Αποκλειστικά

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός Αποκλειστικό: Ληξιπρόθεσμα χρέη  άνω των 70.000.000  € . Παίρνει δανεικά από το οφθαλμιατρείο του!

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός Αποκλειστικό: Ληξιπρόθεσμα χρέη  άνω των 70.000.000  € . Παίρνει δανεικά από το οφθαλμιατρείο του!

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός» φαίνεται ,από δύο προσφάτους μεγάλους διαγωνισμούς, ότι οι  απευθείας αναθέσεις  καλά κρατούν . Παράλληλα, το νοσοκομείο παρουσιάζει ληξιπρόθεσμες οφειλές  άνω των 70.000.000  €  και παίρνει δανεικά από το οφθαλμιατρείο του!

Της Νικολέτας Ντάμπου

Συγκεκριμένα, το νοσοκομείο Ευαγγελισμός προκήρυξε 2 μεγάλους διαγωνισμούς με κριτήριο αξιολόγησης την χαμηλότερη τιμή, για τα εξής:

  1. Αντιδραστήρια για ανοσολογικές εξετάσεις με συνοδό εξοπλισμό και αντιδραστήρια χωρίς συνοδό εξοπλισμό, προϋπολογισμού 8.033.880,00€ με ΦΠΑ με αρ. Διακήρυξης 183/2020. Κατά των όρων της διακήρυξης κατέθεσε προδικαστική προσφυγή στην ΑΕΠΠ η εταιρεία  SB BioAnalytica Α.Ε, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να ματαιώσει την διενέργεια του διαγωνισμού, να επανεξετάσει τις προδιαγραφές και την προϋπολογισθείσα δαπάνη (ΑΔΑ:Ψ1Χ54690ΩΧ-ΤΛΩ).
  1. Αντιδραστήρια για μικροβιολογικές εξετάσεις με συνοδό εξοπλισμό, προϋπολογισμού 1.537.971,42€ με ΦΠΑ με αρ. Διακήρυξης 125/2020. Η εταιρεία  SB BioAnalytica Α.Ε, κατέθεσε υπόμνημα σχετικά με τον διαγωνισμό. Το Μικροβιολογικό Τμήμα διαπίστωσε ότι στον διαγωνισμό είχαν παραληφθεί εκ παραδρομής ορισμένες εξετάσεις και δεν είχαν καθόλου περιληφθεί οι νέες εξετάσεις για την ανίχνευση του κορονοΪού  SARS COV 2. Οι διαπιστώσεις και αιτιάσεις αυτές, οδήγησαν το νοσοκομείο να ματαιώσει τον διαγωνισμό και να επανεξετάσει τις προδιαγραφές και την προϋπολογισθείσα δαπάνη (ΑΔΑ:ΨΔΦ14690ΩΧ-Λ4Λ).

Είναι απορίας άξιο πως το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός» συντάσσει τις προδιαγραφές και αρχίζουν οι ενστάσεις και προσφυγές. Είναι επίσης περίεργο αλλά και εντυπωσιακό, να διαπιστώνει το νοσοκομείο ότι έχουν ξεχαστεί εξετάσεις και ειδικά για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Προκαλεί  απορία, το γεγονός ότι  δεν μπορούν να κάνουν ούτε τις πράξεις, και οι επιμέρους προϋπολογισθείσες δαπάνες να υπερβαίνουν  την συνολική προϋπολογισθείσα δαπάνη , όπως οι ίδιοι ομολογούν .  Ακυρώνουν έναν διαγωνισμό από μόνοι τους όταν η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (Α.Ε.Π.Π.) θα εξέταζε την προσφυγή της εταιρείας 16/2/2021 . Σπανία συμβαίνει αυτό και έτσι δημιουργούνται επιπλέον απορίες και υποψίες, ότι όλα αυτά θα οδηγήσουν σε απευθείας αναθέσεις .

