Αποκλειστικά

Αποκλειστικό: Στο Γ.Ν.Α Λαϊκό δεν έχει εγκατασταθεί ποτέ μαγνητικός τομογράφος

Αποκλειστικό: Στο Γ.Ν.Α Λαϊκό δεν έχει εγκατασταθεί ποτέ μαγνητικός τομογράφος

Της Νικολέτας Ντάμπου

Στα εβδομήντα χρόνια λειτουργίας του <<Λαϊκού  Νοσοκομείου Αθηνών>> δεν έχει εγκατασταθεί ποτέ μαγνητικός τομογράφος.

Παρότι το Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών έχει  εξειδικευμένες Μονάδες για ασθενείς με αιματολογικές κακοήθειες, ογκολογικούς ασθενείς, ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα, ασθενείς με HIV λοίμωξη αλλά και  Μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών και συμπαγών οργάνων (νεφρός, ήπαρ) καθώς και μονάδα Μεσογειακής αναιμίας αλλά  και εξειδικευμένες χειρουργικές επεμβάσεις όπου οι μαγνητικές τομογραφίες είναι απαραίτητες , δεν διαθέτει αλλά και από πάντα δεν διέθετε  μαγνητικό τομογράφο,  με αποτέλεσμα οι ασθενείς να καλύπτουν την ανάγκη αυτή με παραπομπή σε εξωτερικά διαγνωστικά κέντρα. Αυτό πέραν της ταλαιπωρίας των ασθενών που μετακινούνται με ασθενοφόρο και  τους  κινδύνους για την υγεία τους  αυξάνει επιπλέον το κόστος της εξέτασης. Πολλά δε από τα ιδιωτικά κέντρα δε παρέχουν επαρκείς και γρήγορες διαγνώσεις.

diadromos nosokomeio

Ταυτόχρονα , το νοσοκομείο κάθε 4 ημέρες συμμετέχει ως κύριο νοσοκομείο στην γενική εφημερία του λεκανοπεδίου και δέχεται την πλειοψηφία των περιστατικών. Η μέση πληρότητα του νοσοκομείου μας είναι πάντα > 100%. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο Γ.Ν.Α «Λαϊκό» υπάρχει έτοιμος χώρος με τις κατάλληλες προδιαγραφές, για να φιλοξενήσει ΑΜΕΣΑ το μηχάνημα.

Παράλληλα, να τονίσουνε ότι το Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών έχει 580 κλίνες που είναι ανεπτυγμένες οι 542, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του www.healthweb.gr.  Το 2019 στα ΤΕΠ τμήμα επειγόντων περιστατικών εξετάσθηκαν 53028 ασθενείς στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία εξυπηρετήθηκαν 100051 ασθενείς . Πραγματοποιήθηκαν 16731 χημειοθεραπείες σε εξωτερικούς ασθενείς και 3793 χημειοθεραπείες σε νοσηλευόμενους ογκολογικούς ασθενείς .

Είναι επιτακτική ανάγκη να εγκατασταθεί ένας σύγχρονος Μαγνητικός  Τομογράφος στο ΓΝΑ «Λαϊκό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αποκάλυψη: Παρατύπως είναι διοικήτρια η Καρποδίνη στον ΕΟΠΠΥ

Επιβεβαίωση του ΗealthWeb: Καταργείται η ΥΠΕΔΥΦΚΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία: Δικαίωμα στην ελπίδα με έγκαιρη διάγνωση

Συνέντευξη στο healthweb.gr με τον κ. Χρήστο Δάκα. Για τις σπάνιες ασθένειες που απειλούν την ζωή των ασθενών και σε κάποιες περιπτώσεις  επιφέρουν χρόνια αναπηρία αλλά  κυρίως για την νωτιαία μυϊκή ατροφία , μίλησε στο healthweb.gr και την Νικολέτα Ντάμπου ο Δρ. Χρήστος Δάκας, Διευθύνων σύμβουλος της Novartis Gene Therapies για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

Ο Χρήστος Δάκας στο healthweb : Γονιδιακή θεραπεία: Νέα θεραπευτική προσέγγιση για ασθενείς με SMA

Συνέντευξη παραχώρησε στην Νικολέτα Ντάμπου και το healthweb.gr ο Δρ. Χρήστος Δάκας, Διευθύνων σύμβουλος της Novartis Gene Therapies για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα , ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για την θεραπεία της Νωτιαίας Μυϊκής Ατροφίας (SMA) και τις νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις αλλά και για την προληπτική εξέταση screening στα νεογνά και πόσο σημαντικό είναι να γίνεται η εξέταση αυτή.  

Αποκλειστικό : Το νοσοκομείο Ευαγγελισμός παίρνει δανεικά από το οφθαλμιατρείο του!

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός» φαίνεται ,από δύο προσφάτους μεγάλους διαγωνισμούς, ότι οι  απευθείας αναθέσεις  καλά κρατούν . Παράλληλα, το νοσοκομείο παρουσιάζει ληξιπρόθεσμες οφειλές  άνω των 70.000.000  €  και παίρνει δανεικά από το οφθαλμιατρείο του!