Αποκλειστικά

Αποκάλυψη: Παρατύπως είναι διοικήτρια η Καρποδίνη στον ΕΟΠΠΥ

Αποκάλυψη: Παρατύπως είναι διοικήτρια η Καρποδίνη στον ΕΟΠΠΥ

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί δεν έχει εκδοθεί το ΦΕΚ του διορισμού της διοικήτριας και της μη εκτελεστικής προέδρου στον ΕΟΠΠΥ.Ακούγονται πολλά σενάρια αλλά κανένα δεν μπορεί να φανεί λογικό.

ADMAN

Η καθυστέρηση οφείλεται στην αναμονή της ψήφισης του νόμου 4931/2022 αφού μη εκτελεστική πρόεδρος είχε καθορισμένες αρμοδιότητες με το νόμο 4737/2020, ενώ με το νόμο 4931/2022 τις αρμοδιότητες της θα τις καθορίσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ σε δύο μήνες από την συγκρότηση του σε σώμα. Με αυτό τον τρόπο το διοικητικό συμβούλιο,  στο οποίο προεδρεύει η διοικήτρια μαζί με άλλα 6 μέλη που θα διοριστούν από τον υπουργό υγείας.

Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ  Θεανώ Καρποδίνη

Εάν αλλάξουν οι ήδη υπάρχουσες αρμοδιότητες της μη εκτελεστικής προέδρου  τότε αυτή δεν θα έχει τον έλεγχο των πράξεων της οικονομικής διαχείρισης και διαχείρισης της περιουσίας του ΕΟΠΠΥ και δεν θα συντάσσει την ετήσια  έκθεση για την διαπίστωση ελλείψεων και δυσλειτουργιών και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας σε ζητήματα οικονομικής διαχείρισης, προτείνονται βέλτιστες πρακτικές , που θα υποβάλει στον υπουργό υγείας και στην διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ !

  • Έχει << διαφύγει>> μάλλον ότι κυρία Καρποδίνη έπρεπε όλο αυτό το διάστημα να έχει οριστεί ως προσωρινή διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με το νόμο και όχι όπως είναι τώρα.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η ‘μυστική΄ απάντηση της Καρποδίνη για κατάργηση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ ,επιβεβαίωσε το  healthweb

Στην Βουλή αύριο για ακρόαση και διορισμό η Διοικήτρια και η Εκτελεστική Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΠΠΥ

Αποκλειστικό: Στο νοσοκομείο ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Βασίλης Πλαγιαννάκος

ΕΟΠΥΥ: Η νέα αντιπρόεδρος και οι αρμοδιότητες επί παντός του επιστητού

Αναμένονται ‘καυτές’ εξελίξεις στον ΕΟΠΥΥ. Όλο το παρασκήνιο από την επίσκεψη Κικίλια

ΕΟΠΥΥ: Η πρώτη επίσημη επίσκεψη της Γκογκοζώτου συνοδευόμενη από τον υπουργό Υγείας

Οι λειτουργίες της ΥΠΕΔΥΦΚΑ δεν αντικαθίστανται από real time ελέγχους ή  ηλεκτρονικών αρχείων

Επιβεβαίωση του ΗealthWeb: Καταργείται η ΥΠΕΔΥΦΚΑ

Δικαιώνεται το healthweb : Απορρίφθηκε το νομοσχέδιο για αλλαγή στην οργανωτική δομή του ΕΟΠΥΥ.Παρασκήνιο τι θα κάνει η Διοικήτρια ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αποκλειστικό : Στρεβλώσεις στις διαδικασίες αποζημίωσης Υγειονομικού  Υλικού  στον ΕΟΠΥΥ

Στρεβλώσεις στις διαδικασίες που αφορούν στην αποζημίωση αναλώσιμου Υγειονομικού υλικού, εντοπίζονται στον  ΕΟΠΥΥ , σύμφωνα με  το αποκλειστικό ρεπορτάζ του www.healthweb.gr.

Σκάνδαλο με τις υποψηφιότητες στις αρχαιρεσίες της ΠΕΦΝΙ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του healthweb.gr φαίνεται να υπάρχει σοβαρό θέμα με ορισμένες υποψηφιότητες ενόψει των αρχαιρεσιών της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΠΕΦΝΙ) που αναμένεται να διεξαχθούν την Κυριακή 29/5/ 2022.

Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία: Δικαίωμα στην ελπίδα με έγκαιρη διάγνωση

Συνέντευξη στο healthweb.gr με τον κ. Χρήστο Δάκα. Για τις σπάνιες ασθένειες που απειλούν την ζωή των ασθενών και σε κάποιες περιπτώσεις  επιφέρουν χρόνια αναπηρία αλλά  κυρίως για την νωτιαία μυϊκή ατροφία , μίλησε στο healthweb.gr και την Νικολέτα Ντάμπου ο Δρ. Χρήστος Δάκας, Διευθύνων σύμβουλος της Novartis Gene Therapies για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.