιητικό τους.
  • Η πανδημία έχει μια δυναμική. Ωστόσο, η πορεία που ακολουθεί η πανδημία είναι η συνήθης πορεία και αυτό σημαίνει πως οι μεταλλάξεις που προκύπτουν θα είναι εξασθενημένες σε σχέση με τον αρχικό ιό.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πλεύρης: Υπερδιπλασιάστηκαν οι ΜΕΘ στην πανδημία

Θάνος Πλεύρης: Επαναφορά μουσικής και απελευθέρωση ωραρίου στη διασκέδαση

Τι ισχύει με τους εμβολιασμούς που ακυρώθηκαν;

Ο Θάνος Πλεύρης αφήνει ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο εργασίας τους αναμένεται να δουν οι γιατροί στο νέο ΕΣΥ

Ταυτόχρονα, εάν η ΝΔ μετατρέψει όλα τα δημόσια νοσοκομεία σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, όπως ήδη έχει προαναγγείλει, τότε οι γιατροί που θα προσλαμβάνονται δεν θα έχουν μονιμότητα στο ΕΣΥ, αλλά θα υπογράφουν συμβάσεις, επίσης, με συγκεκριμένο χρόνο εργασίας. Οι συμβάσεις έργου αυτές θα αμείβονται βέβαια με πολύ υψηλότερες αποδοχές από ό,τι λαμβάνουν σήμερα οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων με σχέση μονιμότητας με το σύστημα.

Επίκειται πρόγραμμα τηλεσυμβουλευτικής για ασθενείς με χρόνια νοσήματα μετά τις εκλογές από το Υπουργείο Υγείας

Στόχος είναι να μπορούν όσοι έχουν χρόνια νοσήματα, να απευθύνονται άμεσα σε γιατρούς για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζουν. Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να αποσυμφορηθούν οι Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) αλλά και τα νοσοκομεία από τις συνεχείς επισκέψεις των ασθενών με χρόνια προβλήματα, όταν οι δυσκολίες αυτές θα μπορούσαν να λύνονται και μέσω τηλεσυμβουλευτικής από το σπίτι.

Ο FDA ενέκρινε τελικά το τσιπ Neuralinkτου Έλον Μασκ για δοκιμές σε ανθρώπους. Έχουν αντιμετωπιστεί όλες οι ανησυχίες;

Ισχυρίστηκε ότι το Neuralink θα μπορούσε να αυξήσει την ανθρώπινη νοημοσύνη δημιουργώντας μια σύνδεση κατ' απαίτηση με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης - επιτρέποντας, για παράδειγμα, βελτιωμένη γνώση μέσω ενισχυμένης μνήμης και βελτιωμένες δεξιότητες μάθησης και επίλυσης προβλημάτων.

ΕΣΥ Νέα Κατάσταση - Αλλαγές στα νοσοκομεία με πράσινο φως Μητσοτάκη

Ριζικές αλλαγές αναμένεται να φέρει ο νέος Χάρτης Υγείας και στις κλινικές αλλά και γενικότερα στις δομές του ΕΣΥ. Πράγμα που σημαίνει στην πράξη ότι με τον νέο Χάρτη Υγείας θα υπάρξουν τόσο συγχωνεύσεις νοσοκομείων, όσο και αλλαγή χρήσης σε αρκετές δομές Υγείας.

Δρομολογούνται από το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σπύρος Δοξιάδης», νέα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου τους επόμενους μήνες.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται πως θα ξεκινήσουν οι δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις για λιπιδαιμικό και μεταβολικό προφίλ σε 5.706.125 άτομα (30-70 ετών). Σημειώνεται πως η καρδιαγγειακή νόσος αποτελεί την κύρια αιτία θνησιμότητας παγκοσμίως, καθώς ένας στους τρεις θανάτους οφείλεται σε καρδιακή νόσο και αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Ερντογάν κέρδισε τις εκλογές στην Τουρκία με 52%

Εκλογές Τουρκία: Μεγάλος νικητής για 11η φορά αναδείχθηκε στον β΄γύρο των τουρκικών προεδρικών εκλογών ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος πήρε άνετη νίκη έναντι του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.