Αποκλειστικά

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός Αποκλειστικό: Ληξιπρόθεσμα χρέη  άνω των 70.000.000  € . Παίρνει δανεικά από το οφθαλμιατρείο του!

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός Αποκλειστικό: Ληξιπρόθεσμα χρέη  άνω των 70.000.000  € . Παίρνει δανεικά από το οφθαλμιατρείο του!

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός» φαίνεται ,από δύο προσφάτους μεγάλους διαγωνισμούς, ότι οι  απευθείας αναθέσεις  καλά κρατούν . Παράλληλα, το νοσοκομείο παρουσιάζει ληξιπρόθεσμες οφειλές  άνω των 70.000.000  €  και παίρνει δανεικά από το οφθαλμιατρείο του!

Της Νικολέτας Ντάμπου

Συγκεκριμένα, το νοσοκομείο Ευαγγελισμός προκήρυξε 2 μεγάλους διαγωνισμούς με κριτήριο αξιολόγησης την χαμηλότερη τιμή, για τα εξής:

  1. Αντιδραστήρια για ανοσολογικές εξετάσεις με συνοδό εξοπλισμό και αντιδραστήρια χωρίς συνοδό εξοπλισμό, προϋπολογισμού 8.033.880,00€ με ΦΠΑ με αρ. Διακήρυξης 183/2020. Κατά των όρων της διακήρυξης κατέθεσε προδικαστική προσφυγή στην ΑΕΠΠ η εταιρεία  SB BioAnalytica Α.Ε, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να ματαιώσει την διενέργεια του διαγωνισμού, να επανεξετάσει τις προδιαγραφές και την προϋπολογισθείσα δαπάνη (ΑΔΑ:Ψ1Χ54690ΩΧ-ΤΛΩ).
  1. Αντιδραστήρια για μικροβιολογικές εξετάσεις με συνοδό εξοπλισμό, προϋπολογισμού 1.537.971,42€ με ΦΠΑ με αρ. Διακήρυξης 125/2020. Η εταιρεία  SB BioAnalytica Α.Ε, κατέθεσε υπόμνημα σχετικά με τον διαγωνισμό. Το Μικροβιολογικό Τμήμα διαπίστωσε ότι στον διαγωνισμό είχαν παραληφθεί εκ παραδρομής ορισμένες εξετάσεις και δεν είχαν καθόλου περιληφθεί οι νέες εξετάσεις για την ανίχνευση του κορονοΪού  SARS COV 2. Οι διαπιστώσεις και αιτιάσεις αυτές, οδήγησαν το νοσοκομείο να ματαιώσει τον διαγωνισμό και να επανεξετάσει τις προδιαγραφές και την προϋπολογισθείσα δαπάνη (ΑΔΑ:ΨΔΦ14690ΩΧ-Λ4Λ).

Είναι απορίας άξιο πως το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός» συντάσσει τις προδιαγραφές και αρχίζουν οι ενστάσεις και προσφυγές. Είναι επίσης περίεργο αλλά και εντυπωσιακό, να διαπιστώνει το νοσοκομείο ότι έχουν ξεχαστεί εξετάσεις και ειδικά για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Προκαλεί  απορία, το γεγονός ότι  δεν μπορούν να κάνουν ούτε τις πράξεις, και οι επιμέρους προϋπολογισθείσες δαπάνες να υπερβαίνουν  την συνολική προϋπολογισθείσα δαπάνη , όπως οι ίδιοι ομολογούν .  Ακυρώνουν έναν διαγωνισμό από μόνοι τους όταν η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (Α.Ε.Π.Π.) θα εξέταζε την προσφυγή της εταιρείας 16/2/2021 . Σπανία συμβαίνει αυτό και έτσι δημιουργούνται επιπλέον απορίες και υποψίες, ότι όλα αυτά θα οδηγήσουν σε απευθείας αναθέσεις .

Όλα αυτά συμβαίνουν στην ναυαρχίδα του ΕΣΥ τον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ . Το νοσοκομείο που παρουσιάζει  ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 70.000.000  €  και παίρνει δανεικά από το οφθαλμιατρείο του ! Άκουσον άκουσον! Γιατί δεν παίρνουν το διοικητή του Οφθαλμιατρείου  να τον πάνε στον Ευαγγελισμό να τον κάνει κερδοφόρο ;  Ο διοικητής και το Δ.Σ. δεν έχουν  καμία ευθύνη για όλα αυτά; ή και αυτοί όπως και τόσοι άλλοι παίρνουν τον μισθό τους και κάνουν δημόσιες σχέσεις; Και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας  και ο αναπληρωτής, που τους επέλεξαν τι έχουν να πουν ;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυξήθηκαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα νοσοκομεία από τις απευθείας αναθέσεις

Το Γ.Ν.Α Ευαγγελισμός ζημιώθηκε 3 εκατομμύρια ευρώ & πανηγυρίζει ότι θα κερδίσει 1 εκατομμύριο € !!

”Το γεφύρι της Άρτας” ο διαγωνισμός για 2 μηχανήματα στον Ευαγγελισμό

Διαπλοκή & διαφθορά:στη σύμβαση για την καθαριότητα του ΓΝΑ Ευαγγελισμός

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αποκλειστικό : Στρεβλώσεις στις διαδικασίες αποζημίωσης Υγειονομικού  Υλικού  στον ΕΟΠΥΥ

Στρεβλώσεις στις διαδικασίες που αφορούν στην αποζημίωση αναλώσιμου Υγειονομικού υλικού, εντοπίζονται στον  ΕΟΠΥΥ , σύμφωνα με  το αποκλειστικό ρεπορτάζ του www.healthweb.gr.

Σκάνδαλο με τις υποψηφιότητες στις αρχαιρεσίες της ΠΕΦΝΙ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του healthweb.gr φαίνεται να υπάρχει σοβαρό θέμα με ορισμένες υποψηφιότητες ενόψει των αρχαιρεσιών της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΠΕΦΝΙ) που αναμένεται να διεξαχθούν την Κυριακή 29/5/ 2022.

Αποκάλυψη: Παρατύπως είναι διοικήτρια η Καρποδίνη στον ΕΟΠΠΥ

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί δεν έχει εκδοθεί το ΦΕΚ του διορισμού της διοικήτριας και της μη εκτελεστικής προέδρου στον ΕΟΠΠΥ.Ακούγονται πολλά σενάρια αλλά κανένα δεν μπορεί να φανεί λογικό.

Επιβεβαίωση του ΗealthWeb: Καταργείται η ΥΠΕΔΥΦΚΑ

Καταργείται ο ιστορικός μοναδικός ελεγκτικός μηχανισμός Υγείας , της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας . Πλήρης επιβεβαίωση του Healthweb.gr!

Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία: Δικαίωμα στην ελπίδα με έγκαιρη διάγνωση

Συνέντευξη στο healthweb.gr με τον κ. Χρήστο Δάκα. Για τις σπάνιες ασθένειες που απειλούν την ζωή των ασθενών και σε κάποιες περιπτώσεις  επιφέρουν χρόνια αναπηρία αλλά  κυρίως για την νωτιαία μυϊκή ατροφία , μίλησε στο healthweb.gr και την Νικολέτα Ντάμπου ο Δρ. Χρήστος Δάκας, Διευθύνων σύμβουλος της Novartis Gene Therapies για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.