Αποκλειστικά

Αποκλειστικό: Στο Γ.Ν.Α Λαϊκό δεν έχει εγκατασταθεί ποτέ μαγνητικός τομογράφος

Αποκλειστικό: Στο Γ.Ν.Α Λαϊκό δεν έχει εγκατασταθεί ποτέ μαγνητικός τομογράφος

Της Νικολέτας Ντάμπου

Στα εβδομήντα χρόνια λειτουργίας του <<Λαϊκού  Νοσοκομείου Αθηνών>> δεν έχει εγκατασταθεί ποτέ μαγνητικός τομογράφος.

Παρότι το Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών έχει  εξειδικευμένες Μονάδες για ασθενείς με αιματολογικές κακοήθειες, ογκολογικούς ασθενείς, ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα, ασθενείς με HIV λοίμωξη αλλά και  Μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών και συμπαγών οργάνων (νεφρός, ήπαρ) καθώς και μονάδα Μεσογειακής αναιμίας αλλά  και εξειδικευμένες χειρουργικές επεμβάσεις όπου οι μαγνητικές τομογραφίες είναι απαραίτητες , δεν διαθέτει αλλά και από πάντα δεν διέθετε  μαγνητικό τομογράφο,  με αποτέλεσμα οι ασθενείς να καλύπτουν την ανάγκη αυτή με παραπομπή σε εξωτερικά διαγνωστικά κέντρα. Αυτό πέραν της ταλαιπωρίας των ασθενών που μετακινούνται με ασθενοφόρο και  τους  κινδύνους για την υγεία τους  αυξάνει επιπλέον το κόστος της εξέτασης. Πολλά δε από τα ιδιωτικά κέντρα δε παρέχουν επαρκείς και γρήγορες διαγνώσεις.

diadromos nosokomeio

Ταυτόχρονα , το νοσοκομείο κάθε 4 ημέρες συμμετέχει ως κύριο νοσοκομείο στην γενική εφημερία του λεκανοπεδίου και δέχεται την πλειοψηφία των περιστατικών. Η μέση πληρότητα του νοσοκομείου μας είναι πάντα > 100%. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο Γ.Ν.Α «Λαϊκό» υπάρχει έτοιμος χώρος με τις κατάλληλες προδιαγραφές, για να φιλοξενήσει ΑΜΕΣΑ το μηχάνημα.

Παράλληλα, να τονίσουνε ότι το Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών έχει 580 κλίνες που είναι ανεπτυγμένες οι 542, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του www.healthweb.gr.  Το 2019 στα ΤΕΠ τμήμα επειγόντων περιστατικών εξετάσθηκαν 53028 ασθενείς στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία εξυπηρετήθηκαν 100051 ασθενείς . Πραγματοποιήθηκαν 16731 χημειοθεραπείες σε εξωτερικούς ασθενείς και 3793 χημειοθεραπείες σε νοσηλευόμενους ογκολογικούς ασθενείς .

Είναι επιτακτική ανάγκη να εγκατασταθεί ένας σύγχρονος Μαγνητικός  Τομογράφος στο ΓΝΑ «Λαϊκό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επιβεβαιώνεται το αποκλειστικό ρεπορτάζ του healthweb.gr για παραίτηση του διοικητή στο Λαϊκό Νοσοκομείο

Αποκλειστικό healthweb.gr: Παραιτήθηκε ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ Παναγιώτης Στάθης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Χρήστος Δάκας στο healthweb : Γονιδιακή θεραπεία: Νέα θεραπευτική προσέγγιση για ασθενείς με SMA

Συνέντευξη παραχώρησε στην Νικολέτα Ντάμπου και το healthweb.gr ο Δρ. Χρήστος Δάκας, Διευθύνων σύμβουλος της Novartis Gene Therapies για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα , ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για την θεραπεία της Νωτιαίας Μυϊκής Ατροφίας (SMA) και τις νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις αλλά και για την προληπτική εξέταση screening στα νεογνά και πόσο σημαντικό είναι να γίνεται η εξέταση αυτή.  

Αποκλειστικό : Το νοσοκομείο Ευαγγελισμός παίρνει δανεικά από το οφθαλμιατρείο του!

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός» φαίνεται ,από δύο προσφάτους μεγάλους διαγωνισμούς, ότι οι  απευθείας αναθέσεις  καλά κρατούν . Παράλληλα, το νοσοκομείο παρουσιάζει ληξιπρόθεσμες οφειλές  άνω των 70.000.000  €  και παίρνει δανεικά από το οφθαλμιατρείο του!

Ο Hardo Fischer αποκλειστικά στο healthweb: Η γονιδιακή θεραπεία εισάγει νέο θεραπευτικό πρότυπο στην Ιατρική

‘’ Η γονιδιακή θεραπεία εισάγει ένα νέο θεραπευτικό πρότυπο στην Ιατρική και  ακολούθως στις πολιτικές αποζημίωσής της από τα συστήματα υγείας. ‘’ λέει ο Hardo Fischer, Medical Director Novartis Gene Therapies, στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο healthweb και την Νικολέτα Ντάμπου .

Ερώτηση 30 βουλευτών για αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του Healthweb.gr

Τριάντα βουλευτές κατέθεσαν ερωτήσεις στην Βουλή για τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του healthweb τα οποία αφορούν στην αναστολή της λειτουργίας του Κέντρου Σπανίων Σκελετικών Νοσημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Λαϊκό».

Αποκλειστικό : Ανεξέλεγκτος συνωστισμός  στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» από Ρομά χωρίς μάσκες

Ομάδες Ρομά χωρίς μάσκες περιφέρονται στους χώρους του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών  «Γ. Γεννηματάς» παρότι η υγειονομική κατάσταση στην Αττική είναι λίγο πριν το «κόκκινο».

Αποκλειστικό ΓΝΑ ΛΑΙΚΟ : «Λουκέτο» στο Κέντρο Σπανίων Σκελετικών Νοσημάτων-Ποιο οργανωμένο σχέ-διο κρύβεται από πίσω

Οργανωμένο σχέδιο βάζει λουκέτο στο Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης Σπανίων Σκελετικών Νοσημάτων του Λαϊκού Νοσοκομείου, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Healthweb.gr . Στον δρόμο οι ασθενείς.