Όλα αυτά συμβαίνουν στην ναυαρχίδα του ΕΣΥ τον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ . Το νοσοκομείο που παρουσιάζει  ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 70.000.000  €  και παίρνει δανεικά από το οφθαλμιατρείο του ! Άκουσον άκουσον! Γιατί δεν παίρνουν το διοικητή του Οφθαλμιατρείου  να τον πάνε στον Ευαγγελισμό να τον κάνει κερδοφόρο ;  Ο διοικητής και το Δ.Σ. δεν έχουν  καμία ευθύνη για όλα αυτά; ή και αυτοί όπως και τόσοι άλλοι παίρνουν τον μισθό τους και κάνουν δημόσιες σχέσεις; Και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας  και ο αναπληρωτής, που τους επέλεξαν τι έχουν να πουν ;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυξήθηκαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα νοσοκομεία από τις απευθείας αναθέσεις

Το Γ.Ν.Α Ευαγγελισμός ζημιώθηκε 3 εκατομμύρια ευρώ & πανηγυρίζει ότι θα κερδίσει 1 εκατομμύριο € !!

”Το γεφύρι της Άρτας” ο διαγωνισμός για 2 μηχανήματα στον Ευαγγελισμό

Διαπλοκή & διαφθορά:στη σύμβαση για την καθαριότητα του ΓΝΑ Ευαγγελισμός

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα προϊόντα κάνναβης

Το φυτό της κάνναβης και ειδικά η ουσία CBD είναι γνωστή σε ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών στην χώρα μας, τόσο μέσα από τις θεραπευτικές τους χρήσεις όσο και από διάφορα βρώσιμα προϊόντα αλλά και καλλυντικά.

Αποκλειστικό : Μετατίθεται για 1 Ιουλίου η λειτουργία της  ηλεκτρονικής πλατφόρμας προμήθειων της ΕΚΑΠΥ

Μετατίθεται για την 1 Ιουλίου η λειτουργία της  ηλεκτρονικής πλατφόρμας που έφτιαξε η  Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας ( Ε.Κ.Α.Π.Υ. ) ώστε   να πραγματοποιούνται κεντρικά οι προμήθειες φαρμάκων αλλά και ιατροτεχνολογικων στα Δημόσια Νοσοκομεία, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.healthweb.gr.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ στην ΧΡΩΠΕΙ: Η Καθυστέρηση τριών ετών και ο υπερδιπλασιασμός του κόστους

Όταν ξεκίνησε το μεγάλο στοίχημα της Πολιτείας Καινοτομίας στην ΧΡΩΠΕΙ τον Δεκέμβριο του 2020 είχε δοθεί ένας πανηγυρικός χαρακτήρας και όλοι θεωρούσαν ότι θα γινόταν με ΣΔΙΤ και ότι θα συμμετείχαν πολλές εταιρείες του χώρου ΄με προϋπολογισμό  100.000.000 ευρώ .Είχαν καταθέσει φάκελο τέσσερα (4) κοινοπρακτικά σχήματα και θα υπήρχε και χρηματοδότηση από  το ταμείο ανάκαμψης.

Στ.Κυμπουρόπουλος στο healthweb: Έχουμε μία κρίσιμη ευκαιρία να διαμορφώσουμε το μέλλον της υγείας στην Ευρώπ

Ο κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος Ευρωβουλευτής και ψυχίατρος παραχώρησε συνέντευξη στο www.healthweb.gr και την δημοσιογράφο Νικολέτα Ντάμπου , μιλώντας για τις Σπάνιες παθήσεις και την νωτιαία μυϊκή ατροφία αναδεικνύοντας την ανάγκη να δημιουργηθεί μια ενιαία λίστα υποχρεωτικών νεογνικών ελέγχων στην Ε.Ε αλλά και για τις ελλείψεις φαρμάκων και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και συγκεκριμένα στην Ελλάδα .